Πορτογαλία

Το τρίτο στη «ρουλέτα»

Έστω και στα πέναλτι, η Μπενφίκα κατάφερε να κατακτήσει τον τρίτο εγχώριο τίτλο της χρονιάς, το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, επικρατώντας 3-2 στη «ρώσικη ρουλέτα» (κ.α., παρατ. 0-0) της Ρίο Αβε.

Η Μπενφίκα επικράτησε 3-2 στα πέναλτι (κ.α., παρατ. 0-0) της Ρίο Αβε στον τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας που διεξήχθη στο «Μάριο Ντουάρτε» του Αβέιρο και κατέκτησε τον τρίτο εγχώριο τίτλο μέσα στο 2014, μετά από αυτούς της Superliga και του Κυπέλλου της ιβηρικής χώρας. Αυτός ήταν ο πέμπτος τίτλος των «αετών» της Λισαβόνας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η νίκη των Λουζιτανών κρίθηκε στην απόκρουση του Αρτουρ στο σουτ του Τιάγκο Πίντο στην τελευταία εκτέλεση των τυπικά φιλοξενούμενων, ενώ νωρίτερα είχαν ευστοχήσει για την Μπενφίκα οι Λίμα, Μπεμπέ και Λουιζάο και για τη Ρίο Αβε οι Φιλίπε Αουγκούστο και Ούκρα.

Πάντως, οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο κα θα μπορούσαν να σκοράρουν, όμως στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός, αφού η μαζική άμυνα της Ρίο Αβε δεν άφησε τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης να απειλήσουν, ενώ στην παράταση το ματς ήταν μοιρασμένο χωρίς να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις στους φιλάθλους που το παρακολούθησαν.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτουρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Ελισέου, Σάλβιο (105’ Μπεμπέ), Ρούμπεν Αμορίμ, Εντσο Πέρες, Γκαϊτάν (100’ Όλα Τζον), Τάλσκα (69΄Ντερλέι), Λίμα

ΡΙΟ ΑΒΕ: Κάζιο, Νούνο Λόπες (88’ Ουακάσο), Μαρσέλο, Πρινς, Τιάγκο Πίντο, Πέδρο Μορέιρα (55’ Ντιέγκο Λόπες), Ταραντίνι, Φιλίπε Αουγκούστο, Ντελ Βάλε, Χασάν (55’ Μπόατενγκ), Ούκρα


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x