sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σπάνιο σκορ για Α' Εθνική σε ΑΕΚ-ΠΑΟ - Ισοφάριση ρεκόρ για Πανιώνιο

Από πότε είχε να εμφανιστεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 για αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ εκτός έδρας και ποιο ρεκόρ ισοφάρισε ο Πανιώνιος. Το sport-fm.gr λύνει τις απορίες.

Πριν από 55 χρόνια είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ με αυτό το σκορ, σε επίπεδο Α' Εθνικής. Συγκεκριμένα το «τριφύλλι» είχε καταφέρει να γυρίσει παιχνίδι από 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ την περίοδο. Η Ένωση είχε προηγηθεί με Τσαχουρίδη-Σταματιάδη, αλλά ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς με δύο γκολ του Τουμπέλη, ενώ ο «Στρατηγός» Μίμης Δομάζος είχε σημειώσει το νικητήριο γκολ στον αγώνα της 28ης Μαρτίου του 1962, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόλις για 2η φορά, δηλαδή, εμφανίστηκε αυτό το σκορ σε ΑΕΚ-ΠΑΟ. Θυμίζουμε πάντως πως το συγκεκριμένο σκορ είχε δώσει την πρόκριση σε επαναληπτικό προημιτελικό στην ΑΕΚ, με τον Χιμένεθ στον πάγκο της, το 2011, στον δρόμο για την κατάκτηση του θεσμού από την Ένωση.

Ο Πανιώνιος ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση σε νίκες στα χρόνια του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν τις 15 νίκες, επίδοση που είχαν σημειώσει και το 2002-03 με τελικό απολογισμό 15 νικών 8 ισοπαλιών και 7 ηττών και είχαν τερματίσει 5οι στην κατάταξη.

Ο Μάρκους Μπεργκ έφτασε τα 69 γκολ στη διοργάνωση του πρωταθλήματος, μαζί με τα πλέι-οφ και χρειάζεται τρία ακόμα για να πιάσει στα 72 τέρματα το Νίκο Λυμπερόπουλο, προκειμένου να περάσει εκείνος στην 7η θέση των σκόρερς στην ιστορία του «τριφυλλιού» στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα η συγκομιδή των 27 γκολ σε μία σεζόν για όλες τις διοργανώσεις αποτελεί προσωπικό ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τα 26 σε μια σεζόν που είχε σημειώσει με την Χρόνινχεν.

Μετά από 187 παιχνίδια σε επαγγελματικές διοργανώσεις, ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας σκόραρε για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 29 ετών. Ούτε με την Μπέτις, ούτε με την Εσπανιόλ, αλλά ούτε και με τη Σουόνσι τα είχε καταφέρει στις 9 διαφορετικές διοργανώσεις για τις οποίες έχει αγωνιστεί.

Ο Μπεν έφτασε τα 35 γκολ στην μεγάλη κατηγορία. Έχει σημειώσει 8 φέτος με τη φανέλα του Πανιωνίου, 2 τέρματα με τα χρώματα του Λεβαδειακού, ενώ τα περισσότερα (25) έχει σημειώσει στην καριέρα του με την Βέροια.

Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x