Stoiximan Super League

Η εικόνα των νέων, οι εσωτερικές μεταγραφές και η πολυκοσμία στον άξονα του Ατρόμητου

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο πρώτο φιλικό της σεζόν, ωστόσο ο Δέλλας ήδη έχει σχηματίσει τα πρώτα δείγματα γραφής των νέων – Χαμόγελα για Ματέι και Στόιτσεφ.

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο φιλικό της σεζόν για τον Ατρόμητο έχει ξεκινήσει (στις 20 Ιουλίου στο Περιστέρι με τον Ολυμπιακό), με παίκτες και τεχνική ηγεσία να ανυπομονούν για τη διεξαγωγή του, με τους πρώτους να θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα των διπλών προπονήσεων και τον Τραϊανό Δέλλα να επιθυμεί να διαπιστώσει την κατάσταση των παικτών του.

Προφανώς, δεν περιμένει από την πρώτη μέρα να δει πράγματα και θαύματα, αλλά θέλει να διαπιστώσει το επίπεδο ετοιμότητας, αλλά και κατά πόσο αυτά που δουλεύονται στις προπονήσεις υπάρχει προοπτική να βγουν στον αγώνα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μοιραία στους νέους παίκτες της ομάδας και ιδιαίτερα στους Μπάγκα, Ντιγκινί, Ζησόπουλο. Ο Λευκορώσος χαφ είναι πρωτοεμφανιζόμενος στο ελληνικό κοινό και οι πρώτες... πληροφορίες από τις προπονήσεις κάνουν λόγο για ένα εξάρι (εκεί χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από τον Δέλλα) που είναι πολύ κοντρολαρισμένος και ξέρει με ψυχραιμία να μοιράζει το παιχνίδι στους παίκτες δίπλα του.

Ο Νικολά Ντιγκινί έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε αυτό το διάστημα, αφού διαπιστώθηκε με απόλυτη ακρίβεια το πόσο γρήγορος ποδοσφαιριστής είναι, έχοντας απόλυτη αίσθηση της φάσης, μπαίνοντας με αποφασιστικότητα στις φάσεις, με τον τεχνικό της ομάδας να τον χρησιμοποιεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ.

Όσο για τον Γιώργο Ζησόπουλο δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, καθώς η αξιοπιστία, η σταθερότητα και η εμπειρία του, του δίνει τη δυνατότητα με χαρακτηριστική άνεση τόσο ως σέντερ μπακ, όσο και ως αμυντικός χαφ, ενώ εξαιρετικά λόγια ακούγονται και για τον Θωμά Βασιλείου που επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Ραφήνα.

Ωστόσο, η ικανοποίηση που υπάρχει σε τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση δεν περιορίζεται μόνο στους νέους, αλλά και σε δύο παίκτες που έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα και βασίζονται πολλά πάνω τους. Ο λόγος για τους Κοσμίν Ματέι και Μίλος Στόιτσεφ, που παρουσιάζονται πολύ ανεβασμένοι και ο Ρουμάνος, μάλιστα, είναι «στεγνός» σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, στο χώρο της μεσοεπιθετικής γραμμής υπάρχουν οι Κεϊτά, Μπάγκα, Ούμπιντες, Ζησόπουλος (υπό προϋποθέσεις), Νάτσος, Γροντής, Ντιγκινί, Στόιτσεφ, Ματέι, Μπρίτο, Βασιλείου, Λημνιός.

Με άλλα λόγια, επικρατεί ένας μίνι-χαμός για τις θέσεις στη μεσαία γραμμή.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x