Stoiximan Super League

Γκαρσία: «Δουλειά με σεβασμό στο όνομα του Ατρόμητου και των φιλάθλων του»

Στην οργάνωση, την ιστορία και το οικογενειακό κλίμα του Ατρομήτου στάθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «κυανόλευκων». Η ωραία ατάκα του για τον κόσμο.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ατρομήτου παραχώρησε ο Πάμπλο Γκαρσία, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Περιστερίου.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός στάθηκε στην οργάνωση και την ιστορία των «κυανόλευκων» αλλά και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις τους, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του κλαμπ, Γιώργο Σπανό, καθώς και τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο.

Παράλληλα, μίλησε για το αγωνιστικό στιλ που θέλει να έχει η ομάδα του, κάνοντας ειδική αναφορά στον κόσμο.

«Ο κόσμος έρχεται, πληρώνει το εισιτήριό του, άλλες φορές ταξιδεύει μακριά για να δει την ομάδα του και έτσι πρέπει να βλέπει μια ομάδα που θα τον κάνει χαρούμενο. Αυτό είναι το πρώτο που θέλω», τόνισε χαρακτηριστικά ο 47χρονος τεχνικός.


Αναλυτικά, η συνέντευκη του Πάμπλο Γκαρσία στο atromitosfc.gr:

Ο Πάμπλο Γκαρσία παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Ατρόμητου στο atromitosfc.gr.

Προπονητής της ομάδας μας είναι και τυπικά από σήμερα ο Πάμπλο Γκαρσία, με τον Ατρόμητο να μπαίνει πλέον για τα καλά σε ρυθμούς υλοποίησης του αγωνιστικού σχεδιασμού για τη σεζόν 2024/25.

Μετά και την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, ο Ουρουγουανός προπονητής της ομάδας μας, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο atromitosfc.gr, στέλνοντας το μήνυμά του για δουλειά και για σεβασμό προς τους οπαδούς που από το υστέρημά τους, πληρώνουν ένα εισιτήριο για να βρεθούν στο γήπεδο για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο atromitosfc.gr:

Κόουτς, καλώς ήρθατε στον Ατρόμητο, καλώς ήρθατε στο Περιστέρι! Θα ήθελα να μου περιγράψετε τα συναισθήματά σας, τις πρώτες σας σκέψεις για αυτό το νέο βήμα της προπονητικής σας καριέρας.


«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος! Θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο, τον κ. Σπανό, και τον τεχνικό διευθυντή, τον κ. Αγγελόπουλο, γιατί μου έδειξαν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Είμαι λίγες ώρες εδώ, αλλά το κλίμα είναι οικογενειακό και μιλάμε για μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Έχω έρθει σε μια ιστορική ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ. Τώρα όμως, μόνο δουλειά! Τίποτα άλλο».

Έχοντας χτίσει μια μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, είτε ως παίκτης και τώρα ως προπονητής, ποιο ήταν αυτό το στοιχείο που σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόταση του Ατρόμητου, τη στιγμή που υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες;

«Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ως προπονητής έχω αρχίσει από τις Ακαδημίες και πέρυσι στον Πανσερραϊκό τα πράγματα μπορώ να πω ότι πήγαν καλά. Αυτό που με έκανε να ξεχωρίσω τον Ατρόμητο, ήταν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε ο πρόεδρος, αλλά και ο κ. Γιάννης. Δεν μιλάω μόνο για το τελευταίο διάστημα. Ακόμα και όταν παίζαμε ως αντίπαλοι, πάντα είχαμε καλή επαφή και είχαμε εξαιρετικές σχέσεις. Ο Ατρόμητος είναι πολύ σοβαρή και πολύ ιστορική ομάδα. Η οργάνωση εδώ είναι σε υψηλό επίπεδο και ξαναλέω ότι εδώ βλέπω ότι όλοι είναι μια οικογένεια. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Από εδώ και πέρα, πρέπει να δουλέψουμε. Να δουλέψουμε με σεβασμό προς το όνομα του Ατρόμητου και τους φιλάθλους του».

Στον φετινό Πανσερραϊκό είδαμε μια ομάδα, που θα έλεγε κανείς ότι είχε τη δική σας ταυτότητα και αποτελούσε μια προέκταση του δικού σας εαυτού, με δυναμισμό, τρεξίματα κλπ. Τι Ατρόμητο θέλετε να δημιουργήσετε εν όψει της προσεχούς σεζόν;

«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο ρόλος του προπονητή. Κάθε προπονητής θέλει να βλέπει, αυτά που δουλεύει στο γήπεδο. Θέλω να βλέπω την ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά πάνω από όλα, εγώ θέλω να βλέπω να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. Εγώ έτσι βλέπω το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος έρχεται, πληρώνει το εισιτήριό του, άλλες φορές ταξιδεύει μακριά για να δει την ομάδα του και έτσι πρέπει να βλέπει μια ομάδα που θα τον κάνει χαρούμενο. Αυτό είναι το πρώτο που θέλω. Εγώ δεν παίζω στο γήπεδο πια… Θέλω οι παίκτες μου να παίζουν ελεύθερα. Όταν χτίσουμε την ομάδα μας, θα το μεταδώσω αυτό, αλλά θέλω να κάνω τον κόσμο μας χαρούμενο, για μένα αυτό είναι σημαντικό».

Είστε πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Τι σας έρχεται στο μυαλό πρώτο όταν ακούτε για τον Ατρόμητο;

«Εγώ ήμουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα! Είμαι 15 χρόνια στην Ελλάδα, έχω παίξει με τον Ατρόμητο αντίπαλο, ξέρω τι ομάδα είναι ο Ατρόμητος/ Υπάρχουν οι λεγόμενες ''μεγάλες ομάδες'', αλλά τον Ατρόμητο τον συγκαταλέγω εκεί. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι κι εγώ μέλος του Ατρόμητου και θέλω να κάνω σωστή δουλειά όχι μόνο εγώ αλλά και όλο το τιμ, να μεταφέρουμε απλά στους παίκτες αυτό που ξέρω εγώ, ώστε να είναι ο κόσμος και ο πρόεδρος χαρούμενοι. Είμαι πολύ απλός. Έλληνες και Ουρουγουανοί έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ίδια κουλτούρα. Γι' αυτό έμεινα, μείναμε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εντάξει η ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει. Σήμερα είμαστε εδώ και πρέπει να δουλέψουμε καλά».

Έχετε περάσει για πολλά χρόνια από τον χώρο των Ακαδημιών, έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους. Είναι στις επιδιώξεις σας να αξιοποιήσετε τα νέα παιδιά της ομάδας που προέρχονται από τα κλιμάκια;

«Εγώ πάντα λέω στους ποδοσφαιριστές μου ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ηλικία, αν είναι κάποιος μικρός είναι καλός παίκτης, έχει ποιότητα και αξίζει να παίξει, θα παίξει. Αυτό είναι ξεκάθαρο για τον ποδοσφαιριστή. Το ίδιο ισχύει και αντίθετα. Αν είναι ένας παίκτης 35-36 καλός και δουλεύει σωστά και πρέπει να παίξει θα παίξει. Αλλά μου αρέσει γιατί όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και ήμουν στο τέλος της καριέρας μου, μου άρεσε να είχα δίπλα μου μικρούς γιατί έχουν ενέργεια τρέχουν πολύ, εγώ δεν έτρεχα πολύ. Το νέο αίμα είναι πάντα σημαντικό».

Περιηγηθήκατε στο προπονητικό κέντρο. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από το Μαζαράκη;

«Πολύ ωραίο, εξαιρετικό. Είχα έρθει μια φορά πιο παλιά, αλλά τώρα είναι πιο όμορφο, το γήπεδο για την προπόνηση είναι καινούριο, το κέντρο αποκατάστασης πολύ ωραίο, αυτός είναι ένας λόγος… Είναι πολύ οργανωμένη ομάδα, αυτό ζητάμε κι εμείς… Απλά πράγματα, να είναι καθαρά, να είναι οργανωμένα και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι».

Και το μήνυμά σας προς τον κόσμο…

«Για τον κόσμο μπορώ να πω πολλά πράγματα, απλά να είναι δίπλα στην ομάδα. Θέλω να έρχονται εδώ 90λεπτά να είναι χαρούμενοι για 90 λεπτά. Ο κόσμος σήμερα έχει πολλά προβλήματα και όταν έρχονται εδώ πρέπει να ξεχνούν αυτά τα προβλήματα που έχει ο καθένας να πηγαίνει σπίτι του χαρούμενος και να ελπίζω αυτό να το καταφέρουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x