Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Παίρνει την ινδονησιακή υπηκοότητα ο Σάιρους Μαργκόνο και γίνεται διεθνής!

Ο Σάιρους Μαργκόνο του Παναθηναϊκού Β', που πρόσφατα είχε πάρει ο Φατίχ Τερίμ και στην πρώτη ομάδα, θα πάρει, τελικά, την ινδονησιακή υπηκοότητα και άμεσα αναμένεται να γίνει διεθνής!

Το καλοκαίρι του 2021 ο Παναθηναϊκός απέκτησε για τη Β ομάδα έναν άγνωστο γκολκίπερ από την Αμερική, τον 19χρονο ακόμη (έχει γενέθλια στις 9 Νοεμβρίου) Σάιρους Μαργκόνο. Έναν πιτσιρικά με… τρεις διαφορετικές χώρες καταγωγής! Και αυτό διότι ο Μαργκόνο γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, η μητέρα του, ωστόσο, είναι από το Ιράν και ο πατέρας του από την Ινδονησία.

Η τελευταία, λοιπόν, χρόνια τώρα προσπαθούσε να λύσει γραφειοκρατικά προβλήματα, ώστε να αποκτήσει ο υψηλόσωμος (1,90μ.) τερματοφύλακας την υπηκοότητα και να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας! Αυτή, άλλωστε, ήταν και η επιθυμία του ίδιου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ινδονησία συχνά πυκνά γίνεται θέμα στα Μέσα ο νεαρός γκολκίπερ. Το περασμένο καλοκαίρι, για παράδειγμα, έγινε ιδιαίτερη μνεία στο CNN Ινδονησίας, το γεγονός ότι ο Σάιρους Μαργκόνο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του «τριφυλλιού» για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία. Ή πρόσφατα, τον περασμένο Γενάρη, όταν ο Φατίχ Τερίμ τον πήρε στην αποστολή για το ντέρμπι με την ΑΕΚ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και πριν αποκτηθεί, φυσικά, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι.

Να σημειωθεί πως ο πιτσιρικάς ξεκίνησε στην ακαδημία της Μετροπόλιταν Όουβαλ, στην πορεία μπήκε στην ακαδημία της Ίντερ, που βρίσκεται στις ΗΠΑ και μετά ακολούθησαν Ντένβερ και Κεντάκι, πριν καταλήξει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. Στη Β ομάδα των «πράσινων» έχει συνολικά 17 συμμετοχές.

Παναθηναϊκός: Παίρνει την ινδονησιακή υπηκοότητα ο Σάιρους Μαργκόνο

Η είδηση τώρα, που αφορά στον Μαργκόνο και παίζει από χθες δυνατά στα ινδονησιακά Μέσα, είναι ότι, όπως ο ίδιος αποκάλυψε μέσα από ένα story του στο Instagram, η διαδικασία του να γίνει πολίτης της Ινδονησίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί! Σύντομα θα πάρει, δηλαδή, πίσω το ινδονησιακό διαβατήριο, που είχε κάποτε.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας ανέφερε ότι τα έγγραφά του, για να γίνει πολίτης της Ινδονησίας, ελήφθησαν από τον υπουργό Εξωτερικών και τόνισε ότι ανυπομονεί να μπορέσει να ενισχύσει την εθνική Ινδονησίας. «Ανυπομονώ να φορέσω αυτά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η διαδικασία μου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», έγραψε ο Σάιρους Μαργκόνο στον λογαριασμό του στο Instagram. «Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από τότε, που έφτασαν τα έγγραφά μου στην Κρατική Γραμματεία και είμαστε πολύ κοντά. Πραγματικά ανυπομονώ για τη στιγμή, που θα μπορέσω να αποδεχθώ ξανά την ινδονησιακή μου ταυτότητα, αν θέλει ο Θεός», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x