Stoiximan Super League

«Να απαλλαγεί ελλείψει δόλου ο Μελισσανίδης, δεν διαταράχθηκε τίποτα»!

Μελισσανίδης και Γ. Παπαδόπουλος απολογήθηκαν –δια των δικηγόρων τους- στον αθλητικό δικαστή για την είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ματς με τον ΠΑΟΚ και εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση.

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (3/10) στο πειθαρχικό όργανο της Super League, η υπόθεση της εισόδου του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή θα εκδοθεί εντός της ημέρας και οι επαπειλούμενες ποινές είναι πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Όπως ειπώθηκε από τους δικηγόρους που τους εκπροσώπησαν, η είσοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια του Ελβετού διαιτητή έγινε ασυναίσθητα, καθώς η διαμαρτυρία –όπως προκύπτει και από το φύλλο αγώνα- ξεκίνησε εκτός των αποδυτηρίων και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ απλώς ακολούθησε τον διαιτητή που έμπαινε στα αποδυτήρια. Συνεπώς για την είσοδο δεν προκύπτει δόλος.

Όπως ειπώθηκε, εξάλλου, όλο το περιστατικό αφορούσε μια ήπια διαμαρτυρία για τα φάουλ και όχι κάποια επίθεση ή απρεπή συμπεριφορά.

Επίσης, η ΑΕΚ, αλλά και οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο ανδρών, αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη, διοικητική ή εξωδιοικητική, του Γιάννη Παπαδόπουλου με την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Υπήρχε αναβρασμός από τον κόσμο κατά του διαιτητή. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, στο διάδρομο, γύρισα στον διαιτητή και του είπα ότι δεν δίνει κανένα φάουλ στην ΑΕΚ και τα δίνει όλα στον ΠΑΟΚ. Γύρισε και μου έδειξε κίτρινη κάρτα.

Ο Μελισσανίδης ήταν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και περίμενε τους ποδοσφαιριστές. Κάποιες φορές το κάνει, ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια. Όλοι του έλεγαν για τα φάουλ και οι ποδοσφαιριστές ακόμα. Εκεί ο χώρος είναι ενιαίος και πέρασε ασυναίσθητα στο χώρο των αποδυτήριων του διαιτητή, αφού ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του απ’ έξω.

Όλο αυτό που περιγράφει ο διαιτητής δεν διήρκησε πάνω από 10-20 δευτερόλεπτα. Ο τέταρτος βρέθηκε ανάμεσα τους για να περάσει, όχι για να του χωρίσει. Ο Μελισσανίδης ήταν απόλυτα ευπρεπής. Εγώ ίσως να διαμαρτυρήθηκα πιο έντονα και πιστεύω ότι με αδίκησε.

Ο Παπαδόπουλος ήταν μαζί με τον Μελισσανίδη. Είναι ένας φίλαθλος της ΑΕΚ και είναι κοντά στην ομάδα. Δεν ασκεί κάποιου είδους καθήκοντα απ ‘ όσο ξέρω.

Πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης δεν κατάλαβε καν ότι μπήκε στα αποδυτήρια γιατί ο χώρος είναι ενιαίος. Μπήκε ασυναίσθητα, κουβεντιάζοντας με τον Παπαδόπουλο και τον διαιτητή για την διαιτησία και τα φάουλ.

Στο τέλος πήγαμε στον διαιτητή και του ζητήσαμε συγγνώμη γιατί δεν έπρεπε να μπει στα αποδυτήρια. Και μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και μας είπαν ότι πάνω στην ένταση συμβαίνουν αυτά».

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος τόνισε:

«Η ΑΕΚ συνδέεται σαφώς με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος είναι ο διοικητικός ηγέτης της. Δεν συνδέεται όμως με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ούτε του έχει αναθέσει ο κ. Μελισσανίδης διοικητικά καθήκοντα.

Ο Μελισσανίδης βρισκόταν στα αποδυτήρια σε χώρο ενιαίο με τον χώρο των διαιτητών. Δεν υπήρξε επίθεση, αλλά μια λεκτική διαμαρτυρία για άνιση μεταχείριση στα φάουλ. Έχει να κάνει και με την ψυχολογία και την ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου που αγαπάει την ομάδα του. Δεν υπήρξε κάτι απρεπές, ανήθικο ή επιθετικό. Αλλιώς θα γράφονταν και αυτά στο φύλλο αγώνα. Παραβίασε το άβατο των διαιτητών, αλλά ήταν εκεί μόνο για να διαμαρτυρηθεί».

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ο αθλητικός δικαστής υπογράμμισε ότι οι κανονισμοί δεν προβλέπουν αντικειμενική ευθύνη της ομάδας για είσοδο αξιωματούχου στα αποδυτήρια. Προβλέπει αντικειμενική ευθύνη μόνο για εξύβριση, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε. «Πρόκειται για αβλεψία», όπως είπε.

Η δικηγόρος Έλλη Ρίζου που εκπροσώπησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σημείωσε τα εξής:

«Προκύπτει απ’ όλα τα έγγραφα και τις μαρτυρίες ότι η επαφή έγινε εκτός του χώρου των αποδυτηρίων. Δεν άνοιξε την πόρτα να μπει μέσα, να παραβιάσει το άβατο. Το αν έγιναν κάποια βήματα στη διάρκεια της κουβέντας και ασυναίσθητα, όπως μίλαγαν και τον ακολουθούσε, εισήλθε μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων, δεν πάει να πει ότι παραβίασε το άβατο. Μπήκε ο διαιτητής και τον ακολούθησε όπως μίλαγαν απ’ έξω για τα φάουλ.

Κανένα δόλο δεν είχε ο Μελισσανίδης να εισέλθει στον χώρο των αποδυτηρίων. Να κάνει τι; Αφού η συζήτηση με τον διαιτητή είχε ξεκινήσει απ’ έξω. Θα ήταν άδικο και παράλογο να τιμωρηθεί. Ελλείψει δόλου πρέπει να απαλλαγεί. Δεν διαταράχθηκε τίποτα».

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου που τόνισε από την πλευρά του:

«Ο Παπαδόπουλος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση διοικητική ή εξωδιοικητική με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Το κοινό τους σημείο είναι το κοινό οπαδικό θρήσκευμα. Ο Μελισσανίδης γνωρίζει τον πατέρα του 40 χρόνια. Από εκεί τον γνώριζε. Έχουν μια κοινωνική σχέση, μια γνωστο-φιλική σχέση.
Έχει μια μεγάλη εμπειρία στα ποδοσφαιρικά θέματα καθώς υπηρετούσε επί χρόνια την ομοσπονδία. Καθόντουσαν μαζί στην κερκίδα, στον ίδιο χώρο και συχνά ανταλλάσουν απόψεις.

Δεν υπήρχε αίσθημα ότι συντελείται κάποια παράβαση, ενώ ο πελάτης μου δήλωσε και μεταμέλεια».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΑΕΚ συνομολόγησε την χρήση λέιζερ, πυρσών και καπνογόνων, τονίζοντας ότι δεν επηρέασαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x