Stoiximan Super League

Σαββίδης: «Έχω πάρει αποφάσεις»

Έτοιμος για το... αύριο του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται απ' του χρόνου, τους τεχνοκράτες που θέλει δίπλα του και τη στήριξη του κόσμου.

Τις αποφάσεις του για το αύριο του ΠΑΟΚ έχει ήδη πάρει ο Ιβάν Σαββίδης γύρω από πολλά θέματα που απασχολούν το σύλλογο.

Ο ιδιοκτήτης του "Δικεφάλου του βορρά" έκανε έναν απολογισμό τόσο της τρέχουσας σεζόν, όσο και των δύο χρόνων που βρίσκεται στα κοινά της ομάδας, αναφέρθηκε στα διοικητικά και τις αλλαγές που θα υπάρξουν -με νέες αποχωρήσεις και στελέχωση με τεχνοκράτες-, μίλησε για το αγωνιστικό σκέλος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα με την Θέρμη, όπου θέλει να φτιάξει προπονητικό κέντρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαββίδη:

Για τον απολογισμό της χρονιάς: «Εγώ ήλπιζα όταν θα ξεκινούσα φέτος την κατασκευή του προπονητηρίου. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί που θα γίνει αυτή η κατασκευή. Το σημαντικό είναι ότι αν θέλουμε να θεωρούμαστε μεγάλη ομάδα, για το οποίο είμαι βέβαιος, πρέπει να μη διαλυόμαστε μετά από ήττες, αλλά να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Ευχαρίστησα τους παίκτες. Δεν μας χαροποίησαν σε όλη τη χρονιά, αλλά έπαιξαν τριάντα ντέρμπι. Όλοι έπαιζαν εναντίον μας, μας χτυπούσαν, μας τραυμάτιζαν τους παίκτες. Προσπαθούσαν να παίξουν σκληρά εναντίον μας. Σήμερα ο Βούκιτς τραυματίστηκε. Τον ρώτησα γιατί βγήκε και μου απάντησε ότι όταν είδε ότι δεν προχωρούσε το πράγμα στον αγώνα. Έπρεπε να βγει, αφού έκανε πρώτα τη δουλειά του. Αυτοί είναι πραγματικοί ποδοσφαιριστές, ο Βούκιτς είναι έτοιμος να πεθάνει για την τιμή του ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη».

Για το νέο προπονητή: «Υπάρχουν κάποιες σκέψεις και τις επόμενες μέρες θα τις ανακοινώσουμε».

Για τη διοίκηση: «Έχουν παρθεί αποφάσεις. Έχω στο μυαλό μου να διαμορφώσω επαγγελματική ομάδα, με τεχνοκράτες. Θα βαδίσω σε αυτό το δρόμο. Με ανθρώπους που μπορούν να μπουν στις θέσεις του προέδρου και του εμπορικού διευθυντή για τον μάρκετίνγκ. Έχω υπογράψει συμφωνητικό με μία αγγλική εταιρία, που προσπαθεί να μας βρει τους ειδικούς».

Για την τιμωρία στα πλέι οφ: «Τους τρεις βαθμούς τους αφαιρέσαμε εμείς μόνοι μας. Χάσαμε το Τσάμπιονς λιγκ. Το μάθημα ήταν ότι πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας και μετά να ασχοληθούμε με τους άλλους».

Για τις αλλαγές και την αποχώρηση Τσιστιακόφ: «Πρέπει να φύγουν κάποιοι. Ο Τσιστιακόφ παραμένει φίλος μου, είναι μέσα στην ομάδα. Θα παραμείνει ως σύμβουλος, είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου. Ο ΠΑΟΚ δεν τον δέχθηκε, δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε τέτοιο χάρισμα. Ούτε εγώ είμαι πεπεισμένος ότι με δέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Την αγάπη του ΠΑΟΚ πρέπει να την επιδιώκουμε κάθε μέρα. Κάποια πράγματα δεν λύνονται με τα χρήματα. Αυτά τα μαθήματα τα πληρώνουμε».

Για τις αλλαγές στη διοίκηση: «Δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος του ΠΑΟΚ που να κέρδισε το να αυξηθούν οι αρμοδιότητές τους. Ο Βρύζας θα παραμείνει στην ομάδα. Ποτέ δεν διώχνω τους ανθρώπους από την οικογένεια. Σε διάφορους χρόνους πρόσφερε στην ομάδα. Σήμερα είναι μέλος της δικής μου ομάδας, όπως και ο Ζαγοράκης».

Για την εκλογή Ζαγοράκη: «Ελπίζω με την στήριξη του κόσμου να στείλουμε τον Ζαγοράκη στο Ευρωκοινοβούλειο. Εκτιμώ ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία ο πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός του ΠΑΟΚ και Εθνικής μπει στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τα χρέη που υπάρχουν ήρθαν σε μένα. Πρέπει να βρω λύση και με αυτά».

Για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών: «Τα παιδιά προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο. Δεν έχεις δικαίωμα για λάθη. Όμως είμαστε άνθρωποι. Έτσι και τα παιδιά έκαναν κάποια λάθη, αλλά κατά την άποψή μου, δεν έχουν προσδώσει ποτέ τον ΠΑΟΚ».

Για τα δύο πρώτα χρόνια του στον ΠΑΟΚ: «Θα δημιουργήσω μία ομάδα από ανθρώπους που κατά καιρούς έχουν προσφέρει στον ΠΑΟΚ, ώστε να ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι δίπλα μας. Είναι πολύ κακό, άνθρωποι που έχουν φέρει όφελος στον ΠΑΟΚ και τώρα να είναι μακριά. Ο δικός μας στόχος είναι ότι μπορούμε να επικοινωνεί μαζί μας ο κόσμος αυτός. Σε αυτά τα δύο χρόνια, έχω καταλάβει το σημαντικότερο, ότι όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ με παρακολουθούσε. Δημιουργήθηκε η εντύπωση, εάν εγώ αξίζω την θέση που έχω αναλάβει. Και σήμερα στο συλλαλητήριο, αισθάνθηκα ότι σε έναν σημαντικό βαθμό αυτή την εμπιστοσύνη την κερδίζω. Αυτά τα δύο χρόνια, προσπαθούσα να μην κάνω λάθη που δεν θα μπορούσα να διορθώσω. Οι ψευτοδημοσιογράφοι που γράφουν ότι ο Σαββίδης έχει αποφασίσει μία εσφαλμένη στρατηγική. Αυτή ήταν η στρατηγική μου. Να κερδίσω την εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ και να μην κάνω λάθη που δεν διορθώνονται».

Για την Ελλάδα της κρίσης και τα χρέη: «Στην Ελλάδα όλοι αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Η Ελλάδα ζει στην κατάσταση της οικονομικής κρίσης, έχει ανάγκη επενδύσεις, έχει ανάγκη θέσεις εργασίας. Και όλα αυτά εγώ σε έναν βαθμό μπορώ να προσφέρω. Μου αρνήθηκαν την Θέρμη και τότε κατάλαβα ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο. Είπα στον κ. Σαμαρά ότι δεν γίνεται να έρχομαι εγώ και να σας παρακαλάω να πάρω την γη, εσείς πρέπει να μου λέτε να έρθω κα να την πάρω αφού υπάρχουν θέσεις εργασίας. Θα διευρύνω τις αρμοδιότητες της Μαρίας (Γκοντσάροβα) της συνεργάτιδάς μου. Εχουμε καταβάλει 6.000.000 φόρους και αυτό είναι αρκετό για να μας πουν τουλάχιστον ‘ένα ευχαριστώ. Θέλουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα και να πετύχουμε με επαγγελματισμό όλους τους στόχους μας. Θα ψάξουμε τους ειδικούς για να πετύχουμε τους στόχους. Θα σας αναφέρω ένα πράγμα που με έχει εκπλήξει η Ελλάδα. Στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουν περισσότερα για μένα από ότι γνωρίζω εγώ για μένα. Δεν πειράζει. Αυτός είναι ο λαός. Εγώ πρέπει να αγαπάω και τα συν και τα πλυν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x