Stoiximan Super League

Ατρόμητος στο τέλος

Στην 5η συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο Ατρόμητος περνώντας και από τη Νέα Σμύρνη (1-0, Στόιτσεφ) επί του Πανιώνιου, κλείνοντας τη σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά χωρίς να πετύχει το στόχο της εξάδας.

Το εντυπωσιακό ντεμαράζ του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, καθώς η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη, επικρατώντας 1-0 με γκολ του Μίλος Στόιτσεφ από τρομερή ενέργεια του Παπαδόπουλου.

Οι Περιστεριώτες έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο από τους αντιπάλους τους και αφού στάθηκαν τυχεροί στις φάσεις που δημιούργησαν οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν και βρήκαν το γκολ της νίκης στο 78’, κλείνοντας νικηφόρα τη σεζόν, αλλά ο στόχος της 6ης θέσης δεν επετεύχθη.

inner

Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να «κλέψει» βαθμούς από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ως εκ τούτου η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα αγωνιστεί στα play-off, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο Πανιώνιος δεν μπορέσει τελικά να εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια.

Από την άλλη μεριά, ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, αλλά έμεινε στο «μηδέν» και υπέστη την τέταρτη ήττα του στη Νέα Σμύρνη. Λίγο όμως τον απασχολεί αυτή η απώλεια, αφού τα σπουδαία για αυτόν θα προκύψουν μέσα στην εβδομάδα που αναμένει την οριστική απόφαση για την άδεια του.

Πώς έπαιξαν

Με τον Πανιώνιο να είναι ουσιαστικά αδιάφορος στο συγκεκριμένο ματς, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής όπως ο Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Χαλκιαδάκη και Μπαργκάν.

Από την άλλη μεριά ο Ατρόμητος που ήθελε τους τρεις βαθμούς της νίκης, έπαιξε με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κοντοέ-Λαζαρίδη με τον πρώτο να αποτελεί τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Φυτανίδη ενώ στο κέντρο και την επίθεση υπήρχαν δύο «εκπλήξεις» συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς, καθώς ο ντεφορμέ Κεϊτά έχασε τη θέση του από τον Ουσέρο και ο Γροντής αντικατέστησε τον τραυματία Σουμπίνιο, με τον Μίλος Στόιτσεφ να μένει εκτός ενδεκάδας.

Το ματς

Στο πρώτο 20λεπτο φαινόταν ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο ποιος είχε το βαθμολογικό κίνητρο στην αναμέτρηση, καθώς ο Ατρόμητος έδειχνε ότι θέλει και ψάχνει περισσότερο το γκολ από τον Πανιώνιο, γυρνώντας με ορθολογικό τρόπο την μπάλα γύρω από την περιοχή του Γιαννιώτη, ωστόσο οι τελικές πάσες των μεσοεπιθετικών δεν ήταν οι… τέλειες προκειμένου να δοθεί το έτοιμο γκολ σε Γροντή (10’) και Μπρίτο (23’).

Και αφού οι φιλοξενούμενοι με πολύ κόπο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ξεκάθαρη ευκαιρία στην περιοχή των «κυανέρυθρων», η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε μέσα σε ένα λεπτό πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Βασίλης Μπάρκας απέδειξε γιατί έχουν ειπωθεί τόσο εγκωμιαστικά σχόλια για το ταλέντο του. Στο 41’ ο Χαλκιαδάκης έκανε πολύ δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Ατρόμητου και άλλαξε πορεία, αλλά ο 21χρονος τερματοφύλακας πρόλαβε να αντιδράσει και αφού τη βρήκε την έστειλε στο δοκάρι.

inner

Στο επόμενο λεπτό, ο Ούμπιντες έκανε ολέθριο λάθος έξω από την περιοχή των Νεοσμυρνιωτών, αφού έχασε την μπάλα υπό την πίεση του Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός στο πλασέ που επιχείρησε νικήθηκε από το τεράστιο σώμα του Μπάρκα που στη συγκεκριμένη φάση έκανε τη διαφορά.

inner

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον Πανιώνιο να ψάχνει πιο ζωηρά ένα γκολ ενώ ο Ατρόμητος δεν έβρισκε την ίδια ευκολία στην κυκλοφορία της μπάλας και είχε την προσοχή του ακόμα περισσότερο στη συνοχή της αμυντικής του διάταξης, καθώς το δίδυμο Κοντοέ-Λαζαρίδη δεν έχει την ίδια χημεία.

Οι Νεοσμυρνιώτες λίγο έλειψαν να επιβραβευθούν για την αγωνιστική τους διάθεση, καθώς στο 52’ ο Χαλκιαδάκης έπιασε πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στον Λαζαρίδη και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπάρκα.

Ο Ατρόμητος είχε όμως την απάντησή του έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 59’, όταν έπειτα από άψογη «χτισμένη» αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στα πόδια του Λε Ταλέκ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο δίνοντας τη δυνατότητα στον Γιαννιώτη να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

inner

Με την ώρα να περνά και ενώ οι δύο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται στο 0-0, ο Ατρόμητος και συγκεκριμένα οι δύο αλλαγές, Παπαδόπουλος και Στόιτσεφ, είχαν διαφορετική άποψη. Ο Ουσέρο με πολύ ωραία κάθετη βρήκε την κίνηση του Παπαδόπουλου που εξέθεσε την αμυντική γραμμή του Πανιωνίου και με ασίστ «πάρε-βάλε», έχρισε σκόρερ τον Μίλος Στόιτσεφ που άνοιξε το σκορ στο 78’.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ατρόμητος δεν κινδύνευσε, αντίθετα έχασε ακόμα μια ευκαιρία και πάλι με τον Στόιτσεφ στο 83’ να πετύχει και δεύτερο γκολ και το υπέρ του 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Οικονόμου (89' Πατσατζόγλου), Τασουλής, Κόρμπος, Καθάριος (82' Πινιώτης), Μπαργκάν (71' Μασούρας), Χαλκιαδάκης, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Κοντοές, Ουσέρο, Γροντής (78' Λημνιός), Μπρίτο, Ουμπίδες, Ματέι (64' Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (71' Παπαδόπουλος)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x