Stoiximan Super League

Κράτησε χωρίς νίκη τον Λεβαδειακό η πεισματάρα Λαμία

Ούτε τώρα ο Λεβαδειακός! Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μπορεί να «τούμπαρε» με δύο πέναλτι τη Λαμία, όμως το σύνολο του Βόκολου αντέδρασε και έφυγε με το 2-2 από τη Βοιωτία!

Συνεχίζει να μην κερδίζει και να… τρελαίνεται ο Λεβαδειακός! Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς απέναντι στη Λαμία, κατάφερε να ανατρέψει το γρήγορο γκολ του Φουρτάδο με τέρματα των Όζμπολτ και Ρόμο από την άσπρη βούλα, όμως το γκολ του Λέικ χάρισε σημαντικό βαθμό στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, που έφυγε με το 2-2 από τη Βοιωτία.

Ουραγός μετά από εννέα αγωνιστικές ο Λεβαδειακός, που δεν εξαργύρωσε την σπουδαία εμφάνιση στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό και παρά τη στήριξη του κόσμου του, έμεινε ξανά χωρίς νίκη. Πεισματάρα η Λαμία, που για μια ακόμη αγωνιστική δεν ηττήθηκε, αλλά παραμένει σε κίνδυνο.

Στη Θεσσαλονίκη για ματς με τον Άρη ταξιδεύει την επόμενη αγωνιστική ο Λεβαδειακός, στο ΟΑΚΑ για δύσκολη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό πάει η Λαμία.

Στο μυαλό των κόουτς

Για τον γηπεδούχο Λεβαδειακό ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1, με τον Γκροφ στην εστία και τους Tσάπρα, Λιάγκα, Κάτρη και Μορέιρα στην άμυνα. Ο Τσόκαϊ με τον Λαμαράνα τα δυο χαφ, ο Γιαννιώτας δεξιά, ο Πεντρόσο αριστερά και ο Μπάλτσι πίσω από τον Όζμπολτ.

Στην αντίπερα όχθη ο Λεωνίδας Βόκολος επέλεξε για την ενδεκάδα της Λαμίας τον Κόστιτς στην εστία και τους Ραντόνια, Σιόβα, Γκοτζαμανίδη, Γιαννούτσο και Ρινγκ στην άμυνα. Ο Νούνιες με τον Μπίκοφ και τον Αθανασακόπουλο στον άξονα, ενώ οι δυο προωθημένοι θα ήταν ο Βλαχομήτρος με τον Φουρτάδο.

Το ματς:
Mε τους ιδανικότερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς στη Βοιωτία, αφού η Λαμία, στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Γκροφ, ευτύχισε να προηγηθεί. Από τα δεξιά στα αριστερά η μεταφορά της μπάλας, με τον Ρινγκ να πασάρει στην περιοχή για τον Φουρτάδο, αυτός ελίχθηκε και εξαπέλυσε ένα συρτό σουτ, με την μπάλα να κυλά και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1!

Λεβαδειακός-Λαμία:

Οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν το πλάνο τους και αναζήτησαν την άμεση ισοφάριση, κυκλοφορώντας όμορφα την μπάλα, με τον Μπάλτσι και τον Τσόκαϊ να είναι οι κινητήριοι μοχλοί στον άξονα. Στο 7' ο Αλβανός χαφ επιχείρησε με μακρινή εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Κόστιτς, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε, ενώ στο 13' η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε πολύ καλή στιγμή για το 1-1.

Ο Μπάλτσι βρήκε κάθετα τον Γιαννιώτα, ο οποίος από τα δεξιά έκανε παράλληλα το γύρισμα στον Όζμπολτ, αυτός επιχείρησε το τακουνάκι, αλλά ο Κόστιτς μπλόκαρε. Ο Τσόκαϊ για μια ακόμη φορά απείλησε την εστία της Λαμίας, αφού στο 20' με έναν «κεραυνό» από απόσταση 30 μέτρων έφτασε κοντά στο 1-1, όμως ο Κόστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει σε κανονική ροή παιχνιδιού ο Λεβαδειακός, το κατάφερε στο 25' από τη λευκή βούλα. Πολύ όμορφη κυκλοφορία της μπάλας, με τον Πεδρόσο να κάνει φανταστική ενέργεια πάνω στον Ραντόνια, ο οποίος στην έσχατη λύση των ανέτρεψε και ο Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Όζμπολτ που δεν λάθεψε και ισοφάρισε για την ομάδα του.

Λεβαδειακός-Λαμία:

Το γκολ έβαλε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου, οι οποίοι άμεσα αναζήτησαν την ανατροπή. Στο 30' ο Λαμαράνα αστόχησε από καλό σημείο, ενώ στο 39' το γκολ του Φουρτάδο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μέσω του VAR.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 45' και ήταν για τη Λαμία. Ο Μπίκοφ συνδυάστηκε όμορφα με τον Ραντόνια, ο δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων έκανε την κούρσα και το γύρισμα, με τον Γκροφ να απομακρύνει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή από πλευράς Βόκολου, αντικαθιστώντας τον Αθανασακόπουλο με τον Γκουίντο, προκειμένου να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν και πάλι τον έλεγχο και απείλησαν στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο Τσόκαϊ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γιαννιώτας και ο Όζμπολτ δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας, ούτε και ο Πεδρόσο που υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ.

Η υπεροχή της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου συνεχίστηκε, όμως στο 50' ήρθε μια καλή στιγμή για τη Λαμία, όταν ο Γκουίντο, απασχόλησε την άμυνα του Λεβαδειακού και παρά το καλό σημείο στο οποίο βρέθηκε δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά.

Ο Λεβαδειακός «φρεσκαρίστηκε» από τον προπονητή του με τον Ζίνι, τον Ρόμο και τον Βήχο να περνούν στο ματς και να αλλάζουν τη ροή του στο 54'. Ο Ανγκολέζος έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Γκοτζαμανίδη με τον Παπαπέτρου να υποδεικνύει δεύτερο πέναλτι στο ματς. Την μπάλα πήρε ο Ρόμο, ο οποίος «μιμήθηκε» τον Όζμπολτ βάζοντας σε θέση οδηγού τον Λεβαδειακό στο ματς.

Λεβαδειακός-Λαμία 2-2: Παρέμειναν χωρίς νίκη οι Βοιωτοί

Η μόνη επιλογή, που είχε η Λαμία, ήταν να αντιδράσει, με τον Βόκολο να προχωρά σε αλλαγές προσώπων, με ένα εξ αυτών να είναι και ο Λέικ στο 64'. Η είσοδος του Ολλανδού στο ματς αποδείχθηκε σωστή και κομβική για τη Λαμία. Και αυτό γιατί επτά λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, με τον Φουρτάδο να κάνει εκπληκτική ασίστ με το εξωτερικό φάλτσο και τον Λέικ με πλασέ στην κίνηση να ισοφαρίζει.

Ως το τέλος του ματς, Λεβαδειακός και Λαμία, αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν… ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Λεβαδειακός-Λαμία 2-2: Παρέμειναν χωρίς νίκη οι Βοιωτοί

MVP: Αναμέτρηση με πολλούς πρωταγωνιστές, τους οποίους είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε. Από τη μία οι Τσόκαϊ και Πεδρόσο πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση για τον Λεβαδειακό, ενώ από την άλλη ο Φουρτάδο είχε γκολ και ασίστ για τη Λαμία. Η πλαστίγγα γέρνει προς τον Βραζιλιάνο της ομάδας του Βόκολου, ο οποίος, ουσιαστικά, σέρβιρε το γκολ, που χάρισε πολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους.

Η «σφυρίχτρα»: Μέτρια η διαιτησία του Αναστάσιου Παπαπέτρου, ο οποίος υπέδειξε ένα πέναλτι για το οποίο η Λαμία διαμαρτυρήθηκε, αλλά και ένα πολύ σωστά με το οποίο, έστω και προσωρινά, ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα.

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος
Βοηθοί: Λιόντος, Στάικος
4ος Διαιτητής: Μπαλαχούτης
VAR: Κουμπαράκης, Τσιμεντερίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x