Stoiximan Super League

Τέζαρε την ΑΕΚ και... ανεβαίνει ο τρομερός Παναιτωλικός!

Με γκολ του Λουίς στο 73ο λεπτό, ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο Αγρίνιο και την υποχρέωσε στην πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στη φετινή Stoiximan Super League ήρθε στο Αγρίνιο!

Ο ψυχωμένος Παναιτωλικός του Γιάννη Πετράκη πήρε τη νίκη, 1-0, εις βάρος της Ένωσης, με το γκολ του Λουίς στο 73ο λεπτό να δίνει στους Αγρινιώτες τους τρεις βαθμούς και να τους εδραιώνει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και στο -3 πλέον από την κορυφή...

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα από την άλλη είχε πρόβλημα στην ολοκλήρωση των φάσεων, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες, ενώ η αμυντική της λειτουργία δεν ήταν ανάλογη με τις προηγούμενες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να δεχτεί αρκετές τελικές.

Στο μυαλό του κόουτς



Σταθερός στο 3-5-2 ο Γιάννης Πετράκης, με τον Τσάβες στην εστία και τους Σιέλη, Παντελάκη και Στάγιτς στην άμυνα. Οι Μαυρίας-Νικολάου ήταν στα άκρα, με τους Πέρες, Μουζούκη και Λιάβα στα χαφ, πίσω από τους Ντίας και Λομόνακο.

Ο δε Ματίας Αλμέιδα επέλεξε 4-4-2, με τον Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια και τους Ρότα, Κάλενς, Βίντα και Πήλιο στην άμυνα. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Σιμάνσκι και Περέιρα, με Κοϊτά-Ελίασον στα άκρα και τον Πινέδα πίσω από τον Πιερό.

Το ματς



Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 8’, με τον Πινέδα να σουτάρει ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή, με τους γηπεδούχους να απαντούν πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Στρακόσα μπλόκαρε το σουτ του Λιάβα.

Στο 19’, ο Πιερό δεν μπόρεσε να βρει στόχο με το κεφάλι, ενώ στο 25ο λεπτό ο σέντερ φορ από την Αϊτή έστρωσε με τακουνάκι στον Περέιρα, που βρέθηκε στο έδαφος στην προσπάθειά του να νικήσει τον Τσάβες.



Με τη βροχή στο Αγρίνιο να δυναμώνει, η επόμενη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 43’, με τους φιλοξενούμενους να συνδυάζονται άψογα από τα δεξιά μα το σουτ του Ρότα να σταματά στα πόδια του Παντελάκη, που επενέβη σωτήρια.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντίας σούταρε άουτ από πλάγια θέση μετά από αντεπίθεση του Παναιτωλικού, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται δίχως σκορ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Στρακόσα να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα το δυνατό σουτ του Λομόνακο στο 48’ και τον Πινέδα να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Παναιτωλικού στο 51’.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Κοϊτά έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Πιερό όμως να αστοχεί εξ επαφής.



Ακολούθησαν δύο ακόμα σουτ (64’ Κοϊτά, 66’ Γκαρσία) που δεν προβλημάτισαν τον Τσάβες, με το γκολ ωστόσο να έρχεται, εντέλει, για τον Παναιτωλικό! Στο 73’, κι ενώ η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα λόγω του ότι ο Βίντα είχε βγει για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο Μαυρίας σέντραρε από τα δεξιά και ο Λουίς έστειλε με μονοκόμματο σουτ την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 77’ οι Αγρινιώτες άγγιξαν και το 2-0, με την κόντρα στο σουτ του Μαϊντέβατς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα λίγο έξω, ενώ στο 81’ ο Γκαρσία τελείωσε άσχημα τη φάση μέσα από την περιοχή, ενώ είχε δύο συμπαίκτες για να τροφοδοτήσει.

Ο Στρακόσα αποσόβησε το 2-0 σε προσπάθεια του Μαϊντέβατς στο 88’, με τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων να βρίσκουν την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση αλλά να μην τα καταφέρνει.



MVP: Ο Μιγκέλ Λουίς ήρθε στο ματς από τον πάγκο και χάρισε μια τεράστια νίκη στην ομάδα του, με τελείωμα που θα ζήλευε και σέντερ φορ! Πολύ καλή συνολικά η εμφάνιση του Πορτογάλου, που εξελίχτηκε σε... X-Factor για τον Παναιτωλικό.

Η... σφυρίχτρα: Μπόλικη δουλειά για τον Πουλικίδη, σε ένα ματς με πάρα πολλές φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο, συμφώνησε με το VAR για την πτώση του Περέιρα μέσα στην περιοχή, η οποία έφερε και την αντίδραση της ΑΕΚ. Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν εκ νέου την εσχάτη των ποινών για χέρι του Λουίς μετά από κόντρα στον Σιέλη, με τον Έλληνα ρέφερι να δείχνει και πάλι να συνεχιστεί η αναμέτρηση.



Οι ενδεκάδες των ομάδων

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας (90+1’ Μπακάκης), Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Νικολάου (59’ Λουίς), Πέρες, Μπουζούκης (59’ Ρόα), Λιάβας, Ντίας (71’ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71’ Μαϊντέβατς)

Στον πάγκο: Στεργιάκης, Κοντούρης, Λαχούντ, Αγαπάκης

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75’ Άμραμπατ), Κάλενς, Βίντα, Πήλιος (75’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (64’ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (75’ Γκατσίνοβιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (64’ Γκαρσία), Πιερό

Στον πάγκo: Μπρινιόλι, Μουκουντί, Γιόνσον, Τσούμπερ

Διαιτητής: Πουλικίδης
Βοηθοί: Κορώνας, Τριανταφύλλου
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Τσακαλίδης, Κατσικογιάννης

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x