Stoiximan Super League

Τισουντάλι: «Δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ για τα χρήματα - Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα είναι σκληρός»

Για τις πρώτες του εβδομάδες στην Ελλάδα και την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Ταρίκ Τισουντάλι σε Μέσο του Βελγίου.

Για τις πρώτες του στιγμές στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, μίλησε σε Μέσο του Βελγίου ο Ταρίκ Τισουντάλι.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά», αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στη χώρα μας αλλά και στην ομάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν ήρθε στους πρωταθλητές Ελλάδας για τα χρήματα, ενώ, αναφορικά με το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος ανέφερε πως είναι αρκετά υψηλό και σκληρό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ταρίκ Τισουντάλι:

Για την έλευσή του στην Ελλάδα:«Από τότε που είμαι στη Θεσσαλονίκη, κάθε μέρα έχει περισσότερο από 30 βαθμούς. Αλλά μπορώ να το χειριστώ αυτό. Νομίζω μάλιστα ότι είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις. Ωραία πόλη, καλό φαγητό και ευχάριστος καιρός. Μετά την καριέρα μου μάλλον δεν θα επιστρέψω στο Βέλγιο ή στην Ολλανδία. Ισπανία ή Μαρόκο, βλέπω τον εαυτό μου. Δεν μου αρέσει το κρύο και η βροχή».

Για το αν μένει μόνος του εδώ: «Συνήθως ναι. Αλλά αυτή την εβδομάδα τα παιδιά μου, Σένα και Κένζα με επισκέπτονται. Δεν θα ξεκινήσουν ξανά το σχολείο στην Ολλανδία μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Άρα είναι εδώ για διακοπές».

Θα πρέπει να τα έχασες όλο το χρόνο: «Ναι, όντως. Δεν είμαι μαζί με τη μητέρα τους εδώ και δύο χρόνια, αλλά είχαμε κάνει μια εξαιρετική συμφωνία στην Ολλανδία. Για την επόμενη σεζόν έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θα έρθουν στην Ελλάδα τις σχολικές διακοπές και ότι θα είμαι στην Ολλανδία για αρκετές ημέρες στους διεθνείς αγώνες. Επιπλέον, μπορούμε να αρκεστούμε στις βιντεοκλήσεις».

Πώς είναι να παίζεις ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Είναι αυτό που περίμενες σε επίπεδο; «Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας. Ο ανταγωνισμός εδώ είναι σκληρός. Μπορείτε να συγκρίνετε το επίπεδο της ομάδας μας με την απόλυτη κορυφή στο Βέλγιο. Δεν μπορώ να εκτιμήσω ακόμη καλά τον ελληνικό ανταγωνισμό. Έχουμε παίξει μόνο έναν αγώνα πρωταθλήματος.

Όλα εδώ είναι καινούργια για μένα. Το πρόγραμμα της προπόνησης, ο αγώνας, η ομάδα παικτών, ο προπονητής, ο τρόπος άσκησης πίεσης κ.ο.κ. Αλλά αυτό θα είναι μια χαρά. Χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση και ήξερα ότι θα υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση μου».


Στον προκριματικό γύρο του Champions League αποκλειστήκατε από τη Μάλμε. Υπάρχει μεγάλη πίεση στα προκριματικά του Europa; «Όλοι υπολογίζουν ότι θα κερδίσουμε αυτή τη διπλή αναμέτρηση. Και εγώ, παρεμπιπτόντως. Ένας αποκλεισμός θα ήταν ντροπή».

Γιατί έφυγες από τη Γάνδη; «Όπως είπα, χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής της περασμένης σεζόν, μου έγινε επίσης σαφές ότι ο σύλλογος είχε πάρει έναν νέο δρόμο. Τότε ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να φύγω».

Για το αν είναι το πιο προσοδοφόρο συμβόλαιο της ζωής του αυτό με τον ΠΑΟΚ: «Ναι, κερδίζω περισσότερα εδώ από ό,τι στη Γάνδη. Αλλά δεν το κάνω για τα λεφτά. Πριν από δέκα χρόνια έπαιζα ακόμα ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην Ολλανδία και στην πραγματικότητα είχα εγκαταλείψει το όνειρο να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Απλώς είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x