Δελτία Τύπου

Πώς να αποκτήσετε πυκνά μαλλιά και γένια

Έχετε αραίωση στα μαλλιά ή θέλετε να αποκαταστήσετε γένια και φρύδια;Η σύγχρονη λύση στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία είναι η μεταμόσχευσημαλλιών με τη σύγχρονη μέθοδο FUE.

Κάποτε η εμφύτευση μαλλιών ή γενιών με την παλαιότερη τεχνική Strip, ήταν μια επίπονη διαδικασία που άφηνε στο πέρασμά της μόνιμες και αντιαισθητικές ουλές στη δότρια περιοχή και ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Πλέον, η νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική FUEμε την οποία ένας άντρας μπορεί να αντιμεωπίσειτην αραίωση μαλλιών που τον προβληματίζει είναι κυριολεκτικά… «αόρατη», δεν αφήνει σημάδια, είναι ανώδυνη, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και το καλοκαίρι χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους γύρω του.

«Τα μαλλιά έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του άντρα. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε με τον πιο διακριτικό τρόπο στην πύκνωσή τους» εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics στην Αθήνα.

Ποια είναι η διαδικασία μεταμόσχευσης μαλλιών με την μέθοδο FUE;

Με την τεχνική FUE η λήψη τριχοθυλακίων γίνεται με ελάχιστης διαμέτρου εργαλεία από τη δότρια περιοχή χωρίς να δημιουργούνται σημάδια και ουλέςόπως με τις παλαιότερες μεθόδους και χωρίς να φαίνεται ότι ο ασθενής έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών. Στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών με την σύγχρονη μέθοδο FUE, μεταφέρονται τατριχοθυλάκια, ένα προς ένα,από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση. H μεταμόσχευση πραγματοποιείται με τη χρήση μικροεργαλείων και είναι μια πολύ λεπτομερής επέμβαση η οποία απαιτεί μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση από τον γιατρό που θα την εφαρμόσει.

Όπως μας εξηγεί ο ΔρΒεκρής, «Εφόσον η τεχνική FUE εφαρμοστεί από έμπειρη ιατρική ομάδα που γνωρίζει καλά την τεχνική, οι πιθανότητες επιτυχίας ξεπερνούν το 95% προσφέροντας απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά σε ένα διάστημα περίπου 4-6 μηνών, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες. Τα νέα μαλλιάαναπτύσσονται φυσιολογικά προσφέροντας μόνιμη και σταθερή κάλυψη στην περιοχή που μεταφέρθηκαν.



Μεταμόσχευση γενιών

Η μέθοδος FUE εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία και στην περιοχή του γενιού. Ο γιατρός λαμβάνει τα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τα εμφυτεύει ένα προς ένα στην περιοχή που υπάρχει αραίωση. Στην κλινική μας τα περιστατικά μεταμόσχευσης γενιών έχουν υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι ότι η διαδικασία γίνεται με ελάχιστα τραυματικό τρόπο, ο χρόνος ανάρρωσης είναι ελάχιστος και ο ενδιαφερόμενος δεν έχει ουλές και μετεπεμβατικάσημάδια. Επιπλέον, περισσότεροι άντρες γνωρίζουν ότι με την εμφύτευση τριχοθυλακίων στα γένια θα καλύψουν άριστα τυχόν ουλές από τραύμα ή ατύχημα. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μετά από 1 χρόνο η επαναφύτρωση φτάνει το 98%».

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την τεχνική FUE;

Η μεταμόσχευση μαλλιών αφορά άνδρες και γυναίκες, κυρίως με πρόβλημα ανδρογενετικής αλωπεκίας. Οποιοσδήποτε άνθρωπος πάσχει από την κατάσταση αυτή και σε οποιοδήποτε στάδιο, μπορεί να κάνει εμφύτευση μαλλιών. Το ηλικιακό φάσμα περιλαμβάνει άτομα από 18 ετών και πάνω μέχρι και ενήλικες ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, καθώς η μέση ηλικία τριχόπτωσης και αραίωσης είναι γύρω στα 35 – 40. Στις μέρες μας δε, παρατηρείται μια μετατόπιση του ηλικιακού φάσματος εμφάνισης τριχόπτωσης σε νεότερες ηλικίες. Πιθανοί λόγοι είναι το στρες, η κακή διατροφή, και οι σύγχρονες συνθήκες ζωής που ενεργοποιούν το φαινόμενο της αλωπεκίας νωρίς. Μεταμόσχευση μπορεί να γίνει ακόμα και σε πιο εξιδεικευμένες περιπτώσεις, όπως σε αραίωση τριχωτού μετά από τραύμα ή έγκαυμα και σε άλλες περιπτώσεις όπως είναι η εμφύτευση γενιών η φρυδιών.

inner

Info: Advanced Hair Clinics www.advancedhairclinics.grΤηλ. (+30) 210 6980451

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x