Business and sports

Ζημιές ρεκόρ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε τον απολογισμό του Financial Fair Play για το 2011 και την εικόνα 670 ομάδων που ανήκουν στις 53 εθνικές ομοσπονδίες που βρίσκονται στους κόλπους της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την περίοδο 2007/11 οι δαπάνες των ομαδων για μισθούς και συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 38% και διαμορφώθηκαν στο ύψος του ποσού των 8,6 δις €.

Σε σύγκριση με το 2007 όπου βρισκόταν στο 62% το συνολικό κόστος συμβολαίων και μεταγραφών έφθασε στο 71% των εσόδων των ομάδων, αύξηση μεγάλη και ανησυχητική. Την περίοδο 2007/11 οι ζημιές των 10 ομάδων με τα μεγαλύτερα ελείμματα αυξήθηκαν κατά 260 εκατ. € αλλά επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών παρουσιάστηκε και στις ομάδες που βρίσκονταν στις θέσεις 11-30.

Η ΟΥΕΦΑ που για μία ακόμη φορά, δια του στόματος του προέδρου της Μισέλ Πλατινί, επαναβεβαίωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει το FFP χωρίς αποκλείσεις, υπογράμμισε ότι η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, σημειώθηκε στην διάρκεια μίας χρονιάς όπου το σύνολο των εσόδων των ομάδων αυξήθηκε κατά 24% και έφθασε τα 13,2 δις €.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x