Stoiximan Super League

Αναστασίου: «Πιο απαιτητικοί απ’ τους εαυτούς μας»

Στην υπομονή που έδειξαν οι παίκτες του (κι εν τέλει ήρθε η νίκη) απέδωσε το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού ο Γιάννης Αναστασίου. Τι είπε για τις χαμένες ευκαιρίες και το... δεξί μπακ, Ζέκα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Παίξαμε απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που βρισκόταν σε καλή κατάσταση και παίζει καλό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι τους εγκλωβίσαμε και δεν έκαναν ούτε μια τελική είναι πολύ σημαντικό για την λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι. Στο επιθετικό δεν κάναμε φάσεις στο πρώτο μέρος καθώς στην τελική πάσα υστερούσαμε. Είχαμε μια καλή φάση με τον Πέτριτς μετά από έναν ωραίο συνδυασμό με την μια αλλά δεν πήραμε το προβάδισμα.

Το σημαντικό που τους είπα και στο ημίχρονο ήταν να έχουμε υπομονή και να κρατήσουμε την ισορροπία και μπροστά θα είχαμε περισσότερες φάσεις. Δείξαμε ωριμότητα όταν δημιουργούμε φάσεις και μετά το 1-0 αυτές που κάναμε έπρεπε να τις τελειώσουμε και να ήμασταν πιο ήρεμοι. Μετά από 7-8 μήνες πρέπει να είμαστε ποιο αποτελεσματικοί και ποιο απαιτητικοί από τους εαυτούς μας».


Για την πορεία του Παναιτωλικού: «Έχει αρκετά καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά. Πιστεύω ότι κάνει μια εξαιρετική πορεία και ότι θα μπει στην πρώτη πεντάδα. Έχει σταθερότητα, ποιότητα, πλάνο και ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει τελείως την φιλοσοφία της σε σχέση με πέρσι που έπαιζε κόντρα επίθεση και φέτος θέλει να κυριαρχήσει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Χάβο για την δουλειά που κάνει».

Για τον Ζέκα που αποδίδει εξαιρετικά ως δεξί μπακ: «Είναι μια θέση του δεξιού μπακ που μας προβληματίζει από την αρχή της σεζόν και δεν σταθερότητα και την απαιτούμενη απόδοση από τους παίκτες μας. Έχουμε επιλογές βέβαια και με την επάνοδο του Μαρινάκη έχουμε κάποιες σκέψεις στο μυαλό μας. Ξέρω ότι είναι καλό για έναν παίκτη να το ευχαριστιέται και να έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και να παίζει χωρίς φόβο και άγχος και χωρίς πίεση αλλά πρέπει να το δείχνουν».

Για τις εμφανίσεις του Πέτριτς: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από αυτό. Όταν είχε φύγει ο Φιγκερόα είχε έρθει για επιθετικός αλλά πέρασε πολλά. Το αρχικό πλάνο ήταν να πάρουμε το μάξιμουμ και να παραμείνει φιτ έχει κάνει πολλές συμμετοχές, οπότε έχουμε κάνει καλή δουλειά στον τομέα ότι είναι φιτ και διαθέσιμος. Δεν είναι σέντερ φορ και ούτε δεκάρι αλλά ένας πολύ εγκεφαλικός παίκτης και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και να το ευχαριστούνται και παίζουν το ποδόσφαιρο τους».

Για το ότι έκανε αλλαγή στο ημίχρονο παίκτη που είχε ήδη κίτρινη κάρτα: «Για αυτό με τις κάρτες είναι ένα θέμα για εμάς και επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη πουθενά προτιμώ να μην πάρω κάποιο ρίσκο και να διασφαλίσουμε την ισορροπία της ομάδας μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x