Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ: Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκτά πρόσβαση στο Opta Vision

Τριετή συνεργασία με την Opta σύναψε ο ΠΑΟΚ, που έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκτά πρόσβαση στο Opta Vision.

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που συνεργάζεται με την Opta και αποκτά πρόσβαση στο Opta Vision.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήρθαν σε συμφωνία για τριετές συμβόλαιο με τη βρετανική εταιρεία ανάλυσης, έχοντας την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την πρωτοποριακή πλατφόρμα της Opta Sports για να ενισχύσουν το επιτελείο τους μέσω της AI.

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Χρήστος Καρυπίδης, ανέφερε τα εξής σχετικά με τη συμφωνία:

«Αφού εξετάσαμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός των δεδομένων της Opta Vision και του ProVision μπορεί να προσφέρει στους αναλυτές μας την πιο ολοκληρωμένη λύση για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων μας στον τομέα του scouting και της ανάλυσης επιδόσεων.

Θα μας επιτρέψει να ενσωματώσουμε δεδομένα φυσικής κατάστασης στον μεταγραφικό σχεδιασμό, να εντοπίσουμε αλλαγές στο αγωνιστικό σχήμα μιας ομάδας κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και να βελτιστοποιήσουμε την ανάλυση των αντιπάλων και να κατανοήσουμε καλύτερα τις κινήσεις ενός παίκτη στην μπάλα.

Οι πληροφορίες θα είναι πιο αξιοποιήσιμες από τους προπονητές και τους παίκτες και δεν θα βρίσκονται απλώς στον σκληρό δίσκο ενός αναλυτή. Η Opta Vision μας δίνει μια πολύ πιο λεπτομερή κατανόηση των δυνατών και αδύναμων σημείων των παικτών καθώς εξελίσσεται μια σεζόν».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x