Stoiximan Super League

Λουτσέσκου: «Για να είμαστε καλά, θέλουμε Μεϊτέ και άλλους δύο παίκτες»

Την επιστροφή του Γάλλου μέσου και την απόκτηση άλλων δύο ποδοσφαιριστών ζήτησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους.

Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει τη συνοχή από την περσινή σεζόν έναντι των άλλων μεγάλων ομάδων εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από εκεί και πέρα, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως για εκείνον στην παρούσα φάση απαιτούνται τρεις μεταγραφές, η επιστροφή του Μεϊτέ και δύο μεταγραφές (χωρίς να αποκαλύψει τις θέσεις).

Τέλος, αποκάλυψε πως δεν ήθελε να φύγει ο Στέφανος Τζίμας για τη Νυρεμβέρη, όμως κατανοεί τους λόγους για τους οποίους μπορεί να ήθελε να μετακομίσει στη Γερμανία για την επόμενη σεζόν.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Λουτσέσκου στους απεσταλμένους στην Ολλανδία, όπως δημοσιεύει η Live Sport

Για τις μεταγραφές: «Το έχω πει ξανά. Για να είμαστε πολύ καλά, χρειάζεται να πάρουμε δύο παίκτες ακόμα μίνιμουμ, συν τον Μεϊτέ. Τρεις παίκτες συνολικά. Με τον Μεϊτέ τελευταία φορά μίλησα πριν από δέκα μέρες. Στη συνέχεια, μπορούμε να σκεφτούμε επιλογές που θα παρουσιαστούν μπροστά μας στην αγορά τον Αύγουστο. Μπορεί να βρεθεί παίκτης που θέλει να φύγει από την ομάδα του, να μας αρέσει και αν βρούμε την ευκαιρία να τον αποκτήσουμε. Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για συγκεκριμένες θέσεις, για αυτούς τους δύο παίκτες που αναφέρθηκα νωρίτερα».

Για το αν ο φετινός ΠΑΟΚ είναι περισσότερο προβλέψιμος: «Για πολλούς το γκρουπ έχει συνοχή και όντως έχει γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε τους περισσότερους παίκτες. Έχουμε κάποια θέματα, έχουμε κάποιες ελπίδες, αλλά την ίδια ώρα από τη δική μου οπτική και αυτό δεν έχει να κάνει με τον περίγυρο αλλά με εμάς μέσα στην ομάδα, τα πράγματα δεν ήταν τέλεια.

Και αυτό γιατί, ο Ζίβκοβιτς έπαιξε Euro και θα ξεκινήσει την προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη, γιατί ο Τάισον μετά από έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη πήρε άδεια για να ταξιδέψει στη Βραζιλία και του δώσαμε πέντε μέρες παραπάνω, επίσης ο Ντεσπόντοφ και ο Κουλιεράκης πήραν πέντε μέρες παραπάνω άδεια, για τον Κωνσταντέλια και εδώ είναι δική μας ευθύνη αλλά και δική του γιατί πλέον έχει μεγαλώσει και είναι υπεύθυνο άτομο, δεν διαχειριστήκαμε καλά τις διακοπές του αλλά και τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας με τον γάμο της αδερφής του. Μετά τραυματίστε και έχασε αρκετό έδαφος.

Ο Κεντζιόρα ήταν και αυτός ειδική περίπτωση, έχασε μεγάλος μέρος της προετοιμασίας, ξεκινώντας πριν από τρεις ημέρες. Όλες αυτές οι υποθέσεις, δεν μας άφησαν να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση αυτή την περίοδο. Έτσι φτάνουμε σε ένα σημείο να πρέπει να αντιληφθούμε την κατάσταση, να πιεστούμε περισσότερο. Και παράλληλα, είναι δική μου ευθύνη να διατηρήσω τα υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης. Το σήμερα, είναι το σήμερα, αλλά μπροστά μας έχουμε μία ολόκληρη σεζόν.

Η συνοχή από την περσινή σεζόν μπορεί να είναι ένα μεγάλο αβαντάζ, αλλά πίσω από αυτή μπορεί να κρύβεται η λέξη στασιμότητα. Μπορεί οι αντίπαλοι να διαβάζουν πλέον καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας, μπορεί η ίδια η ομάδα να μην αισθάνεται ότι εξελίσσεται. Είναι ένας δικός σας φόβος όλο αυτό το σκεπτικό; Έχουμε ένα αβαντάζ, πως όλοι γνωρίζουν όλους. Έχουμε ένα αβαντάζ πως ξέχωρα αν κάναμε κάποια βήματα πίσω, μπορούμε να τα καλύψουμε πολύ γρήγορα
».

Για τον δανεισμό του Στέφανου Τζίμα στη Νυρεμβέρη: «Δεν ήθελα να φύγει τώρα από την ομάδα και πριν έχουμε περισσότερες επιλογές σε αυτή τη θέση. Άλλωστε, γνωρίζετε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι πάντα η ομάδα και μετά οι παίκτες. Τόσο εγώ ως προπονητής αλλά και οι συνεργάτες μου ήθελα να ήταν εδώ και να είχε κάνει προετοιμασία.

Είναι καλός παίκτης για την ομάδα, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω και αποδέχομαι πως για τον ίδιο ήταν προτεραιότητα να πάει κάπου αλλού για να πάρει εμπειρίες, να αντιμετωπίσει δυσκολίες, προκλήσεις και να πρέπει να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες και απαιτήσεις σε μία νέα ομάδα, σε μία διαφορετική χώρα και επομένως να δυναμώσει και ως χαρακτήρας…
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x