sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Σκωτσέζικο» ντους…

Η παρουσίαση της ΑΕΚ «έφτιαξε» τους φιλάθλους της. Οι τιμές των διαρκείας όμως ήταν το μόνο που τους «χάλασε». Η «Ένωση» δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Ρέιντζερς και το sport-fm.gr κάνει τη σύγκριση

Τα αποκαλυπτήρια της νέας ΑΕΚ και η αίσθηση ότι θα επιστρέψει πιο δυνατή και με το δικό της γήπεδο σκόρπισαν χαμόγελα στον κόσμο της ομάδας.

Η παρουσία ισχυρής διοίκησης με «μπροστάρη» τον Δημήτρη Μελισσανίδη προσφέρει την αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας όμως προκάλεσαν μούδιασμα στους ΑΕΚτζήδες.

Το sport-fm.gr έψαξε το πλησιέστερο χρονικά παράδειγμα μεγάλης ομάδας που υπέφερε από υποβιβασμό, και παρουσιάζει τις διαφορές στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας που τέθηκαν στη διάθεση του κόσμου, συγκριτικά με αυτά που τέθηκαν στην κυκλοφορία σήμερα, για τους φιλάθλους της Ένωσης.

Ένας μόλις χρόνος έχει περάσει από τότε που η Ρέιντζερς -μια απ’ τις πιο ιστορικές ομάδες της Σκωτίας- υποβιβάστηκε στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία της χώρας λόγω χρεών.

Οι Σκωτσέζοι στην «μαύρη» σελίδα της ιστορίας τους συσπειρώθηκαν, με τις εισπράξεις απ’ τα εισιτήρια διαρκείας να αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια λίρες.

Το «Άιμπροξ» -χωρητικότητας 51.082 θέσεων- είχε την πρώτη χρονιά 38.014 «μόνιμους» φιλάθλους, με το μέσο όρο τιμής των καρτών διαρκείας να είναι 264 λίρες (305 ευρώ).

Το φθηνότερο εισιτήριο για την ομάδα της Γλασκώβης ήταν 65 λίρες (75,2 ευρώ) για παιδιά, 258 λίρες (298 ευρώ) το «κανονικό» και 179 λίρες (207 ευρώ) πακέτο προσφοράς για όσους αγόραζαν εισιτήριο και για τα τρία χρόνια που η ομάδα θα βρίσκεται σε χαμηλές κατηγορίες.

Μάλιστα, οι «διαμαρτυρόμενοι» μείωσαν τις τιμές των διαρκείας κατά 1/3 για τους ενήλικους και 50% για τα παιδιά συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν που αγωνίζονταν στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσαν «πάγωμα» τιμών για την σεζόν 2013-14, με τη διοίκηση να τονίζει πως με την κίνηση αυτή θέλει να ανταποδώσει την υποστήριξη που έλαβε απο τους οπαδούς την χρονιά που ακολούθησε τον υποβιβασμό.

Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» τα διατήρησαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Football League 2, με τον μέσο όρο της τιμής των εισιτηρίων της Ένωσης να φτάνει τα 468 ευρώ (χωρίς να συνυπολογιστεί η κατηγορία εισιτηρίων των 4.000 ευρώ). Απο την άλλη, ο αντίστοιχος μέσος όρος για τη Ρέιντζερς είναι κατά 163 ευρώ φθηνότερος.

Με μόνη διαφορά που κάνει τον κόσμο της ΑΕΚ να ξεχνά κάπως την... αλμυρή τιμή το γεγονός ότι συμβάλλει κατά 50% στην κατασκευή του νέου γηπέδου. Κι ακόμα περισσότερο ότι, μαζί με την αγορά του διαρκείας, εξασφαλίζει προτεραιότητα για μια θέση στο καινούργιο «σπίτι» της ομάδας.

Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x