Stoiximan Super League

Το EFDN για το σεμινάριο ΑΕΚ και ΙΑΣΙΣ σχετικά με τον εκφοβισμό

Ειδική αναφορά στο σεμινάριο που διοργάνωσε η ΑΕΚ με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, σχετικά με την καταπολέμηση του εκφοβισμού μέσω του αθλητισμού, έκανε το European Football for Development Network.

Την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού ΑΕΚ και ΙΑΣΙΣ προέβαλε το EFDN.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του δικτύου έγινε ειδική αναφορά στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην OPAP Arena, με θέμα το πώς μπορεί να καταπολεμηθεί το φαινόμενου του εκφοβισμού μέσω του αθλητισμού.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) ΙΑΣΙΣ εγκαινίασαν στις 6 Μαρτίου τη συνεργασία τους για το σχεδιασμό νέων δράσεων κοινωνικής ευθύνης με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εφηβικής βίας και την ενίσχυση της ενδυνάμωσης των νέων μέσω της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Η συνεργασία είναι πολυεπίπεδη και το 2024 αναμένεται να υλοποιηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και προγράμματα ενίσχυσης της κοινότητας με κύριο στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας της μη βίαιης επικοινωνίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των εφήβων.

Η πρώτη τους κοινή δράση ήταν το σεμινάριο “Οι αξίες μέσω του αθλητισμού είναι ένα όπλο κατά του εκφοβισμού”, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου του OPAP ARENA.

Το σεμινάριο άνοιξε με θέμα “Το φαινόμενο της νεανικής βίας στην Ελλάδα: Από την κατανόηση στην πρόληψη”, με παρουσίαση για τον σχολικό εκφοβισμό και τη νεανική βία και ακολούθησε παρουσίαση για τον ρόλο της οικογένειας.

Την πρώτη αυτή συνεδρία ακολούθησε η “Καλές πρακτικές και προτεινόμενο σχέδιο παρέμβασης”, δεύτερη θεματική συνεδρία της ημέρας.

Κλείσιμο του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη του θέματος “Το ποδόσφαιρο ως μέσο ατομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ενδυνάμωσης”.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εδώ και το πλήρες βίντεο του στο youtube:




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x