Business and sports

Το ακριβό γήπεδο που διώχνει κόσμο

Το υψηλό κόστος συντήρησης του “Stade de France”… διώχνει την εθνική ομάδα ράγκμπι, η οποία προτίμησε να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο.

Όταν οικοδομήθηκε το “Stade de France” για τις ανάγκες του παγκοσμίου κυπέλλου της Γαλλίας, ήταν πολλοί εκείνοι που έκαναν λόγο για το υπερβολικό κόστος συντήρησής του.

Ένα κόστος που θα καθιστούσε αδύνατο το ενδεχόμενο να μπορεί να το συντηρήσει μια ομάδα και εν προκειμένω, η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, η Παρί.

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το “Stade de France”, που είναι το τελευταίο μίας δαπανηρής γηπεδικής αρχιτεκτονικής που έχει εγκαταλειφθεί, είναι χώρος που χρησιμοποιείται για πληθώρα εκδηλώσεων και όχι μόνο αθλητικών.

Είναι η έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου αλλά και της εθνικής ομάδας ράγκμπι.

Η γαλλική ομοσπονδία ράγκμπι, όμως, θεωρώντας υπερβολικό το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που πληρώνει για κάθε χρήση του σταδίου, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό επέλεξε τις εταιρείες Populus και Ateliers 2/3/4 που θα αναλάβουν να κτίσουν ένα νέο γήπεδο, αποκλειστικά για την εθνική ράγκμπι.

Το γήπεδο που θα έχει χωρητικότητα 82 χιλιάδες θέσεις και προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ σε μια περιοχή που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα, νότια του Παρισιού.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x