Stoiximan Super League

Κυριακή… κοντή γιορτή

Αγωνία μέχρι την τελευταία αγωνιστική για Αστέρα, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Δείτε τα σενάρια για τις θέσεις 2-4 εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής των play offs, που θα γίνει την Κυριακή.

Μια αγωνιστική απέμεινε για την ολοκλήρωση των play offs και όλα παραμένουν ανοικτά για τις θέσεις πίσω από τον Παναθηναϊκό, που είναι μαθηματικά βέβαιο εδώ και μέρες πως θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League. Όλα, λοιπόν, θα κριθούν την Κυριακή στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, που θα αρχίσουν στις 20:30.

Σε πιο πλεονεκτική θέση από όλους βρίσκεται ο Αστέρας, αφού κρατά την τύχη αποκλειστικά στα δικά του χέρια για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αυτό θα συμβεί με νίκη επί του ΠΑΟΚ ή και ισοπαλία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Περιστέρι, αφού σε πιθανή ισοβαθμία με τον Ατρόμητο έχουν το πάνω χέρι. Αν ο Αστέρας ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ, τότε θα ελπίζει σε στραβοπάτημα του Ατρομήτου για να είναι τρίτος, αφού σε περίπτωση νίκης της ομάδας του Νίκου Νιόπλια, θα τερματίσει τελευταίος.

Σε αρκετά καλή θέση είναι και ο Ατρόμητος. Με νίκη επί του ΠΑΟΚ εξασφαλίζει μίνιμουμ την τρίτη θέση, ενώ αν το δικό του τρίποντο συνδυαστεί και με ήττα του Αστέρα από τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, παίρνει τη δεύτερη θέση. Αντίθετα, νίκη του Ατρομήτου με ισοπαλία στην Τρίπολη δεν αρκεί, μιας και οι Αρκάδες πλεονεκτούν στην ισοβαθμία. Αν ο Ατρόμητος έρθει ισόπαλος, θα είναι τρίτος αν στην Τρίπολη νικήσει ο Αστέρας ή έρθει ισοπαλία, αλλά θα είναι τέταρτος αν νικήσει ο ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση ήττας του Ατρομήτου, θα είναι τρίτος, εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ νικήσει στην Τρίπολη.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε δυσχερέστατη θέση. Αποφεύγει την τελευταία θέση μόνο με νίκη στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Αν νικήσει εκεί, θα είναι δεύτερος εφόσον ο Ατρόμητος δεν πάρει το τρίποντο με τον Παναθηναϊκό και τρίτος αν οι Περιστεριώτες νικήσουν.

Υπενθυμίζεται πως όποιος τερματίσει στην τέταρτη θέση θα παίξει στις 16 Ιουλίου και 23 Ιουλίου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, όποιος τερματίσει τρίτος θα παίξει στον τρίτο προκριματικό (30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου) και ο δεύτερος των play offs θα αγωνιστεί στους ομίλους που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία
1. Παναθηναϊκός 15
2. Αστέρας Τρίπολης 7
3. Ατρόμητος 5
4. ΠΑΟΚ 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x