sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πρωταθλήματά που κρίθηκαν στο «ενενήντα»

Πάθος και εγωισμός για τη νίκη, που θα χαρίσει το πολυπόθητο τρόπαιο, αυτό που μόχθησαν τόσοι και τόσοι για να το κατακτήσουν, όπως κι αν ήρθε αυτό.

Ούτε τακτικές, ούτε αναλύσεις, ούτε τίποτα. Πάθος και εγωισμός για τη νίκη, που θα χαρίσει το πολυπόθητο τρόπαιο, αυτό που μόχθησαν τόσοι και τόσοι για να το κατακτήσουν, όπως κι αν ήρθε αυτό. Ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Η πρόωρη διακοπή του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι λόγω του κορωνοϊού, μας δίνει την δυνατότητα να «σκαλίσουμε» αρκετά βαθιά το παρελθόν του αθλήματος και να θυμηθούμε κάποιες από τις πιο όμορφες στιγμές του «Βασιλιά των Σπορ». Αυτά είναι τα τέσσερα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της προηγούμενης δεκαετίας, που κατακτήθηκαν την τελευταία αγωνιστική:

Ατλέτικο Μαδρίτης 2013-14

Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, όδευε προς τον τίτλο έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια και συγκεκριμένα από την σεζόν 1995-96. Η τελευταία αγωνιστική της Λα Λίγκα, θα την έβρισκε αντιμέτωπη με την έτερη διεκδικήτρια του πρωταθλήματος Μπαρτσελόνα, η οποία θα φιλοξενούσε τους Μαδριλένους στο Καμπ Νου, όντας τρεις βαθμούς πίσω στον βαθμολογικό πίνακα της εκάστοτε «κούρσας». Οι Καταλανοί, προηγήθηκαν στα μέσα του ημιχρόνου με γκολ του Αλέξις Σάντσες, γεγονός που έδινε τον τίτλο στους γηπεδούχους. Ο Γοδίν όμως, είχε άλλη άποψη και με «καρφωτή» κεφαλιά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, έφερε το ματς εκ νέου στη γραμμή εκκίνησης και την «αρμάδα» του Σιμεόνε ακόμη πιο κοντά στο «θαύμα». Το 1-1, έμελε να είναι και το τελικό σκορ, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να κατακτά το πολυπόθητο τρόπαιο, που τόσο πολύ της είχε λείψει.

Μάντσεστερ Σίτι 2011-12

Ίσως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Αγγλίας από την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ το 1992, μέχρι και σήμερα. Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πάνε χέρι – χέρι το μακρινό «ταξίδι» του θεσμού με προορισμό τον τίτλο. Η μοίρα, βρίσκει τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, να διεκδικούν το πρωτάθλημα την ύστατη αγωνιστική, εκεί όπου οι «Πολίτες» φιλοξενούν την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στο «Έτιχαντ», ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι», φιλοξενούνται από την Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός». Οι δύο αναμετρήσεις διεξάγονται την ίδια ώρα. Η Γιουνάιτεντ, προηγείται νωρίς στον εκτός έδρας αγώνα της, με τέρμα του Γουέιν Ρούνει. Το «ζουμί» ωστόσο, είναι στο άλλο παιχνίδι, εκεί όπου η γηπεδούχος Σίτι, βρίσκεται να χάνει από τους δέκα ποδοσφαιριστές της ΚΠΡ μέχρι και τα τελευταία λεπτά με 2-1. Ο Έντιν Τζέκο, ισοφαρίζει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και δίνει ελπίδες νίκης στους «Πολίτες», την ίδια ώρα που στο Βόρειο Λονδίνο η Γιουνάιτεντ, παίρνει τους τρεις υπερπολίτιμους βαθμούς για να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια. Ο Σέρχιο Αγο
υέρο, σαν από μηχανής Θεός, βρίσκει δίχτυα στο «Έτιχαντ» και τα πανηγύρια στην «γαλάζια» πλευρά του Μάντσεστερ, έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Σίτι, παίρνει τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ και μας θυμίζει, γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Μονπελιέ 2011-12

Η επίδοξη πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μονπελιέ του Ολιβιέ Ζιρού και της «παρέας» του, βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε, κοντά σε ένα τεράστιο επίτευγμα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε κατορθώσει να το κάνει πραγματικότητα. Αυτό του τίτλου του πρωταθλητή. Το μόνο που μένει, είναι να φύγει με έναν βαθμό από την έδρα της αρκετά φιλόδοξης Οσέρ, που θα την φιλοξενήσει την τελευταία αγωνιστική. Η Μονπελιέ επικρατεί με σκορ 2-1 με ανατροπή και «γκρεμίζει» κάθε όνειρο στην αντίπερα όχθη, εκεί όπου η Παρί Σεν Ζερμέν, περίμενε με ανυπομονησία «στραβοπάτημα» της εν τέλει πρωταθλήτριας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μπάγερν Μονάχου 2018-19

Αν και δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το όνομα, η τελευταία αγωνιστική της περσινής πλέον, Μπουντεσλίγκα, ήταν υψίστης σημασίας για τους Βαυαρούς. Το «Αλιάντζ Αρένα», έχει «φορέσει» τα καλά του για να υποδεχθεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η Μπάγερν, την «φιλοδωρεί» με πέντε γκολ για το τελικό 5-1, σε μία βραδιά αξέχαστη και ξεχωριστή, κυρίως για τους Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί. Οι δύο ακραίοι της Μπάγερν Μονάχου, που αποτέλεσαν βασικά «γρανάζια» στην άκρη της επίθεσης των Βαυαρών, έδωσαν την τελευταία τους «παράσταση» με την κόκκινη φανέλα, σκοράρωντας και οι δύο από ένα γκολ. Οι γηπεδούχοι τελικά, με το πέρας της βραδιάς, βρέθηκαν «αγκαλιά» με τον τίτλο του Πρωταθλητή για όγδοη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια, αποχαιρετώντας δύο πρόσωπα που βοήθησαν τα μέγιστα για το συγκεκριμένο μονοπώλιο.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Καραδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x