Stoiximan Super League

«Αυτά τα παιδιά ξέρουν τι κάνουν»

Στην μέχρι τώρα πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης αναφέρθηκε σε αγγλικό σάιτ ο Λόρι Σάντσες. Ο Ιρλανδός προπονητής δεν παρέλειψε ωστόσο να ξετυλίξει την ιστορία που προηγήθηκε πριν αναλάβει τον Απόλλωνα.

Για την αγωνιστική παρουσία και νοοτροπία του Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε ο Λόρι Σάντσες στην αγγλική ιστοσελίδα «www.football365.com».

Ο Ιρλανδός τεχνικός αποκάλυψε όλη την ιστορία που προηγήθηκε πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «ελαφράς ταξιαρχίας», ενώ σχολίασε και το ελληνικό πρωτάθλημα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν κάποια στάνταρ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λόρι Σάντσες:

Για την αρχική προσέγγιση του Απόλλωνα Αθηνών:

«Η κίνηση από την Ελλάδα ήρθε από το πουθενά. Με είχε προσεγγίσει τον Οκτώβριο ένα γραφείο μάνατζερ από το Λονδίνο. Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα ήταν σε επαφή με αυτό καθώς είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για ξένο προπονητή. Το γραφείο έδειξε το βιογραφικό μου – χωρίς να το γνωρίζω – και ο ιδιοκτήτης είπε «Μου αρέσει το προφίλ του». Με ρώτησαν αν θα μπορούσα να αναλάβω τον Απόλλωνα την επόμενη μέρα, αλλά δεν μπορούσα και τελικά προσέλαβαν Έλληνα προπονητή. Εκείνος κράτησε για περίπου τέσσερα παιχνίδια και έτσι με προσέγγισαν ξανά».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας:

«Έφυγα για την συνάντηση με δύο βαλίτσες, μια για το Σαββατοκύριακο και μια για αρκετό διάστημα. Πίστευα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου να γυρίσω πίσω, αν αποφάσιζα να δεχτώ την πρόταση. Οι όροι είχαν συμφωνηθεί από πριν και η συνάντηση πήγε καλά. Μου άρεσε ο ιδιοκτήτης, Το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις ήταν αρκετά καλά. Αν έμενα πίσω στην Αγγλία, θα έβρισκα δύσκολα δουλειά».

Για τον βοηθό του:

«Ο πρόεδρος ήθελε έναν Έλληνα βοηθό στο πλάι μου. Εγώ δεν ήμουν αντίθετος σε αυτό αλλά προτιμούσα να έχω δίπλα μου το δικό μου άνθρωπο. Είχα γνωρίσει τον Στέφεν Κονσταντίν πριν κάποια χρόνια. Έχει προπονήσει τέσσερις εθνικές ομάδες, τρείς ομάδες στο πρωτάθλημα της Κύπρου, είναι παγκόσμιας κλάσης προπονητής και μιλάει Ελληνικά. Έχοντας όλα τα παραπάνω, ταιριάζει τέλεια σε αυτό το ρόλο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνώριζα πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έμαθα όμως πολύ γρήγορα. Υπάρχουν κάποια στάνταρ. Στην κορυφή είναι ο Ολυμπιακός, που παίζει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πάτο της βαθμολογίας τα πράγματα είναι επιπέδου Τσάμπιονσιπ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Μια ομάδα πολύ ενισχυμένη οικονομικά, παρόλα αυτά στον μεταξύ μας αγώνα ήρθαμε ισόπαλοι και τους υποχρεώσαμε να χάσουν βαθμούς για πρώτη φορά στην έδρα τους. Έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για τον Απόλλωνα :

«Όταν φτάσαμε εδώ, θέλαμε να αυξήσουμε τον ρυθμό. Στην Ελλάδα παίζουν αργά, μεθοδικά, αρχίζουν να αναπτύσσονται από την άμυνα αλλά χρειάζονται περισσότερη ταχύτητα. Οι παίκτες όμως είναι δεκτικοί και έχουμε κάνει καλά αποτελέσματα, ζωτικής σημασίας. Πρέπει να παίρνουμε αποτελέσματα. Μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό, σκέφτηκα : «Αυτά τα παιδιά ξέρουν τι κάνουν»».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x