Stoiximan Super League

Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ: Ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος της «Ένωσης»

Η ανάρτηση της ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος που κατέκτησε σαν σήμερα το 1949, το τρόπαιο του οποίου βρίσκεται στο Μουσείο Ιστορίας της στην OPAP Arena.

Τον πρώτο της μεταπολεμικό τίτλο πανηγύρισε σαν σήμερα, 3 Ιουλίου, πριν από 75 χρόνια η ΑΕΚ, με την «Ένωση» να φτάνει στην πιο περιπετειώδη κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδας.

Το εν λόγω τρόπαιο βρίσκεται στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στην OPAP Arena, με τους «κιτρινόμαυρους» να ενημέρωνουν σχετικά.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ:

Μία από τις πιο περιπετειώδεις κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδας για την ΑΕΚ ήταν αυτή του 1949. Αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σε έναν αγώνα που διεκόπη στο 19' της παράτασης, αφού είχε ήδη πέσει το σκοτάδι! Το αποτέλεσμα παρέμενε ισόπαλο χωρίς τέρματα και η ΑΕΚ αγωνιζόταν από νωρίς με εννέα παίκτες, αφού ο Ξένος και ο Μάγειρας είχαν φύγει τραυματίες και οι αλλαγές δεν επιτρέπονταν ακόμα τότε.

Ορίστηκε επαναληπτικός που οδηγήθηκε και αυτός στην παράταση, όμως αυτή τη φορά ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά και η ΑΕΚ ήταν νικήτρια με 2-1 και με σκόρερ των δύο γκολ τον Θεσσαλονικιό επιθετικό Παναγιώτη Πατάκα.

Ήταν ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος της ΑΕΚ και πέρασε στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια, στις 3 Ιουλίου 1949. Στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στην OPAP ARENA εκτίθενται το τρόπαιο αλλά και κάποια άλλα σπάνια ντοκουμέντα από εκείνη την εποχή. Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά 10.00-18.00, εκτός Δευτέρας
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x