sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ποιος τον πιάνει…

Η εξαιρετική φόρμα του Βασίλη Σπανούλη μπορεί να τον φέρει στο τέλος της σεζόν δεύτερο σε πόντους και τρίτο σε ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Ένα μοναδικό επίτευγμα δείχνει έτοιμος να προσθέσει στα «παράσημά» του ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ικανός-βάσει των στάνταρ του κι εφόσον (χτύπα ξύλο) παραμένει υγιής-να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν όντας δεύτερος σε πόντους και τρίτος σε ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Ο 32χρονος άσος είναι από χθες τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση. Έφτασε τους 2.535 αφήνοντας πίσω του τον Γιάκα Λάκοβιτς (2.524) και κυνηγά πλέον τον δεύτερο Μάρκους Μπράουν (2.739). Έχοντας κατά μέσο όρο 18,6 πόντους φέτος στην Ευρωλίγκα, ο «Kill Bill» είναι απολύτως εφικτό να προσπεράσει τον Αμερικανό ακόμη και πριν να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του Top 16. Και στη συνέχεια θα του μένει μόνο ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που βρίσκεται-βέβαια-μακριά του (3.546), αλλά είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος κι έχει αγωνιστεί σε πολύ περισσότερα παιχνίδια (265 έναντι 182).

Και σαν ένα ολοκληρωμένο επιθετικό όπλο, ο Σπανούλης δεν εκτελεί μόνο, αλλά δημιουργεί εξίσου καλά. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας με 745 τελικές πάσες, απέχει μόλις δέκα από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (755), ενώ ο τρίτος Πάμπλο Πριγκιόνι δεν είναι μακριά του (798) και ο Λαρισαίος γκαρντ με 5,5 ασίστ ανά αγώνα φέτος αναμένεται να τον προσπεράσει ΚΑΙ αυτόν. Αν αυτό συμβεί, θα υπάρχει ελληνική τριάδα στην κορυφή, αφού δεύτερος είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς με 977 και πρώτος ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 1.030.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x