Ελλάδα

Το χρονικό για το «ναι» του Ζαφείρη στην Εθνική Ελλάδας και ο ρόλος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τσέκαρε τον Χρήστο Ζαφείρη και μίλησε αρκετές φορές τηλεφωνικά μαζί του, καθώς έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα της προσωπικής επαφής.

Με τη συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς συζητήθηκε το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική Ανδρών ο χαφ της Σλάβια Πράγας, Χρήστος Ζαφείρης. Ο Σέρβος τεχνικός είχε μια γενική εικόνα, αλλά πλέον άρχισε να τον τσεκάρει προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη.

Παρακολούθησε περσινούς αγώνες, είδε τα έως τώρα φετινά ματς στο πρωτάθλημα Τσεχίας και στην Ευρώπη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε αρκετές φορές τηλεφωνικά με τον 21χρονο μέσο καθώς δίνει μεγάλη έμφαση στο θέμα της προσωπικής επαφής.

Από την πρώτη στιγμή, ο Χρήστος Ζαφείρης έδειξε πόσο πολύ θέλει να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας παρότι αγωνίστηκε μέχρι και την Εθνική Ελπίδων της Νορβηγίας. Προφανώς ένιωθε μια ηθική υποχρέωση απέναντι στους Νορβηγούς που τον ανέδειξαν ποδοσφαιρικά, αλλά η επιθυμία του είναι να φορέσει τα "γαλανόλευκα".

Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε αρκετές φορές τηλεφωνικά με τον 21χρονο μέσο καθώς δίνει μεγάλη έμ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέληξε ότι ο ποδοσφαιριστής πληροί τις προϋποθέσεις με βάση τα χαρακτηριστικά του και άναψε το "πράσινο φως" για να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε, ο παίκτης της Σλάβια Πράγας αγωνίζεται σε μία θέση που η Εθνική ομάδα έχει περιορισμένες επιλογές.



Μάλιστα, ο Χρήστος Ζαφείρης μετά το παιχνίδι Λιλ-Σλάβια Πράγας πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας. Βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, είχε συνάντηση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος επί της ουσίας τον καλωσόρισε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μοναδική εκκρεμότητα πλέον είναι η συγκατάθεση της FIFA για να επισημοποιηθεί η κλήση του Χρήστου Ζαφείρη στην Εθνική Ανδρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x