Stories

Ολυμπιακός: Το αψεγάδιαστο 45λεπτο του… 17χρονου Μουζακίτη απέναντι στον Άγιαξ!

Ο Χρήστος Μουζακίτης ήταν από τους παίκτες που μαγνήτισαν τα βλέμματα στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ.

Ολυμπιακός: Το αψεγάδιαστο 45λεπτο του Μουζακίτη απέναντι στον Άγιαξ

Το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού έφερε ενθουσιασμό σε αρκετό κόσμο, παρά την ήττα από τον Άγιαξ. Αφορμή στάθηκε η παρουσία των πέντε παικτών από τη «χρυσή» γενιά που κατέκτησε το Youth League προ μηνών.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο νεαρός χαφ που οδεύει προς το 18ο έτος της ηλικίας του, έκανε ένα αψεγάδιαστο ημίχρονο και μαγνήτισε τα βλέμματα, όπως και εγκωμιαστικά σχόλια. Λογικό, διότι στο δεύτερο μέρος που αγωνίστηκε, το οποίο ήταν και το καλό της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, βοήθησε σημαντικά και αυτός για την αγωνιστική άνοδο του συνόλου.

Ο Μουζακίτης, λοιπόν, απέναντι στον Αίαντα είχε 25 επαφές με την μπάλα και έκανε μόλις μία λάθος πάσα, έχοντας 20/21 επιτυχημένες. Δημιούργησε μία ευκαιρία, αλλά και μία μεγάλη ευκαιρία και είχε 2/3 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές.

Επίσης, ο ταλαντούχος χαφ έκανε 2 τάκλιν, είχε 2/2 εναέριες μονομαχίες και μία τελική στην εστία.

Όλα αυτά σε 45 λεπτά υπενθυμίζουμε, από ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών του Ολυμπιακού και από ένα παιδί που δείχνει διατεθειμένο να λάμψει στην προετοιμασία ώστε να καθιερωθεί στην ανδρική ομάδα. Ιδανικά ξεκίνησε και δεδομένα θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ο οποίος με τη σειρά του έχει δείξει ακομπλεξάριστος και πως ηλικίες δεν κοιτάει.

Το απέδειξε όταν καθιέρωσε τον Τζολάκη, όταν έδωσε την ευκαιρία στον Αποστολόπουλο, όταν έβαλε στην αποστολή ευρωπαϊκών αγώνων τους Κουτσίδη και Πρεκατέ. Όπως και όταν στήριξε την ομάδα στον αειθαλή Ιμπόρα. Δεν κοιτάζει ηλικίες, δεν τον αφορούν. Είσαι καλός και ξεχωρίζεις; Παίζεις, όποια ηλικία και να γράφει η ταυτότητά σου…

Και ακολουθούν και οι υπόλοιποι! Ο Κουτσίδης έδειξε τρομερή άνεση, παίζοντας είτε δεξί είτε αριστερό στόπερ, ο Αποστολόπουλος δεν αντιμετώπισε ζητήματα από την πλευρά του, ο Μπακούλας πίεζε συντονισμένα και κέρδιζε μονομαχίες, ο Κωστούλας ήταν ένας πονοκέφαλος για τα αντίπαλα στόπερ με τις κινήσεις που έκανε και τραβιόταν μακριά τους.

Το ορυχείο των ερυθρόλευκων ακαδημιών είναι γεμάτο χρυσάφι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x