sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα: Το μυθικό σλάλομ του Γκιγκς που άνοιξε το δρόμο για το τρεμπλ (video)

Το πιο όμορφο γκολ μιας τεράστιας καριέρας και μιας ιστορικής σεζόν.

Το 1999 ήταν μία επική χρονιά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ολοκλήρωσε τη σεζόν κατακτώντας πρωτάθλημα, Champions League και Κύπελλο. Τον δρόμο για το τρεμπλ όμως έμελε να ανοίξει ένα μυθικό γκολ του Ράιαν Γκιγκς.

Ήταν ο επαναληπτικός ημιτελικός του FA Cup στο «Βίλα Παρκ». Η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με το υπέροχο γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά ο Ντένις Μπέργκαμπ είχε την απάντηση για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» είχαν την υπεροχή, που έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά την αποβολή του Ρόι Κιν για μαρκάρισμα στον Μαρκ Όφερμαρς. Το «σφυροκόπημα» συνεχιζόταν και ο Ρέι Πάρλουρ κέρδισε πέναλτι από τον Φιλ Νέβιλ, με τον Μπέργκαμπ όμως να νικιέται από τον Πέτερ Σμάιχελ στην εκτέλεση.

Οι «διάβολοι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμοιαζαν να ελπίζουν μόνο σε πρόκριση στα πέναλτι, αλλά μια στιγμή μαγείας άλλαξε τα πάντα. Στο 109’ ο Ράιαν Γκιγκς, που είχε μπει αλλαγή, πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου, ζάλισε όλη την άμυνα και με ένα απίθανο σλάλομ λες και χόρευε στον πάγο έφτασε να κεραυνοβολήσει τον Ντέιβιντ Σίμαν.

Η Γιουνάιτεντ κράτησε το 2-1, κατέκτησε το Κύπελλο, πήρε το πρωτάθλημα στον πόντο (πάλι από την Άρσεναλ) και σήκωσε και το Champions League με την απίθανη ανατροπή στον τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x