Είναι πραγματικά κάτι σπάνιο για μια ομάδα που δεν συγκαταλέγεται στους «μεγάλους» να καταφέρνει να συναντιέται και να έχει μια ουσιαστική συζήτηση με τον ιθύνοντα νου του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Χίλια συγγνώμη στον Βαγγέλη Γραμμένο που έχει τον τίτλο του προέδρου της ΕΠΟ (και που πλέον οι σχέσεις του με τον Ατρόμητο, κάθε άλλο παρά καλές είναι), αλλά το πραγματικό κουμάντο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κάνει η UEFA υπό την εποπτεία του Χέρμπερτ Χούμπελ.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η συνάντηση των εκπροσώπων του Ατρόμητου (Γιώργος Σπανός και Κάτια Κοξένογλου), είχε προγραμματιστεί την ίδια μέρα που είχε αποσταλεί το τρίτο κατά σειρά αίτημα των Περιστεριωτών για ξένους διαιτητές, ακριβώς μετά το δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ για προφανείς λόγους. Το sportfm.gr είχε γράψει πρώτο για αυτή τη συνάντηση από τις 14/2, άσχετα που σήμερα της δόθηκε η ρεαλιστική έκταση της σημασίας της είδησης λόγω και του δεύτερου ματς ανάμεσα στην «Ένωση» και τον Ατρόμητο.
Ο λόγος που είχε οριστεί για τη συγκεκριμένη ημερομηνία είχε να κάνει με το γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε στην Ελλάδα ο Χέρμπερτ Χούμπελ, αφού ως γνωστόν δεν μένει μόνιμα στη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση, στον Ατρόμητο δεν έγιναν σοφότεροι, καθώς τα όσα έχουν μεταφέρει σε Γραμμένο και Περέιρα, τα είπαν και στον Χούμπελ. Η διαφορά πλέον που μένει να φανεί είναι αν όντως οι Περιστεριώτες μπορούν να εξασφαλίσουν το 50-50 και ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή του με ανταγωνίστριες ομάδες. Κακά τα ψέματα, ο Ατρόμητος δεν διαθέτει το brand name των υπόλοιπων που βρίσκονται στην 5άδα, αλλά η πορεία του όχι μόνο αυτά τα δύο χρόνια, αλλά γενικότερα την τελευταία δεκαετία τον έχουν φέρει σε μία θέση που καλώς ή κακώς ανταγωνίζεται στα ίσια συλλόγους με ανώτερα μπάτζετ και μεγαλύτερα ονόματα.
Ωστόσο, η στάση των ΚΕΔ και ΕΠΟ, ειδικότερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν κάνει τους Περιστεριώτες να αισθάνονται ως ο «φτωχός συγγενής», χωρίς αυτό όμως να προβλέπεται από κάποιον κανονισμό, ούτε άγραφη νομοθεσία. Για παράδειγμα, όπως λέγεται έντονα τις τελευταίες μέρες στα Δυτικά, για ποιο λόγο ορίστηκε ξένος διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Άρης και όχι σε κάποια παιχνίδια που έχουν ζητήσει οι ίδιοι κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό; Ο καθένας πάνω σε αυτό μπορεί να έχει την άποψή του, αλλά και στον Ατρόμητο θεωρούν ότι η πορεία τους και φέτος, τους δίνει το δικαίωμα να ζητούν (αν όχι να απαιτούν) ίδιους όρους με ομάδες που είναι στα ίδια βαθμολογικά κλιμάκια. Με άλλα λόγια, το πρόβλημα για την ομάδα του Περιστερίου δεν ήταν η... ΑΕΚ, αλλά η γενικότερη αντιμετώπιση. Άλλωστε, στη σημερινή συνάντηση δεν έγινε κουβέντα μόνο για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλο που ήταν απλά το αποκορύφωμα.
Το θέμα από εδώ και πέρα είναι να φανεί αν όντως είχε κάποια ουσία αυτή η συζήτηση και αυτό θα φανεί άμεσα. Στα εναπομείναντα ματς, οι Περιστεριώτες έχουν εκ νέου την ΑΕΚ στο Περιστέρι, τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (εκεί που πέρυσι νίκησε» και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Θα οριστούν ξένοι διαιτητές; Μόνο η ΚΕΔ θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα...
Υ.Γ.: Στον Ατρόμητο δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο από την πλευρά τους το «timing» που έσκασε το διπλό ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τους Μπουσούλατζιτς και Σάκιτς. Αμφότεροι, πάντως, ξεκαθάρισαν ότι σήμερα είναι έτοιμοι να παίξουν, αφού δεν έχουν την παραμικρή ενόχληση.
Παύλος Κουστέρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.