Stoiximan Super League

Με την... πίεση ψηλά ως μεγάλο πρωταγωνιστή, ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδανικά την προετοιμασία του στην Ολλανδία!

Με την εξαιρετική πίεση του Ολυμπιακού να αποδίδει «καρπούς» στο 31' και το 36' με τέρματα των Μάρτινς και Μασούρα, οι Πειραιώτες, που είχαν και δύο δοκάρια, επικράτησαν 2-0 της Ναϊμέγκεν.

Με τον πλέον ιδανικό και πειστικό τρόπο, ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός!

Το απόγευμα του Σαββάτου (27/07), οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της Ναϊμέγκεν στο Μαβρίκ, πραγματοποιώντας για ακόμα μία φορά πολύ καλή εμφάνιση στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους.

Με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να πιέζουν ψηλά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου από το 1ο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, οι Πειραιώτες έφτασαν άνετα στη δεύτερη νίκη τους στο τέταρτο φιλικό τους, αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις.

Ενδεικτικό είναι πως τόσο το τέρμα του εξαιρετικού απόψε, Ζέλσον Μάρτινς στο 31', όσο και εκείνο του Μασούρα στο 36', ήταν απόρροια του pressing, ενώ, το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μεγαλύτερο, αφού πέρα από αρκετές φάσεις, ο Ολυμπιακός είχε και δύο δοκάρια με τους Αποστολόπουλο (στο 29') και Παπακανέλλο (70')!

Θυμίζουμε πως απόψε το βράδυ, η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει από το Άμστερνταμ με προορισμό την Αθήνα, εδώ όπου θα συνεχιστεί η δουλειά, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία οι παίκτες να πάρουν και τις πρώτες τους ανάσες από την προετοιμασία.

Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός 0-2: Πολύ καλή εμφάνιση και 2η νίκη στην Ολλανδία για τους Πειραιώτες

Στο… μυαλό του κόουτς:

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κράτησε μόνο τους Μασούρα και Κωστούλα στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το χθεσινό φιλικό, με τον Λορέντσο Πιρόλα να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα». Στο τέρμα βρέθηκε ο Αναγνωστόπουλος, με τους Ροντινέι, Πιρόλα, Κουτσίδη και Αποστολόπουλο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Μπακούλας και Μπιανκόν, με τους Μασούρα και Ζέλσον να παίζουν στα δύο «φτερά» και τον Παπακανέλλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπάμπη Κωστούλα.

Το ματς:


Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν σαφής εντολή να πιέζουν ασφυκτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, την ώρα όπου η Ναϊμέγκεν έδειχνε να αντιδρά σωστά τις περισσότερες φορές σε αυτές τις καταστάσεις πίεσης.

Οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που είχαν μια μικρή υπεροχή στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, απειλώντας τρεις φορές μέσα στο πεντάλεπτο 7’ με 12’, με σουτ τα οποία πάντως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Αναγνωστόπουλο. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες έκαναν πολλά πράγματα σωστά στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας καλά στοιχεία τόσο στο ανασταλτικό, όσο και το επιθετικό κομμάτι. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη τελική ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν από σέντρα του Μάρτινς από τα αριστερά, ο Κωστούλας αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός:

Έξι λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ, όταν το σουτ του Αποστολόπουλου από τα αριστερά, κόντραρε σε σώμα αμυντικού, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικώς, το τέρμα για τους Πειραιώτες ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από πίεση και κλέψιμο του Ροντινέι, ο Ζέλσον Μάρτινς έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στην προετοιμασία!

Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός:

Η εξαιρετική ομαδική συνεργασία και η πίεση ψηλά απέφερε εκ νέου «καρπούς» για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όταν στο 36’, ο Κωστούλας «ανάγκασε» τον Ολλανδό κίπερ να κάνει το λάθος, με τον Μασούρα να επωφελείται και με όμορφο πλασέ στην απέναντι γωνία να κάνει το 2-0! Στο 42’, ο πολύ δραστήριος στο πρώτο μέρος, Ζέλσον Μάρτινς έκανε όμορφη ενέργεια και γύρισμα από τα δεξιά, με τον Μασούρα να σουτάρει στην κίνηση και τον Φαν Γκάσελ να βγάζει δύσκολα. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, ο Παπακανέλλος ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ναϊμέγκεν σε νέα ενστικτώδης απόκρουση!

Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός:

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι στο ματς, ελέγχοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης. Η πρώτη απειλή της επανάληψης ήρθε μόλις στο 47' με την κεφαλιά του Παπακανέλλου μετά από φάση διαρκείας, ενώ, στο 51', η γρήγορη αντεπίθεση με τον Μάρτινς δεν κατέληξε για λίγο γκολ, αφού ο Κωστούλας δεν έκανε καλή επαφή με την μπάλα. Επτά λεπτά αργότερα, ο νεαρός φορ των Πειραιωτών κατέγραψε τελική, όταν μετά από σέντρα του Μπιανκόν, έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, έκανε μερικές ντρίπλες, με το σουτ του να κοντράρει στα σώματα.

Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός:

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Ολλανδοί απείλησαν μετά από αρκετή ώρα με το συρτό σουτ του Ονάλ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τζολάκη. Λίγο αργότερα, ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε τις αλλαγές, βάζοντας τους Ορτέγκα και Κοστίνια στις θέσεις των Μασούρα και Κωστούλα, παίζοντας ουσιαστικά με τέσσερις μπακ. Παρ' όλα αυτά, οι Πειραιώτες εξακολούθησαν να ελέγχουν τον ρυθμό, αγγίζοντας το τρίτο τέρμα στο 70ο λεπτό, όταν σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Ροντινέι κουβάλησε την μπάλα αρκετά μέτρα, «έσπασε» στον Παπακανέλλο, ο οποίος με κοφτή ντρίπλα «άδειασε» τον αντίπαλό του, σημαδεύοντας τη συμβολή των δοκών από πλάγια θέση για το δεύτερο δοκάρι της ελληνικής ομάδας στο ματς!

Ναϊμέγκεν-Ολυμπιακός:


Στο 75' και το 79', ήταν η σειρά του Τζολάκη να πρωταγωνιστήσει, σταματώντας σταθερά τα σουτ των Ολλανδών, την ώρα όπου στο μεσοδιάστημα, ο Μάρτινς αστόχησε σε τετ-α-τετ, θέλοντας να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Φαν Γκάσελ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα δεν υπήρξαν πολλά πράγματα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στη φιλική επικράτηση με τελικό σκορ 2-0!



Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Αναγνωστόπουλος (45' Τζολάκης), Ροντινέι, Πιρόλα (73' Άμπι), Κουτσίδης, Αποστολόπουλος (73' Μουζακίτης), Μπιανκόν (85' Ρέτσος), Μπακούλας, Μασούρας (65' Ορτέγκα), Παπακανέλλος (83' Τσικίνιο), Ζέλσον (83' Μπιέλ), Κωστούλας (65' Κοστίνια).

Ναϊμέγκεν (): Φαν Γκάσελ, Μάρκεζ, Νούιτινκ, Φαν Ρόι, Φερντόνκ, Πρόπερ, Χεντεμέκερς, Γουαισά, Σάνο, Γκονζάλες, Ονάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x