Stoiximan Super League

Σούπερ Σβαμπ και «ξεμούδιασμα» με νίκη για τον ΠΑΟΚ

Με γκολ και ασίστ του φοβερού Στέφαν Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ Λάρνακας στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν. Σκόραρε ο πολύ καλός Μουργκ.

Καθάρισαν οι Αυστριακοί στην πρεμιέρα των φιλικών για τον ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας στο πρώτο τεστ στο Χορστ της Ολλανδίας, με τον Στέφαν Σβαμπ να είναι ο πρωταγωνιστής με γκολ και ασίστ.

Το δεύτερο τέρμα σημείωσε ο πολύ καλός, Τόμας Μουργκ, με τους Αντώνη Τσιφτσή και Μαντί Καμαρά να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους. Το επόμενο φιλικό για τους Θεσσαλονικείς είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (06/07) κόντρα στην Χιμπέρνιαν στις 17:00.

Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ότο, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη και Ράφα Σοάρες. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή οι Σβαμπ και Οζντόεφ, με τον Μουργκ σε ρόλο επιτελικού μέσου και στα πλάγια τους Κουαλιάτα και Ντεσπόντοφ. Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Σαμάτα.



Στο δεύτερο μέρος ο Ρουμάνος τεχνικός -όπως αναμενόταν- άλλαξε και τους έντεκα παίκτες. Ο Τσιφτσής στην εστία έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, με τους Σάστρε και Μπάμπα στα πλάγια της άμυνας και τους Νάσμπεργκ-Κουλιεράκη στις θέσεις των στόπερ. Στον άξονα οι Τσιγγάρας και Καμαρά -ντεμπούτο και για αυτόν- με τον Γκούμα σε ρόλο 10αριού, εξτρέμ οι Βιεϊρίνια (δεξιά) και Τάισον (αριστερά), με τον Μπράντον Τόμας σε θέση φορ.

Το ματς:

Χωρίς κάποια φάση το ξεκίνημα του φιλικού και με χαμηλό ρυθμό, κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως τα πόδια των παικτών από τις προπονήσεις είναι αυτή την περίοδο αρκετά βαριά. Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές στατικές φάσεις, που δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει, ενώ στο 14’ ο Σαμάτα έκλεψε ψηλά και πάσαρε στον Μουργκ, που είδε τον Σβαμπ, ο οποίος έκανε το γύρισμα, αλλά οι αμυνόμενοι έδιωξαν προ του Ντεσπόντοφ.

Οι Κύπριοι «απάντησαν» τρία λεπτά αργότερα (17’) με το σουτ του Σολ από τα όρια της περιοχής, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Δευτερόλεπτα αργότερα είχαν και οι Θεσσαλονικείς την πρώτη τους καλή στιγμή, καθώς ο Κουαλιάτα βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, όμως, ο Αλομέροβιτς απέκρουσε.

Τα επόμενα δέκα λεπτά δεν είχαν κάτι ουσιαστικό, με τον ΠΑΟΚ όμως στο 28’ να ανοίγει το σκορ: υπέροχη μπαλιά ακριβείας του Σβαμπ στον Ντεσπόντοφ, που από τα δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα, με τον Αυστριακό αρχηγό να πατάει περιοχή και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Λάρνακας

Η ΑΕΚ Λάρνακας είχε δοκάρι στο 30’ με τον Φαράζ, με τους Θεσσαλονικείς να πετυχαίνουν δεύτερο τέρμα στο 39’ όταν ο εκπληκτικός Σβαμπ πέρασε ωραία πάσα στην περιοχή, ο Οζντόεφ έκανε προσποίηση χωρίς να έρθει σε επαφή με την μπάλα και ο Μουργκ ιδανικά σημείωσε το 2-0. Στο 42’ ο Ντεσπόντοφ έκανε ωραίο σουτ, που πέρασε άουτ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια άλλη στιγμή.

Ο Λουτσέσκου άλλαξε όλα τα πρόσωπα της ενδεκάδας στο δεύτερο μέρος, με τους Τσιφτσή και Καμαρά να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους. Στο 52' η ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να μειώσει σε 2-1, όταν η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, ο Τσιφτσής έκανε κακή εκτίμηση και δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Καμπρέρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 62' οι Κύπριοι προχώρησαν σε δέκα αλλαγές, με την ποιότητα του φιλικού να είναι κακή, κάτι που... δικαιολογείται με το γεγονός πως έπρεπε να βρουν ρυθμό οι σχεδόν νέες ενδεκάδες εκατέρωθεν.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Λάρνακας

Στο 71' ο Τάισον είδε τον Βιεϊρίνια στα δεξιά, με τον Πορτογάλο να κάνει το σουτ, αλλά ο Αλομέροβιτς απέκρουσε. Στο 78' ο Κουλιεράκης έκανε λάθος, με τον Καμαρά στη συνέχεια να βλέπει την κίτρινη κάρτα για φάουλ, ενώ στο 80' ο Τσιφτσής είπε «όχι» από κοντινή κεφαλιά του Σάντσες.

Χωρίς κάτι επιπλέον σε επίπεδο ευκαιριών το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, με εξαίρεση του σέντρα του Βιεϊρίνια στο 88' που δεν μπόρεσε κανείς να τελειώσει τη φάση, με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικητή τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό.

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Κοτάρσκι, Οτο, Εκονγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Τσιφτσής, Σάστρε, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Καμαρά, Βιεϊρίνια, Γκούμας, Τάισον, Μπράντον

ΑΕΚ Λάρνακας: Αλομέροβιτς, Καμπρέρα, Σολ-Ορτίθ, Φαράζ, Γκάμα,. Καπτούμ, Εκπολό, Δημητρίου, Ρομπέρτζ, Ναούμ, Ανδρέου.

Από το 62' και μετά αγωνίστηκαν και οι: Λέντες Ντίμερς Μιλίτσεβιτς Καμπεθάλι Ροντρίγκο Ενρίκε Καψής Πετούσης Βασιλείου Γκίρσκο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x