sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πώς ήσουν και πώς έγινες…

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, το sportfm.gr εντοπίζει τις διαφορές που έχουν οι δύο ομάδες από την τελευταία τους συνάντηση. Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Η πρώτη μεγάλη μάχη του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος είναι γεγονός! Ολυμπιακός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» και για πρώτη φορά μετά από χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με την πλάτη -βαθμολογικά- στον τοίχο. Πόσο έχουν αλλάξει, όμως, οι δύο μονομάχοι από την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι; Πόσο άλλαξαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ από τον τελικό του Κυπέλλου, που βρήκε την Ένωση νικήτρια; Το sportfm.gr εντοπίζει τις διαφορές που έχουν οι δύο ομάδες αυτούς τους 4,5 μήνες που πέρασαν.

Ολυμπιακός



Πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, τόσο στο ρόστερ όσο και στον πάγκο, ακόμη και στο πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν αρκετούς σημαντικούς παίκτες και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν αντικατασταθεί με καλύτερους. Ο Ρομπέρτο έφυγε και οι Λεάλι-Καπίνο μάχονται για μια θέση στα γκολπόστ. Σαλίνο και Μαζουακού αποτελούν παρελθόν, με τους Φιγκέιρας-Ντε λα Μπέγια να μην είναι στο ίδιο επίπεδο, ενώ τα στόπερ (Μποτία-Ντα Κόστα) παραμένουν τα ίδια, με τον νεαρό Βιάνα να έρχεται για να δώσει λύσεις. Ο Κασάμι έφευγε αλλά υπάρχουν οι Ρομαό, Μάρτινς, ενώ στα εξτρέμ μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη με τον ερχομό τον Ελιουνούσι και Μάριν αν και η φυγή του Ντουρμάζ αποτελεί πλήγμα. Παράλληλα, στην κορυφή της επίθεσης δεν υπάρχει πλέον ο Πουλίδο, ωστόσο ο Καρντόσο εφόσον παίξει αυτό που ξέρει θα κάνει τη διαφορά, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο ελπιδοφόρος Πασιένσια.

inner

Το πάρε-δώσε



ΗΡΘΑΝ
Λεάλι (Γιουβέντους, δαν.), Φιγκέιρας (Σεβίλλη), Καμπιάσο (ελεύθερος), Ντε Λα Μπέγια (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μάρτινς (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Λαΐφης (Ανόρθωση), Μάριν (Τράμπζοσπορ), Ελιονούσι (Χόφενχαϊμ), Ρομαό (Μαρσέιγ), Πασιένσια (Πόρτα, δαν.), Βιάνα (Κρουζέιρο), Καρντόσο (Τραμπζοσπόρ)

ΕΦΥΓΑΝ
Ρομπέρτο (Εσπανιόλ), Σαλίνο (ελεύθερος), Μασουακού (Γουέστ Χαμ), Μπέρτος (Αστέρας Τρίπολης), Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης, δαν.), Κασάμι (Νότιγχαμ Φόρεστ, δαν.), Φουστέρ (Χετάφε), Ερνάνι (Πόρτο), Ολαϊτάν (Πανιώνιος), Μπεν (Πανιώνιος, δαν.), Κολοβός (Μαλίν, δαν.), Ντουρμάζ (Τουλούς), Λάτσι (ΑΠΟΕΛ, δαν.), Γιαννιώτας (ΑΠΟΕΛ, δαν.), Ασίγκμπα (Βέροια, δαν.), Καραμάνος (Φεϊρένσε (δαν.), Γούτας (Κόρτραϊκ, δαν.), Τζανακάκης (Άρης), Σάλιακας (Καρμιώτισσα, δαν.), Πουλίδο (Τσίβας), Βέργος (Ρεάλ Καστίγια, δαν.), Σέποβιτς (Βοϊβοντίνα), Αυλωνίτης (ελεύθερος)

Η διάταξη στον τελικό Κυπέλλου και η πιθανή διάταξη στο ντέρμπι



inner

Κοιτάζοντας την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων και την πιθανή διάταξη στο σημερινό ντέρμπι, διακρίνεις πολλές διαφορές, επτά τον αριθμό.

Ο προπονητής



Ένας τεράστιος φάκελος! Ο Μάρκο Σίλβα ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν ως πρωταθλητής με τον Ολυμπιακός, αλλά έχασε το Κύπελλο από την ΑΕΚ και στην Ευρώπη είχε διαδοχικές αποτυχίες, καθώς ηττήθηκε στα κρίσιμα ματς από Άρσεναλ και Άντερλεχτ. Κάποιες διαφωνίες με τη διοίκηση έκαναν τον Πορτογάλο να φύγει από την ομάδα μετά από ελάχιστες ημέρες στην προετοιμασία, με τον Βίκτορ Σάντσεθ να τον διαδέχεται. Το… κάζο από την Χάποελ Μπερ Σεβά, που άφησε τους «ερυθρόλευκους» εκτός Champions League ήταν αρκετό για να διώξει τον Ισπανό. Πλέον, και αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν ανέλαβε τελικά την ομάδα, στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ο Πάουλο Μπέντο. Στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού υπάρχει μεγάλη πίεση, αφού τόσο η κακή εικόνα των Πειραιωτών όσο και οι δύο σερί ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, έχουν… στραβώσει το κλίμα

Χρηματιστηριακή αξία τη σεζόν 2015-16: 91,83 εκατομμύρια ευρώ

Χρηματιστηριακή αξία τη σεζόν 2016-17: 77,48 εκατομμύρια ευρώ

ΑΕΚ



Αρκετές και οι αλλαγές στην ΑΕΚ, τόσο στο ρόστερ, όσο και στον πάγκο αλλά και στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, επίσης. Οι «κιτρινόμαυροι» σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, ενισχύθηκαν σημαντικά και όσοι από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στον περσινό τελικό Κυπέλλου στην ομάδα και έφυγαν, αντικαταστάθηκαν από καλύτερους. Ο Μπαρόχα έφυγε, ο Μπάρκας ήρθε. Ο Ντίας πήρε τη θέση του Σοϊλέδη, ο Μπακασέτας του Μπουονανότε, οι Χριστοδουλόπουλος-Πατίτο του Μπαρμπόσα και ο Αλμέιδα του Τζιμπούρ. Στα στόπερ δε, οι κινήσεις της Ένωσης ήταν τόσο εντυπωσιασμού όσο και ουσίας, αφού ο Άρθο αποχώρησε και πλέον το δίδυμο της άμυνας αποτελείται από τους πολύπειρους Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι.

inner

Το πάρε-δώσε



ΗΡΘΑΝ
Μπάρκας (Ατρόμητος), Τσιγκρίνσκι (Ντνίπρο), Μπακασέτας (Πανιώνιος), Ντίας (Ράσινγκ Μοντεβιδέο), Αλμέιδα (Aννόβερο), Πατίτο Ροντρίγκεζ (Ζοχόρ), Μανωλάς (Λεβαδειακός), Χριστοδουλόπουλος (Ελλάς Βερόνα), Λέσκοτ (Άστον Βίλα)

ΕΦΥΓΑΝ
Άρθο (Καϊράτ Αλμάτι), Ζουκουλίνι (Μάντσεστερ Σίτι), Μπαρόχα (Καράκας), Τζεμπούρ (ελεύθερος), Μπρέσεβιτς (ελεύθερος), Κρισάντους (Ρέους), Καραγκιολίδης (ελεύθερος), Σοϊλέδης (Ομόνοια), Βλαχομήτρος (Γιαβόρ, δαν.), Μπουονανότε (Κατόλικα), Φαγέ (ελεύθερος), Σβάρνας (Ξάνθη, δαν.), Ανάκογλου (Άρης), Ανδρεόπουλος (Κέρκυρα), Μπαρμπόσα (Αλ Ουάσλ), Βασιλαντωνόπουλος (Βέροια, δαν.), Κορδέρο (Ταραγόνα), Ντούνης (Καλλιθέα, δαν.)

Η διάταξη στον τελικό Κυπέλλου και η πιθανή διάταξη στο ντέρμπι



inner

Πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει το ντέρμπι, μπορεί να διακρίνει κανείς σε σχέση με τον τελικό του Κυπέλλου. Αρκετά μεγάλος ο αριθμός, μικρότερος βέβαια από του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής



Ένα θέμα με πολλές προεκτάσεις. Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά ο Στέλιος Μανωλάς. Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής, οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και αποχώρησε ως επιτυχημένος. Ωστόσο, μέχρι ο «δικέφαλος» να καταλήξει στον εκλεκτό, έπρεπε να ακουστούν δεκάδες ονόματα, να μην τα βρει η διοίκηση με τον Μοντανιέ παρότι ήρθε στη χώρα μας και τελικά να επιλέξει τον Τιμούρ Κετσπάγια. Μετράει ήδη έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Σεντ Ετιέν, ενώ την περασμένη αγωνιστική είχε την πρώτη εγχώρια γκέλα του καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή. Υπάρχει πίεση και προς τον Γεωργιανό τεχνικό αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο στον Μπέντο. Εάν ηττηθεί, πόσω μάλλον με μεγάλο σκορ, θα υπάρχουν… τριγμοί! Εάν όχι, θα συνεχίσει το έργο του χωρίς μουρμούρα και θα τυγχάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης.

Χρηματιστηριακή αξία τη σεζόν 2015-16: 23,19 εκατομμύρια ευρώ

Χρηματιστηριακή αξία τη σεζόν 2016-17: 24,48 εκατομμύρια ευρώ

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x