Stoiximan Super League

Εκτελεστής Μορόν, έστειλε στην κορυφή τον Άρη!

Έπιασε κορυφή και έστειλε μήνυμα ο Άρης! Με τον Μορόν οδηγό και σκόρερ οι «κίτρινοι» νίκησαν τη Λαμία (2-0), έχτισαν σημαντικό σερί και ανέβηκαν στην 1η θέση της βαθμολογίας! Ντεμπούτο για Κουάισον.

Με τον Μορόν να οδηγεί, το τρένο του Άρη πέρασε στο «Βικελίδης» πάνω από τη Λαμία με σκορ 2-0, για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League, και πάτησε κορυφή. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ασταμάτητος και πέτυχε 2 πανέμορφα γκολ, τα οποία ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός.

Έτσι, η ομάδα του Άκη Μάντζιου εξαργύρωσε τις πολύ μεγάλες νίκες που πέτυχε κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, έκανε την τρίτη διαδοχική του νίκη και πηγαίνει στη διακοπή με ανεβασμένη τη ψυχολογία, κάνοντας όνειρα για μεγάλα πράγματα.

Από την άλλη, ο Λεωνίδας Βόκολος έχει δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να δώσει στην ομάδα του μια ταυτότητα, ανάλογη με αυτή που πέρυσι την οδήγησε μέχρι τα playoffs.

Άρης - Λαμία 2-0: Εκτελεστής Μορόν, έστειλε στην κορυφή τον Άρη!

Στο… μυαλό των κόουτς:

Μόλις δύο αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε ο Άρης και αυτές αναγκαστικές. Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τον Μοντόγια στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χουάνκαρ στο αριστερό, με τους Ρόουζ-Μπράμπετς να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μόντσου και Σιφουέντες ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Μανού Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο. Ντιαντί και Σίστο στα άκρα και ο Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Λεωνίδας Βόκολος διατήρησε το 3-4-3, με τον Κόστιτς να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και τους Γιαννούτσο, Κορνέζο και Αντράντε να αποτελούν την τριάδα στα στόπερ. Σαραμαντάς αριστερά και Ραντόνια δεξιά ήταν οι δύο μπακ-χαφ, Νούνιες, Δοϊρανλής στο κέντρο και Μπίκοφ, Ρινγκ, Γκουίντο η επιθετική τριπλέτα της Λαμίας.

Το ματς:

Ήταν ένα ματς για τον Άρη το οποίο έκρυβε αρκετές παγίδες. Λίγο η ευφορία που επικρατούσε στο «κίτρινο» στρατόπεδο μετά τις δύο νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, λίγο το ότι η Λαμία είχε νέο προπονητή στον πάγκο της, καθιστούσαν το ματς επικίνδυνο.

Ωστόσο η υπέροχη κεφαλιά του Μορόν στο 5’, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μόντσου έδιωξε κάθε αμφιβολία από νωρίς και ο Άρης μετέτρεψε στη συνέχεια τον αγώνα σε παράσταση για έναν ρόλο. Στο 8’ ο Ντιαντί νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κόστιτς, μετά από ωραία κάθετη του Μανού Γκαρθία, ενώ ένα σουτ του Σιφουέντες πέρασε λίγο άουτ.

Ο Άρης είχε κάθετο παιχνίδι, πίεση ψηλά και μια τριάδα στον άξονα (Μόντσου, Γκαρθία, Μορόν), η οποία όποτε κατάφερνε να συνδυαστεί, έβγαζε κάτι καλό. Η Λαμία στα μισά του ημιχρόνου κατάφερε να ισορροπήσει για λίγο το ματς, αλλά οι 2 ευκαιρίες που δημιούργησε, με εκφραστή σε αμφότερες τον Γκουίντο, δεν βρήκαν στόχο.

Άρης - Λαμία 2-0: Εκτελεστής Μορόν, έστειλε στην κορυφή τον Άρη!

Και εκεί που όλα έδειχναν πως δεν θα αλλάξει κάτι πριν το ημίχρονο, ήρθε η κλάση του Λορέν Μορόν να μιλήσει για ακόμα μια φορά. Ο Σιφουέντες βρήκε τον Ισπανό επιθετικό ανάμεσα στις γραμμές της Λαμίας, εκείνος έκανε ένα κοντρόλ και εξαπέλυσε μια σουτάρα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Κόστιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης έκανε διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος, με τη Λαμία να μην μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό μπροστά, αφού αναλώθηκε σε μακρινά σουτ. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή ήταν η έξοδος του Μορόν και η ταυτόχρονη είσοδος του Κουάισον, όπου αμφότεροι αποθεώθηκαν από τον κόσμο του Άρη. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Άρης πήρε μια καθαρή νίκη κόντρα στη Λαμία.

Άρης - Λαμία 2-0: Εκτελεστής Μορόν, έστειλε στην κορυφή τον Άρη!

MVP:

Θέλει και ερώτημα; Ο Μορόν πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Άρη.

Η «σφυρίχτρα»:

Ο Ζαμπαλάς δεν είχε δύσκολο έργο, με το ματς να «σβήνει» από πολύ νωρίς και να μην έχει ένταση. Πήρε πίσω το πέναλτι που έδωσε στον Άρη, καθώς σωστά διαπίστωσε πως ο Κορνέζος βρίσκει μπάλα πριν τον Μορόν.

Ενδεκάδες:

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (86’ Φαμπιάνο), Μόντσου, Σιφουέντες (71’ Νταρίντα), Μανού Γκαρθία, Σίστο (62’ Σουλεϊμάνοφ), Ντιαντί (71’ Φετφατζίδης), Μορόν (86’ Κουάισον)

Λαμία: Κόστιτς, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Αντράντε, Σαραμαντάς (46’ Μέκιτς), Ραντόνια (80’ Ντεντάκης), Νούνιεθ, Δοϊρανλής (63’ Ενρίκες), Μπίκοφ (80’ Αθανασακόπουλος), Ρινγκ, Γκουίντο

Διαιτητής: Ζαμπαλάς
Βοηθοί: Κόλλιας, Κομισοπούλου
4ος: Τσαγκαράκης
VAR - AVAR: Τζήλος, Κολλιάκος

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x