Stoiximan Super League

Ο πρώτος... έλεγχος των «νέων»

Το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει κάποια από τα πρώτα στοιχεία που έδειξαν οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού, στο πρώτο φιλικό με την Σίμουρκ του Αζερμπαϊτζάν.

Το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού με την Σίμουρκ από το Αζερμπαϊτζάν, έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ, αλλά και στον κόσμο των «ερυθρόλευκων» να πάρει μια πρώτη γεύση από τους παίκτες του, σε συνθήκες αγώνα.

Το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει τα όσα… έδειξαν οι «νέοι» άσοι, στο πρώτο τους παιχνίδι με το σήμα του Ολυμπιακού στο στήθος.

Τα βλέμματα «μαγνήτισε» ο Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος έδειξε με το «καλημέρα» πως είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια. Ο Σλοβάκος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης, σε αυτό το 4-3-3 (με δύο εσωτερικούς μέσους) του Μίτσελ, ψάχνοντας τα πατήματά του, όμως από την στιγμή που πήρε εντολή από τον Ισπανό τεχνικό να μετατεθεί αριστερά, άλλαξε τόσο την προσωπική του εικόνα, όσο και του Ολυμπιακού.

Γρήγορες και πολλές επαφές με την μπάλα, ωραίες ντρίμπλες και κίνηση που ξεκινάει από τα άκρα και καταλήγει έξω στον άξονα περιελάμβανε το μενού του. Παράλληλα, στο αμυντικό κομμάτι, πρέσαρε συνεχώς, χωρίς όμως να… κυνηγάει τους αντιπάλους του, πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Ο Τσόρι, από την πλευρά του, αγωνίστηκε σαν αριστερός εσωτερικός μέσος, δείχνοντας σε κάποιες φάσεις πως… το ξέρει το τόπι. Ο Αργεντινός, έχοντας τον αμυντικογενή Μανιάτη δίπλα του, ζητούσε μπάλα, προσπαθούσε να «φτιάξει» και να «γλυκάνει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όμως φάνηκε πως «στερεύει» από δυνάμεις, σχετικά γρήγορα στο παιχνίδι.

Ένας ακόμα παίκτης που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού ήταν ο Σαλίνο. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, φάνηκε λίγο «τρακαρισμένος» στην αρχή του αγώνα, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά αποκτούσε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αμυντικά δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά πράγματα (αδύναμη ομάδα η Σιμούρκ), επιθετικά όμως έδειξε πως έχει την τεχνική να βοηθήσει, προσθέτοντας έναν ακόμα παίκτη, μπροστά από το κέντρο. Ερώτημα είναι, αν με πιο δύσκολες ομάδες, μπορεί να έχει επιστροφές.

Από εκεί και πέρα, ένας ακόμα παίκτης που ξεχώρισε ήταν ο Ανδρέας Σάμαρης. Το σκαρί του πρώην παίκτη του Πανιωνίου, σε συνδυασμό με την τεχνική που τον διακρίνει, τον έκαναν να «δεσπόζει» στη μεσαία γραμμή. Από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ του Μήτρογλου, ενώ από τα πόδια του περνούσαν οι περισσότερες «πρώτες» μπάλες για να δημιουργηθεί μια επίθεση. Έβγαζε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, ενώ δοκίμαζε πολλές φορές, τις πάσες που τον διακρίνουν. Τις κάθετες. Αγωνίστηκε μόνο σαν καθαρός αμυντικός μέσος.

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι αγωνίστηκε σαν εσωτερικός μέσος, όμως η αλήθεια είναι πως η απόδοσή του ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Ο Αργεντινός ανέλαβε τα στημένα, από τα οποία δεν προήλθε κάποιος κίνδυνος, ενώ έχοντας τον Γκρέκο δίπλα του, δεν είχε και πολύ ενεργό ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Από αυτόν που σίγουρα ο Ισπανός θα περίμενε περισσότερα, είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός άσος αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και θα μπορούσε να πει κάποιος πως πέρασε… σχεδόν απαρατήρητος. Χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς προσωπικές ενέργειες και με πολλές σίγουρες πάσες, πέρασε η ώρα που αγωνίστηκε. Ωστόσο, είναι και ο τελευταίος παίκτης που ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή στο Ζέεφελντ.

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x