sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα το απίθανο τρίποντο του Κέτσμαν από τα 15 μέτρα που χάρισε τον τίτλο στην Παρτιζάν (vids)

Στις 25 Απριλίου του 2010, Παρτιζάν και Τσιμπόνα χάρισαν στους φιλάθλους ένα από τα πλέον συγκλονιστικά φινάλε στην ιστορία του μπάσκετ.

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια, η μπασκετική κοινωνία έζησε μια νύχτα μαγική κι ονειρεμένη…

Στις 25 Απριλίου του 2010 διεξήχθη ο τελικός της Αδριατικής Λίγκας, με την Τσιμπόνα να αντιμετωπίζει την Παρτιζάν στο Ζάγκρεμπ.

Το ματς ήταν άκρως συγκλονιστικό και κρίθηκε στην παράταση, αφού στην κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλο (60-60). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο έξτρα πεντάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ.

Με 8 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε και την Παρτιζάν στο +1 (71-72), ο φόργουορντ των Σέρβων, Λόρενς Ρόμπερτς, πήγε στη γραμμή των βολών, αλλά αστόχησε και στις δύο.

Έτσι, έδωσε τη δυνατότητα στην Τσιμπόνα να πάρει το προβάδισμα, κάτι που συνέβη με τρίποντο του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στα 6 δέκατα πριν από το τέλος (74-72). Μόνο που δεν υπολόγιζε τον… ξενοδόχο.

Κι ενώ λοιπόν οι Κροάτες κρατούσαν στα χέρια τους το ροζ φύλλο αγώνα και ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την κούπα, ήρθε ο -άλλοτε γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού- Ντούσαν Κέτσμαν να ευστοχήσει σε τρίποντο από τα 15 περίπου μέτρα (με ταμπλό μάλιστα!) και να… ξεράνει τους αντιπάλους του.

Όπως είναι φυσικό, ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους Σέρβους, ενώ από την άλλη οι άνθρωποι της Τσιμπόνα δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Απολαύστε το συγκλονιστικό φινάλε του εν λόγω αγώνα:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x