Stoiximan Super League

Μεντιλίμπαρ: «Νίκες με Ολυμπιακό και να αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει-Θέλει να μείνει εδώ ο Ποντένσε»

Ο Μεντιλίμπαρ επιβεβαίωσε την επιθυμία του Ποντένσε για επιστροφή. Μίλησε για τα μεταγραφικά αποκτήματα, την παραμονή του Ελ Κααμπί και τους «μικρούς». Τι υποσχέθηκε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού.

Αποστολή στο Σίνταμ: Ηρακλής Αντύπας

Το όνομά του έχει γραφτεί ήδη με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει κάποιος τα όσα έκανε, σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών.

Όταν στις 11 Φεβρουαρίου, η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» ανακοίνωνε τη συνεργασία της με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δε νομίζω ότι υπήρχαν πολλοί που να πίστευαν ότι στο τέλος της σεζόν, η ομάδα θα σήκωνε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ότι θα ζούσε αυτές τις μαγικές και αξέχαστες στιγμές.

Ο Βάσκος τεχνικός υπέγραψε την μεγαλύτερη επιτυχία του Θρύλου, στα 99 χρόνια της ιστορίας του και τώρα ετοιμάζει την ομάδα για μια ιστορική σεζόν. Ο Ολυμπιακός γίνεται 100 ετών. Εκατό χρόνια γεμάτα τίτλους, τεράστιες επιτυχίες, έντονα συναισθήματα…

Ο Μεντιλίμπαρ βρίσκεται μέσα στις καρδιές των φίλων της ομάδας. Μόλις τον δουν να μπαίνει στο γήπεδο, τραγουδούν το όνομά του. Λίγοι είναι οι προπονητές που γνωρίζουν αποθέωση. Ο 63χρονος τεχνικός, κατάφερε να μπει σε αυτή τη λίστα, με συνοπτικές διαδικασίες.

Πριν καν ο Ολυμπιακός γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκή διοργάνωση…

Εδώ στο Σίνταμ, ο Βάσκος «χτίζει» τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν και βρήκε χρόνο για να μιλήσει στους απεσταλμένους των Μ.Μ.Ε. Μας παρουσιάστηκε ήρεμος, χαμογελαστός και χωρίς διάθεση για… ντρίμπλες.

Απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις και για να μην το… τραβήξω περισσότερο, απλά απολαύστε τον!



Τελευταία μέρα των προπονήσεων στην Ολλανδία, αφού απομένουν μόνο δύο φιλικά. Ποιο είναι το συμπέρασμα όλων όσων έχετε κάνει μέχρι στιγμής;

«Πηγαίνουμε καλά στην προετοιμασία, προπονούμαστε καλά. Τα πρώτα δύο φιλικά πήγαν καλά, βάσει των συνθηκών γιατί παίξαμε απέναντι σε πιο έτοιμες ομάδες από εμάς. Θεωρώ ότι οι τελευταίες μέρες παρουσίας στην Ολλανδία θα κυλήσουν ομαλά, δίχως προβλήματα ώστε να παίξουμε το ίδιο καλά και στα τελευταία δύο φιλικά παιχνίδια».

Ολυμπιακός: Η… ανάκριση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Το γεγονός ότι σας έλειψαν οι Στάμενιτς και Γκαρθία λόγω τραυματισμού σε συνδυασμό με τον Έσε που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυσκόλεψε το έργο σας;

«Αυτό ήταν ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Δεν έχουμε τον Έσε που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική του, δεν είχαμε τους Στάμενιτς και Γκαρθία που ήταν τραυματίες. Αυτό μας ώθησε στο να χρησιμοποιήσουμε παιδιά από την ακαδημία, όπως ο Μπακούλας και ο Μουζακίτης. Επίσης χρησιμοποιήσαμε και παιδιά που δεν παίζουν συνήθως εκεί, όπως είναι ο Ντόη και ο Μπιανκόν. Αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά ζήσαμε με αυτό».

Επειδή δεν μπορέσαμε να δούμε τους Στάμενιτς και Γκαρθία στην προετοιμασία, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που εντοπίσατε σε εκείνους και εισηγηθήκατε την απόκτησή τους;

«Είναι παίκτες που έχουν χαρακτηριστικά και τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Είναι παιδιά που τους έχουμε δει, τους παρατηρούσαμε. Ο Στάμενιτς είναι πιο νέος και έχει χαρακτηριστικά που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα πιστεύουμε ότι θα προπονηθεί μαζί μας και πιο μετά στα φιλικά της Ιταλίας να αγωνιστεί κιόλας. Ο Γκαρθία είναι πιο μεγάλος σε ηλικία, πιο έμπειρος, πιο βετεράνος θα μπορούσε να πει κάποιος. Θα μας λείψει λίγο ακόμα. Θα προπονηθεί αργότερα. Έχουν όμως και οι δύο χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν την ομάδα και θα ενσωματωθούν πολύ καλά στο υπόλοιπο γκρουπ». 

Από τους «μικρούς» βλέπετε κάποιους ως μεταγραφές;

«Σίγουρα ναι! Περισσότερα από ένα παιδιά θα είναι μέλη της ομάδας μας.

Ολυμπιακός: Η… ανάκριση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Στην προετοιμασία υπάρχουν οι «μικροί» που δείχνουν πράγματα, αλλά και ο Ζέλσον Μαρτίνς που δείχνει επίσης πολλά πράγματα. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία νέα μεταγραφή;

«Ο Ζέλσον είναι ένας παίκτης που τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε καλές προετοιμασίες ή και καθόλου λόγω τραυματισμών με τις προηγούμενες ομάδες του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα από αυτά που βλέπαμε μέχρι πέρσι από το υπόλοιπο γκρουπ. Μπορεί να δώσει διαφορετικές ιδέες στο γκρουπ, μπορεί να παίξει καλά με κίνηση και με ταχύτητα στον χώρο. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει και να προσφέρει διαφορετικά πράγματα στην ομάδα».

Φανταζόμαστε ότι θα χαμογελάσατε πολύ όταν πληροφορηθήκατε ότι θα μείνει ο Ελ Κααμπί και τα επόμενα δύο χρόνια.

«Είναι ένας σημαντικός παίκτης. Αυτό μας αφήνει μία βάση σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Είναι σημαντικός, είναι χαρούμενος που υπέγραψε συμβόλαιο. Όλοι είμαστε χαρούμενοι. Πρέπει να κρατάμε τέτοιους παίκτες, αν πρέπει να ελπίζουμε σε μία καλύτερη σεζόν. Γενικά είμαι ευχαριστημένος που έμεινε ένας σημαντικός παίκτης από την προηγούμενη χρονιά»

Η περσινή ομάδα έχει διαφορές σε σχέση με πρόσωπα. Θα έχει διαφορές σε σχέση με τη φιλοσοφία που θέλετε να περάσετε στην ομάδα;

«Είναι μία νέα σεζόν. Ισχύει ότι έχουμε διαφορετικούς παίκτες, αλλά είχαμε και πολλούς παίκτες την περσινή σεζόν. Είναι σημαντικό τώρα να έχουμε λιγότερους ποδοσφαιριστές σε σχέση με πέρσι. Το πιο σημαντικό είναι η ιδέα. Να παραμείνει όσο το δυνατόν η ίδια. Ναι, υπάρχουν παίκτες με νέα χαρακτηριστικά, κάποια παιδιά έχουν φύγει, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ιδέα να παραμένει ίδια και να μην αλλάζουμε συνεχώς τη βασική μας στρατηγική και τη βασική μας ιδέα». 

Πέρσι μία από τις κολόνες σας για την εκπληκτική πορεία στο Κόνφερενς ήταν ο Νταβίντ Κάρμο που προτίμησε να μείνει στην Πόρτο. Τώρα εδώ βρίσκεται ο Πιρόλα. Ποια ήταν τα στοιχεία που ξεχωρίσατε στον Πιρόλα και αποφασίσατε να προχωρήσετε στην απόκτησή του;

«Ο Κάρμο είχε μία πολύ καλή χρονιά πέρσι. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περαιτέρω. Ο Πιρόλα είναι διαφορετικός παίκτης με τον Κάρμο. Είναι στόπερ, αλλά έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Κάρμο έχει μία πάρα πολύ καλή πάσα ώστε να βγάλει την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο είναι ο Πιρόλα. Ο Λορέντσο είναι πιο γρήγορος. Επίσης, περιμένουμε από τον Λορέντσο να δούμε αν έχει αυτή την πρώτη καλή πάσα όπως την είχε ο Κάρμο. Είναι όμως πιο γρήγορος και περιμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του, που είναι διαφορετικά από του Κάρμο, πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα».

Επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο μεταγραφών και επειδή καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλετε να μιλήσετε με ονόματα, μπορείτε να μας πείτε τον αριθμό των μεταγραφικών κινήσεων που θα γίνουν έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου;

«Έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο για να κλείσει η αγορά. Όσο η αγορά παραμένει ανοικτή και η ομάδα κοιτάζει παίκτες, θα μπορούσαν να είναι κάποιοι παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε παίκτης. Δεν μπορώ να μιλήσω για αριθμό, δύο ή τρεις παραπάνω. Όσο η αγορά παραμένει ανοικτή, όλα τα σενάρια είναι πιθανά και μπορεί να προκύψουν διάφορες μεταγραφές, όπως μπορούν να προκύψουν και αποχωρήσεις αντίστοιχα. Όσο η αγορά παραμένει ανοικτή, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Μπαίνουμε στα 100 χρόνια του συλλόγου, τί υπόσχεστε στον κόσμο ότι θα δει τη νέα σεζόν. Πέρσι ήταν ταβάνι η κατάκτηση του Κόνφερενς. Φέτος;

«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κερδίζει η ομάδα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι δουλειά, ένταση και να αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει. Πάνω απ’ όλα νίκες, να κερδίζει η ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι παραπάνω. Μόνο νίκες και όσο το δυνατόν περισσότερο ενδιαφέρον στον κόσμο, ώστε να του αρέσει αυτό που βλέπει».

Στις 29 Μαϊου είχατε πει στον Ποντένσε ότι θα τα ξαναπείτε τον Ιούλιο. Έχετε ξαναμιλήσει από τότε; Ξέρουμε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

«Υπάρχουν τρία μέρη. Υπάρχουν οι δύο ομάδες και ο ποδοσφαιριστής. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι αν ο παίκτης θέλει να έρθει. Δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν είναι στο χέρι μας. Πρέπει να συμφωνήσουν και οι τρεις πλευρές. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι ο παίκτης θέλει να έρθει».



Τι περιμένετε στα δύο φιλικά που απομένουν στην Ολλανδία; Το ένα είναι και κόντρα στην ομάδα του Μίτσελ.

«Είναι σημαντική μέρα για εμένα ότι θα συναντηθώ με τον Μίτσελ. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Πριν έρθω στον Ολυμπιακό, είχα μιλήσει μαζί του. Μου είχε πει τα καλύτερα για την Ελλάδα, το κλαμπ, τους οπαδούς. Είχα τον γιο του ποδοσφαιριστή στην Έιμπαρ. Έχουμε πολύ καλή σχέση, είμαστε φίλοι και θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω και να μιλήσουμε σαν φίλοι μετά το ματς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x