sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα: Η Τσέλσι έκλεισε το σπίτι της Μπάγερν και το σήκωσε

Πριν από οκτώ χρόνια είχε ζήσει την κορυφαία στιγμή της ιστορίας της η Τσέλσι.

Η 19η Μαΐου θα είναι για πάντα στη μνήμη των φίλων της Τσέλσι. Σαν σήμερα πριν οκτώ χρόνια οι «μπλε» του Λονδίνου κατακτούσαν το Champions League μέσα στο σπίτι της Μπάγερν στο Μόναχο, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό.

Οι Βαυαροί του Γιουπ Χάινκες ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι σε μια Τσέλσι που μόλις δυόμισι μήνες πριν είχε αντικαταστήσει τον Αντρέ Βίλας Μπόας με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο της. Η σκαστή κεφαλιά του Τόμας Μίλερ που νίκησε τον Πετρ Τσεχ στο 83’ έμοιαζε με προάγγελο… κούπας. Όμως η κεφαλιά-οβίδα του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 88’ άλλαξε τα δεδομένα και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου τίποτα δεν άλλαξε.



Ο τελικός κρίθηκε στην ρώσικη ρουλέτα. Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι νωρίς, με τον Λαμ να ευστοχεί και τον Νόιερ να σταματά τον Μάτα, αλλά ο Τσεχ όρθωσε ανάστημα σε Όλιτς και Σβαϊνστάιγκερ, με τον Ντρογκμπά να έχει τον τελευταίο λόγο και να διαμορφώνει το τελικό 4-3.

Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ, Κοντέντο, Ριμπερί (97΄ Ολιτς), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Μίλερ (87΄ Βαν Μπούιτεν), Γκόμεζ
Τσέλσι (Ντι Ματέο): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μπέρτραντ (73΄ Μαλουντά), Καλού (84΄ Τόρες), Μάτα, Ντρογκμπά

Διαιτητής: Πέντρο Προένσα (Πορτογαλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x