sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα: Ο αγώνας με τα περισσότερα γκολ σε παράταση

Σαν σήμερα το 1970 διεξήχθη το ματς μεταξύ Ιταλίας και Δυτικής Γερμανίας (4-3), στο οποίο έχουν μπει τα περισσότερα γκολ σε παράταση σε αγώνα Μουντιάλ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή, πριν από 50 χρόνια, πραγματοποιήθηκε ο «αγώνας του αιώνα» με την Ιταλία να νικάει με σκορ 4-3 την Δυτική Γερμανία και να προκρίνεται στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο λόγος που το συγκεκριμένο παιχνίδι έμεινε στην ιστορία είναι διότι μπήκαν τα περισσότερα γκολ σε παράταση, τρία για την Ιταλία και δύο για την Δ. Γερμανία.



Το σκορ όταν τελείωσε η κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 1-1, με τα γκολ να τα πετυχαίνουν ο Ρομπέρτο Μπονινσένια στο 8ο λεπτό και ο Καρλ-Χάινζ Σνέλινγκερ λίγο πριν την λήξη.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο αγώνας πήρε μια πολύ ευχάριστη για τους θεατές τροπή, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν γκολ πολύ πιο εύκολα.

Το πρώτο γκολ στην παράταση πέτυχε ο Γκερντ Μίλερ στο 94’, εκμεταλλευόμενος ένα τραγικό λάθος της άμυνας, αλλά μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφαρίστηκε από τέρμα του Ταρτσίσιο Μπούρνιτς.

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης η Ιταλία ξανά πήρε το προβάδισμα με τον Λουίτζι Ρίβα, όμως ο Γκερντ Μίλερ ξαναχτύπησε στο 111’ για να ισοφαρίσει για Τρίτη φορά για λογαριασμό της ομάδας του.

Τελικά, το νικητήριο γκολ του αγώνα μπήκε από τον Ριβέρα, αμέσως μετά από αυτό του Μίλερ, με αποτέλεσμα πολλοί να μην το δούνε, καθώς ακόμα πανηγύριζαν το προηγούμενο τέρμα.



Επιμέλεια: Γιάννης Λύκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x