Stoiximan Super League

Κράτησε στο… μηδέν την Athens Kallithea η Λαμία

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το Λαμία-Athens Kallithea, σ' ένα ματς με κακό ρυθμό αλλά και τους φιλοξενούμενους πιο απειλητικούς (ακόμα μία φορά), έχοντας και δοκάρι στο 86' με τον Βαλμπουενά.

Έμειναν στο... ζερό στο «Αθανάσιος Διάκος» οι Λαμία και Athens Kallithea, στην αναμέτρηση με την οποία επανεκκίνησε η Stoiximan Super League, για την 4η «στροφή», μετά τη διακοπή για τις εθνικές.

Σ' ένα παιχνίδι, αφενός με κακό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αφετέρου όμως και με τους φιλοξενούμενους να είναι σαφώς πιο απειλητικοί. Μάλιστα, ο Βαλμπουενά πήγε να κάνει ό, τι και απέναντι στον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική περνώντας ως αλλαγή, όμως στο 86' η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά τη σουτάρα που έπιασε!

Έτσι, η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά ανέβηκε στους πέντε βαθμούς, παραμένοντας χωρίς εντός έδρας νίκη. Από την άλλη, οι νεοφώτιστοι έχουν τρεις πόντους, χωρίς να έχουν σπάσει το ρόδι και με τη συγκομιδή τους να αδικείται εμφανώς από την αγωνιστική εικόνα που έχουν δείξει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Την επόμενη Κυριακή (22/9), για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League, η Athens Kallithea υποδέχεται την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (21:00), ενώ η Λαμία φιλοξενείται από τον Ατρόμητο (20:30).



Στο... μυαλό των κόουτς:

Οι δύο τεχνικοί διατήρησαν την τριάδα στα στόπερ των ενδεκάδων των ομάδων τους.

Ο Μαρίνος Σατσιάς παρέταξε τη Λαμία με 3-4-2-1 και τον Κόστιτς κάτω από τα δοκάρια. Οι Σάντμπεργκ, Κορνέζος και Αντράντε συνέθεταν την τριάδα στα στόπερ, με τον Ραντόνια να παίρνει τη δεξιά πλευρά και τον Ρινγκ την αριστερή. Δίδυμο στα χαφ οι Μπίκοβ και Νούνιες, με τους Μέκιτς και Γκούιντο να κινούνται πίσω από τον Βλαχομήτρο.

Ίδιο σύστημα και για την Athens Kallithea από τον Μάσιμο Ντονάνι. Να σημειωθεί ότι ο Ιταλός τεχνικός ήταν τιμωρημένος (δέχθηκε τρεις κίτρινες τις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές), με τον βοηθό του, Αντρέα Φατσιόλι, να τον αντικαθιστά. Στην εστία ήταν ο Μπαραγκάν, με τους Πασαλίδη, Ισιμάτ-Μιρίν και Μότοκ να αποτελούν την τριάδα στα στόπερ. Δεξιά ο Μανθάτης, αριστέρα ο Σοΐρι και στα χαφ του άξονα οι Μερκάτι και Ντιμπά, με τους Μουτίνιο και Ντεμέτριους να πλαισιώνουν τον Ουλντρίκις.

Το ματς:

Με εξαιρέσεις ελάχιστα μικρά διαστήματα, ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός στο πρώτο ημίχρονο.

Έπρεπε να περάσει ένα δεκάλεπτο για να έρθουν οι πρώτες στιγμές. Μία για κάθε ομάδα, με το σουτ του Γκουίντο στο 12' να κοντράρει, ενώ ο Κόστιτς έπεσε και μπλόκαρε σ' εκείνο που έπιασε ο Μουτίνιο στα καπάκια (13').

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Κάτι που αντικατοπτρίστηκε στις ευκαιρίες των Μανθάτη (32') και Ουλντρίκις (33').

Το παιχνίδι σαν να είχε αρχίσει να αποκτά ρυθμό. Γρήγορα όμως ξανάπεσε, ενώ την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει εκ νέου, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Παρόμοια εικόνα με το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου, δεδομένου ότι το τέμπο παρέμενε χαμηλό και η Athens Kallithea εμφανίστηκε εκ νέου πιο απειλητική. Χαρακτηριστικές οι φάσεις με το πλασέ του Ντεμέτριους (59') και το σουτ του Μουτίνιο (63').

Το σκηνικό άλλαξε μετά και τις μαζεμένες αλλαγές των δύο ομάδων στο 69' (ντεμπούτο του Ενρίκεζ για τη Λαμία, με τον νεαποκτηθέντα φορ μάλιστα να έχει γραμμένο στα ελληνικά το επίθετό του στη φανέλα). Κι αυτό διότι η Λαμία ήταν πλέον εκείνη που απειλούσε, με επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, όπως στο 71' με τους Ραντόνια-Ενρίκεζ και στο 76' με την τρομερή προβολή του Μότοκ προ του Φουρτάδο, αλλά και ενδιάμεσα (72') με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλαχομήτρου.

Για να μπούμε στην τελική ευθεία, όταν ο αγώνας πήρε... άγρια ομορφιά! Πάνω-κάτω η μπάλα, σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με την Athens Kallithea ωστόσο να είναι εκείνη που... χτυπά το κεφάλι της που δεν σκόραρε.

Αρχικά, λοιπόν, στο 83' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία. Ο Κόστις απέκρουσε σε πρώτο χρόνο το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Τζάνι, με τον νεοεισελθόντα Βαλμπουενά να παίρνει το «ριμπάουντ», να σπάει στον Ντεμέτριους, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή από πλεονεκτικό σημείο.

Στο 86', δε, η Athens Kallithea έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, όμως η μπάλα μετά τη σουτάρα που έπιασε εκτός περιοχής ο Βαλμπουενά σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι!

Πριν και μετά, δε, από αυτήν τη φάση, είχε ευκαιρίες και η Λαμία, με τα σουτ των Ενρίκεζ (85') και Φουρτάδο (87'), καθώς και με την κεφαλιά του Κορνέζου στο φινάλε των καθυστερήσεων. Η μπάλα όμως δεν μπήκε από καμία ομάδα στα δίχτυα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.




Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Βάσει της εικόνας του αγώνα, η Λαμία -που είχε και εκείνη τις ευκαιρίες της σ' αυτό το κλειστό σε γενικές γραμμές ματς- μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη με αυτόν τον βαθμό. Κάτι που πιστώνεται και ο πορτιέρε της, με τον Κόστιτς να έχει σημαντικές επεμβάσεις.

Η σφυρίχτρα: Στο πρώτο μέρος υπήρξαν φωνές για πέναλτι και από τις δύο ομάδες, αμφότερες οι φάσεις για χέρι. Σ' εκείνη του 12' για τη Λαμία η μπάλα έχει βρει στο σώμα. Σ' εκείνη του 20' για την Athens Kallithea, η μπάλα βρήκε όντως στο χέρι του Ρινγκ, ωστόσο εκείνο φάνηκε να είναι σε σημείο που δεν έκανε την έκταση του σώματός του αφύσικα μεγαλύτερη.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Κόστιτς – Σάντμπεργκ (80' Γκοτζαμανίδης), Κορνέζος, Αντράντε – Ραντόνια, Μπίκοβ (69' Ενρίκεζ), Νούνιες, Ρινγκ (69' Σαραμαντάς) – Γκουίντο (53' Φουρτάδο), Μέκιτς (69' Δοϊρανλής) – Βλαχομήτρος.

Athens Kallithea: Μπαραγκάν – Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Μότοκ – Μανθάτης, Μερκάτι (70' Ματίγια), Ντιμπά, Σοΐρι – Μουτίνιο (70' Βαλμπουενά), Ντεμέτριους (85' Λουκίνας) – Ουλντρίκις (58' Τζιάνι).


Διαιτητής: Παπαπέτρου
Α' Βοηθός: Γεωργία Κομισοπούλου
Β' Βοηθός: Λάμπρος Διαμάντης
4ος διαιτητής: Γεώργιος Αλαμπέης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x