Ισπανία

Απίστευτος Γκαζανίγκα έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε χρυσό τρίποντο στην Τζιρόνα

Τρομερή αστοχία από τα 11 βήματα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο που δεν κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές από τη λευκή βούλα και εν τέλει ηττήθηκε με 2-1 από την Τζιρόνα.

Η Τζιρόνα φιλοξένησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 9η αγωνιστική της La Liga, με τους γηπεδούχους να έχουν ως απόλυτο ήρωα τον Πάουλο Γκαζανίγκα, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι, συμβάλλοντας τα μέγιστα για να πάρει η ομάδα του μία τεράστια νίκη με σκορ 2-1.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο είχε μοναδική ευκαιρία στο 28ο λεπτό κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπερενγκέρ, με τον Γκαζανίγκα όμως να αποκρούει άνετα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Την προσπάθεια αυτή του τερματοφύλακα της δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Τζιρόνα, με τον Ασπρίγια να δοκιμάζει από μακριά από το πόδι του και να δικαιώνεται πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ για το 1-0 στο 39ο λεπτό.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε και στο 41ο λεπτό ο Σανσέτ πήρε την πάσα από τον μοιραίο Μπερενγκέρ και με ένα όμορφο πλασέ εντός περιοχής έκανε ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βαλβέρδε είχε και πάλι την τύχη να κερδίσει ακόμη ένα πέναλτι, χωρίς όμως να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί. Στο 58ο λεπτό ο Ινάκι Γουίλιαμς δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαζανίγκα, με τον διαιτητή όμως να υποδεικνύει επανάληψη στην εκτέλεση. Την μπάλα πήρε τότε ο Αντρέ Ερέρα, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να νικήσει τον μυθικό Αργεντινό που ήταν και πάλι εκεί για να σταματήσει το τρίτο συνολικά πέναλτι της αναμέτρησης.

Ότι δεν μπορούσε να καταφέρει η Μπιλμπάο, το πέτυχε σε μία στιγμή η Τζιρόνα. Στο 90+9’ οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί την ευκαιρία τους για μία εκτέλεση πέναλτι και σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον, ενώ ο Παρέδες άφισε την Αθλέτικ με 10 καθώς αποβλήθηκε αντικρίζοντας δύο κίτρινες σε ένα λεπτό. Ο Στουάνι ως γνήσιος «killer» την έστειλε στα δίχτυα του Παντίγια για να χαρίσει μία μυθική νίκη στην ομάδα του με 2-1.

To πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/10
Λεγανές-Βαλένθια 0-0

Σάββατο 5/10

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 2-1
(18' Κούμπουγια, 47' Καρέρας - 68' Ράιγιο)

Χετάφε-Οσασούνα 1-1
(21' Γιλντιρίμ - 60' Μπούντιμιρ)

Βαγιαδολίδ-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(51' Αμαλά - 51' 80' Ντε Φρούτος)

Λας Πάλμας-Θέλτα 0-1
(28' Ιγκλέσιας)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-0
(14’ Βαλβέρδε, 73’ Βινίσιους)

Κυριακή 6/10
Τζιρόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(39' Ασπρίγια, πεν. 90+9' Στουάνι - 41' Σανσέτ)

Αλαβές-Μπαρτσελόνα 17:15

Σεβίλλη-Μπέτις 19:30

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο 22:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x