Προτεινόμενα

Οι Wu-Tang Clan μεταμόρφωσαν την Πλατεία Νερού σε hip hop arena

Απολαύσαμε το εκρηκτικό φινάλε του Release Athens από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Οι Wu-Tang Clan σε συνδυασμό με τον Ocean Wisdom, τους ΤΑΦ Λάθος, Εθισμός και Twinsanity,  μας χάρισαν μια αυθεντικά συναρπαστική hip hop βραδιά στην Πλατεία Νερού, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του φετινού Release Athens Festival.

Παρότι από τη μπάντα έλειπαν – δυστυχώς – οι GZA, Method Mad και Ghostface Killah (χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος), οι υπόλοιποι μουσικοί της θρυλικής κολεκτίβας από τη Νέα Υόρκη, εκκεντρικοί και πάντοτε σίγουροι για τον εαυτό τους, μεταμόρφωσαν το φαληρικό δέλτα σε hip hop arena.  Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά on stage για να μας μεταδώσουν τα vibes τους και να μας παρασύρουν στον εκρηκτικό ρυθμό τους.

«Συνοδός» μας σε αυτή τη χορευτική βραδιά ήταν το opaponline.gr, το οποίο φέρνει νέο αέρα στη διασκέδαση. Μας φιλοξένησε στο VIP μπαλκόνι του, και έκανε την εμπειρία μας ακόμη πιο συναρπαστική.













To setlist περιλάμβανε τις εμβληματικές δημιουργίες των Wu–Tang Clan, με κάθε μέλος της μπάντας να αναλαμβάνει τα φωνητικά σύμφωνα με τη συνεισφορά του σε κάθε τραγούδι, αλλά και στιγμές από τις σόλο δουλειές τους. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ήχοι του σπουδαίου ιδρυτικού μέλους τους, Ol’ Dirty Bastard, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2004.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, που σχηματίστηκαν στο Staten Island της Νέας Υόρκης, οι Wu–Tang Clan έχουν πουλήσει περίπου 6,5 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ και περίπου 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των σόλο άλμπουμ. Όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν σε δημιουργική εγρήγορση, κατάφεραν να αλλάξουν ριζικά την πορεία της μουσικής τις τελευταίες δεκαετίες και απολαμβάνουν τον απόλυτο σεβασμό των φίλων του είδους και όχι μόνο. Χθες, κέρδισαν αναμφίβολα και τον σεβασμό όσων βρέθηκαν από απλή περιέργεια στην Πλατεία Νερού, γιατί όντως η εμφάνιση των Wu–Tang Clan ήταν ιστορική.





«Προθέρμανση» με Ocean Wisdom

Στη σκηνή του Release Athens βρέθηκε και ο  Ocean Wisdom, τον οποίο κορυφαία μέσα έχουν χαρακτηρίσει ως ««το μέλλον του βρετανικού hip hop». O καταιγιστικός Βρετανός rapper μας εντυπωσίασε με τη μοναδική προσέγγιση, την ευρηματική στιχουργική και τη σκηνική παρουσία του.

Τη βραδιά συμπλήρωναν ο δικός μας ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ,  που έχει συνεργαστεί με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμητρα Γαλάνη και κορυφαίους διεθνείς καλλιτέχνες, ο Εθισμός, ο οποίος αναμφίβολα βρίσκεται στο peak της έως τώρα πορείας του, και οι Twinsanity, τα δίδυμα αδέλφια Ray και Γιάννης που, πολύ σύντομα, τράβηξαν την προσοχή και συνδέθηκαν με την underground hip hop κοινότητα της πόλης.

Την ιστορική βραδιά άνοιξε με τις μουσικές επιλογές του ο Junior SP.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x