Stoiximan Super League

Διπρόσωπος ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε από τη Σεν Ζιλουάζ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Ευρώπης!

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μέρος όπου προηγήθηκε με Σβαμπ, όμως κουράστηκε στην επανάληψη, έκανε δύο λάθη στην άμυνα και έχασε με 2-1 από τη Σεν Ζιλουάζ, πριν το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 και ανατροπή από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, στο Χορστ και στο τελευταίο του φιλικό ματς, πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς την επόμενη Τετάρτη (24/07).

Αρκετά καλός για ένα ημίχρονο ο «δικέφαλος του Βορρά», το πρώτο, όπου έφτιαξε φάσεις, δεν δέχτηκε, ενώ σκόραρε με το χτύπημα πέναλτι του Σβαμπ στο 27’, που κέρδισε ο Τόμας.

Αντιθέτως, έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ δύο λάθη στο αμυντικό transition έδωσαν στους Βέλγους τη δυνατότητα να βρουν ισάριθμα τέρματα, στο 50ο και στο 66ο λεπτό με τους Ντέιβιντ και Καβαγκού αντίστοιχα.

Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί την «καλή» του 11άδα σε όλη την διάρκεια, αφήνοντας τους υπόλοιπους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στον πάγκο, ενόψει και του δεύτερου αποψινού φιλικού, κόντρα στην Φίτεσε, στο Άρνεμ.

Στο… μυαλό του κόουτς:
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε έχοντας σχηματισμό το… καθιερωμένο 4-2-3-1, τον Κοτάρσκι στην εστία και τους Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης και Μπάμπα στα μετόπισθεν. Σβαμπ και Τσιγγάρας ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Ντεσπόντοφ-Τάισον στα άκρα και τον Μουργκ πίσω από τον Τόμας που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά, ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγάλη διάθεση και ενέργεια. Προσπαθώντας να πιέσει ψηλά για να πάρει την κατοχή της μπάλας, όπως και έγινε.

Είχε, δε, την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Τόμας να τραβάει μαζί του την άμυνα, επιτρέποντας στον Μουργκ να σουτάρει ανενόχλητος λίγο έξω από την περιοχή, αλλά να αστοχήσει!

Η Σεν Ζιλουάζ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να γίνει απειλητική, έχοντας μόνο ελάχιστες ημιτελείς προσπάθειες, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και να έχει ένα ακόμα αξιόλογο σουτ, του Σάστρε στο 17’, που μπλόκαρε ωστόσο ο Μόρις.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Σβαμπ να απειλήσει για το 1-0, όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα σε προβολή που έκανε στο πρώτο δοκάρι, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ από την αριστερή πλευρά…

Όντας… σταθερά ανώτερος, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ τελικά χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Τόμας από λάθος του Φρανσουά και μετέτρεψε σε γκολ ο Σβαμπ, κάνοντας το 1-0 στο 27ο λεπτό του αγώνα!

Μάλιστα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου -που συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό- έχασε και μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 32’. Όταν ο Τάισον βγήκε στην κόντρα, «έσπασε» την μπάλα στον αμαρκάριστο Τόμας, αλλά το σουτ του από το ημικύκλιο κόντραρε και πέρασε κόρνερ...

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρώτου 45λεπτου, οι Βέλγοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Κοτάρσκι, βρήκαν δύο φάσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Καθώς ο Κουλιεράκης έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Λέισεν, μετά το σόλο που επιχείρησε από την αριστερή πλευρά, στο 39’. Ενώ, δύο λεπτά μετά, ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ του Φρανσουά, διατηρώντας το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια στιγμή αδράνειας από πλευράς ΠΑΟΚ, η οποία έφερε και το γκολ της ισοφάρισης για την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, που έκανε πάντως καλύτερη εκκίνηση...

Καθώς από το γύρισμα του Ελ Χατζ, που πάτησε περιοχή από αριστερά, ο Ντέιβιντ με κοντινή προβολή στο πρώτο δοκάρι, πέτυχε το 1-1 στο 50ο λεπτό!

Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο δεκάλεπτο μέχρι οι «ασπρόμαυροι» να βρουν ξανά τα πατήματά τους, να ισορροπήσουν και να φτιάξουν δύο φάσεις, μετά από ισάριθμους ωραίους συνδυασμούς. Ωστόσο, το σουτ του Μπάμπα έξω από την περιοχή στο 59’ ήταν άστοχο, ενώ εκείνο του Σβαμπ τέσσερα λεπτά μετά κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Για να ακολουθήσει ένα πεντάλεπτο… φωτιά για την Κυπελλούχο Βελγίου, η οποία είδε τον Καβαγκού να της δίνει το προβάδισμα με προβολή στο 66’, τον σκόρερ να μην μπορεί να νικήσει τον Κοτάρσκι σε τετ α τετ για το 3-1, στο αμέσως επόμενο λεπτό και τον Ντέιβιντ να έχει δοκάρι, σε σέντρα-σουτ που επιχείρησε στο 71’!

Σταδιακά ο ρυθμός «έσβηνε», με τις δύο ομάδες -και ειδικά τον ΠΑΟΚ- να εμφανίζουν σημάδια κούρασης, ωστόσο ο Τόμας ήταν εκείνος που έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Στο 83ο λεπτό, με το σουτ του λίγο έξω από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ και το 1-2 να διατηρείται, συνιστώντας την τρίτη του φιλική ήττα επί ολλανδικού εδάφους.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Τόμας.

Σεν Ζιλουάζ (Σεμπάστιεν Ποκονιόλι): Μόρις, Ράσμουσεν, Αγιένσα, Τεκλάμπ, Φρανσουά, Κάστρο-Μόντες, Πουέρτας, Βανχούτε, Ματσίντα, Φουσεϊνί, Ντονί.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x