sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Σερβίρει» ο Κόστα, «καρφώνει» ο Λέβα! (videos)

Η Μπάγερν έχει ξεκινήσει φουριόζα στη Bundesliga με οδηγούς τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (10 γκολ) και Ντάγκλας Κόστα (10 ασίστ), που κυνηγούν να σπάσουν δύο μεγάλα ρεκόρ. Το sportfm.gr αναλύει…

Με το «γκάζι στο πάτωμα» έχει ξεκινήσει στη Bundesliga η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί μετρούν επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με 23 γκολ υπέρ και μόλις 3 κατά και την επόμενη Κυριακή (04/10) στο ντέρμπι με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στην «Allianz Arena» έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το δικό τους ρεκόρ με 8 στα 8 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όπως είχε συμβεί τη σεζόν 2012-13. Βέβαια και η συγκομιδή 21 βαθμών σε συνδυασμό με τον συντελεστή τερμάτων (+20), αποτελεί επίσης ρεκόρ.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η ταξιαρχία του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει δείξει από πολύ νωρίς τις προθέσεις της και δύο από τους λόγους για αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα έχουν ονοματεπώνυμο: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ντάγκλας Κόστα. Ο Πολωνός σκοράρει κατά ριπάς, έχοντας φτάσει τα 10 γκολ σε 7 αγωνιστικές και ο Βραζιλιάνος «σερβίρει» με περίσσεια συνέπεια, αφού έχει τον ίδιο αριθμό ασίστ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα εντυπωσιακά κατορθώματα των δύο παικτών…

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι… φοριέται πολύ τις τελευταίες μέρες και ο λόγος είναι τα πέντε γκολ που έβαλε μέσα σε εννιά λεπτά στο 5-1 επί της Βόλφσμπουργκ για την 6η αγωνιστική. Σκόραρε άλλα δύο στην τελευταία νίκη με 3-0 επί της Μάιντς, ενώ από μια φορά «βρήκε δίχτυα»: στο 5-0 της πρεμιέρας επί του Αμβούργου, στο 2-1 επί της Χόφενχαϊμ για την 2η και στο 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ για την 4η αγωνιστική.

Του… ξέφυγαν η Λεβερκούζεν και η Ντάρμσταντ, αλλά στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει δικαιολογία, καθώς δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Έτσι, όπως έχει ξεκινήσει, ήδη κάποιοι συζητούν για κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία, το οποίο ανήκει στον Γκερντ Μίλερ, που σημείωσε 40 γκολ τη σεζόν 1971-72 με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.

Για τον Πολωνό επιθετικό, αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι με τα δύο γκολ που πέτυχε στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάιντς, έφτασε τα 101 στη Bundesliga και έγινε ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής, που πιάνει την 100άρα σε μόλις 168 συμμετοχές.



Σε ό,τι αφορά τον Ντάγκλας Κόστα, μέσα σε ενάμισι μήνα από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων της Μπάγερν τη φετινή σεζόν, ήδη έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για να αποκτηθεί από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Οι Βαυαροί πλήρωσαν 30 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στην ιστορία της, που έχει δοθεί για μεταγραφή. Ο Βραζιλιάνος έχει τις ασίστ σαν… ψωμοτύρι, αφού έχει κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του και στα επτά παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε.

Στην πρεμιέρα με το Αμβούργο (5-0) είχε μια ασίστ, ενώ κόντρα στη Χόφενχαϊμ (1-2) ήταν ο δημιουργός και των δύο τερμάτων. Από αυτόν ξεκίνησαν ένα γκολ κόντρα στη Λεβερκούζεν (3-0) και άλλο ένα στο ματς με την Άουγκσμπουργκ (2-1), ενώ δύο ασίστ είχε στα επόμενα παιχνίδια με Ντάρμσταντ (0-3) και Βόλφσμπουργκ (5-1). Η τελευταία μέχρι την… επόμενη ασίστ ήταν στο πρόσφατο 3-0 επί της Μάιντς. Αν είναι υγιής και συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, είναι δεδομένο ότι θα «σπάσει» το ρεκόρ ασίστ σε μια σεζόν, το οποίο πέτυχε πέρυσι με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος είχε 21 «πάρε-βάλε» πάσες προς τους συμπαίκτες του.



Κι όλα αυτά, ενώ λείπουν δύο από τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» της Μπάγερν Μονάχου: οι Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί. Φαίνεται, όμως, ότι και με τα άλλα «όπλα», που έχει στα χέρια του ο Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να κοιμάται ήσυχος! Για να… ονειρευτεί την επιστροφή του Ολλανδού και του Γάλλου, ώστε να έχει επιπλέον λύσεις για τη σεζόν που είναι και φέτος μεγάλη και με πολύ υψηλές απαιτήσεις!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x