Stoiximan Super League

«Τον Καρέλη μου κοιτάζω και... φουσκώνω»

«Και του χρόνου το σεντόνι ζαχαρώνω»! Με τον Καρέλη σε ρόλο ηγέτη ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό και ονειρεύεται τ’ αστέρια του Champions League. Σκόρερ και ο Ατζαγκούν, ντεμπούτο ο Πέτριτς.

Είναι η δεύτερη φορά που παραφράζουμε το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Κούτρα. Μόνο που τώρα, αντίθετα από ό,τι είχε συμβεί στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, αυτό δεν γίνεται για να φανεί η ένδεια του ρόστερ του Παναθηναϊκού, αλλά η αγωνιστική πρόοδος τόσο του Νίκου Καρέλη, όσο και της ομάδας.

Με τον Καρέλη, λοιπόν, σε ρόλο… εφτάμιση Yamaha και όχι… ταπεινού μοτοποδηλάτου, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0 κόντρα στον Πανθρακικό και με 46 βαθμούς πια, γίνεται στενός «κορσές» σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ ενόψει των πλέι οφ που θα κρίνουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Το ματς

Ίσως πριν από αυτό το παιχνίδι να υπήρχαν φίλοι που να μην καταλάβαιναν γιατί ο Πανθρακικός βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Χρειάστηκε να περάσει μόλις ένα δεκάλεπτο για να πειστούν και οι τελευταίοι, πάντως, για τη δυναμική των γηπεδούχων που μετρούσαν έξι σερί εντός έδρας νίκες.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί από την αρχή να παίξει το γνωστό το τελευταίο διάστημα παιχνίδι του, με πάσινγκ γκέιμ και πρέσινγκ που ξεκινούσε από την κορυφή της επίθεσης. Σύντομα, όμως, το 3-5-2 του Άκη Μάντζιου προσαρμόστηκε στις ανάγκες του παιχνιδιού –και αφού ο Καρέλης αντί για δίχτυα βρήκε δοκάρι- ο Πανθρακικός δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες (ξεχωρίζουν εκείνες τον Ίγκορ και Καθάριου) χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.

Ο Καρέλης όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, ούτε είχε εξαντλήσει το επιθετικό του ρεπερτόριο σ’ εκείνη την εξαιρετική ντρίπλα και το μακρινό δυνατό σουτ που τράνταξε το δοκάρι στο 9’. Στο 26’, εκμεταλλευόμενος βαθιά σέντρα του Αμπέντ, έπιασε μονοκόμματο βολ-πλανέ κι ανάγκασε φίλους και αντιπάλους να τον χειροκροτήσουν.

Όταν κόπασαν τα χειροκροτήματα, ήρθε η ώρα για τα χτυπήματα συμπαράστασης στην πλάτη του Σέρεμετ, αφού μια λανθασμένη εκτίμηση κι ένα τραγικό λάθος σε μια ακίνδυνη σέντρα από τα δεξιά, έσωσε την ευκαιρία στον Ατζαγκούν να πετύχει ίσως το πιο εύκολο της καριέρας του.

Με το ματς ουσιαστικά να έχει κριθεί με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μλάντεν Πέτριτς. Στο ντεμπούτο του μπροστά στους 1.800 φίλους του Παναθηναϊκού, ο Κροάτης ήταν φανερά επηρεασμένος από το μακρύ διάστημα αγωνιστικής αποχής και δεν έδειξε πολλά.

Πέρα από τους τρεις βαθμούς πάντως, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν έχασε πολλά πράγματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί οι γηπεδούχοι να μην μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις και να επαναλάβουν εμφανίσεις αντίστοιχες του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά τι να κάνουμε, τον Παναθηναϊκό είχαν απέναντί τους… Έδειξαν όμως, πως εξαιρώντας τις ομάδες επιπέδου πλέι οφ (και προφανώς τον Ολυμπιακό) διαθέτουν ένα σύνολο που αξίζει το σεβασμό όλων.

Το «κλειδί» της νίκης πάντως, πέρα από την πειστική εμφάνιση του Καρέλη ως αντι-Μπεργκ, ήταν η συμπεριφορά των μέσων του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα του Αμπέντ, που βοήθησαν σε άμυνα, επίθεση και εναλλαγές ρυθμού.

Οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από την Κομοτηνή και πιστοποίησαν πως είναι μια ομάδα που… έρχεται και ψάχνει να βρει το ταβάνι της, με χαρακτηριστικό στοιχείο πως ακόμη κι όταν παίζει με σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Μπεργκ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλου και Μπαϊράμι, η φιλοσοφία και το στυλ διατηρείται σχεδόν ευλαβικά το ίδιο.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Χρήστου (82’ Χασομέρης), Καθάριος (64’ Μολίνα), Εμπό, Μπεν Σαμπάτ, Ρομέου, Τζάνης (90' Μαμούτ), Ντιόγκο.

Στον πάγκο: Αθανασιάσης, Λαδάκης, Τριανταφύλλου, Μακρυδημήτρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Σίντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (87’ Ντίνας), Καρέλης (74’ Πέτριτς), Αμπέντ (85’ Δώνης), Πράνιτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Μαρινάκης.

Παρακολουθήσατε την εξέλιξη του ματς σε real time από το control room του sport-fm.gr



Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x