Stoiximan Super League

Ψυχωμένος Asteras AKTOR, έστησε μπλόκο στον Άρη μέσα στο «Βικελίδης»

Ο Αστέρας είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, δεν τις αξιοποίησε και είδε τον Μορόν με το παρθενικό του τέρμα να ανοίγει το σκορ για τον Άρη, όμως ο Ρεγκίς δεν είχε πει την τελευταία λέξη για το 1-1.

Όρθιος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Asteras AKTOR! Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν μάσησε από το -κόντρα στη ροή- προβάδισμα του Άρη με το παρθενικό φετινό γκολ του Μορόν και βρήκε απάντηση με τον Ρεγκίς για το 1-1.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ανήκαν στους Αρκάδες, οι οποίοι αποδείχτηκαν φλύαροι στην τελική προσπάθεια, ενώ μετά το 1-1 είχαν τεράστια φάση με τον Μάντζη να χάνει το κοντρόλ σε τετ-α-τετ. Μάλιστα, ο Έλληνας στράικερ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε μικρό διάστημα, με τη δεύτερη να μην έχει καταλάβει κανείς γιατί την πήρε.

Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρης, ο οποίος εγκλωβίστηκε από την τακτική του Αστέρα και είχε λιγοστές ευκαιρίες στον αγώνα. Μάλιστα, είχε και ακυρωθέν γκολ λίγο πριν το φινάλε, όταν ο Μόντσου σούταρε και η μπάλα πριν καταλήξει στην εστία βρήκε στο χέρι του Σαμόρα.

Στους 5 βαθμούς οι «κίτρινοι», οι οποίοι έδωσαν το πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι μπροστά σε άδειες κερκίδες λόγω τιμωρίας, στους 4 οι «κιτρινομπλέ» που τους… πάνε τα παιχνίδια απέναντι στους «μεγάλους» όπως αποδεικνύεται.



Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος.
Στην εστία ο Κουέστα και οι Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μόντσου, Σιφουέντες στον άξονα, μπροστά τους οι Ντιαντί, Γκαρθία, Σίστο και σέντερ φορ ο Μορόν.

Ίδια διάταξη και για τον Asteras AKTOR από τον Μίλαν Ράσταβατς. Κάτω από τα δοκάρια ο Παπαδόπουλος και στην άμυνα οι Γκαρθία, Καστάνιο, Ντελί, Χουχούμης. Γιαμπλόνσκι και Μούμο στα χαφ, οι Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Άνταμ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Αρκετά δημιουργικός ήταν ο Asteras AKTOR στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα και έψαχνε συνεχώς χώρους για να απειλήσει. Μόλις στο 7’ ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για τους Αρκάδες, όταν μετά από κόρνερ του Μπαρτόλο, ο Ντελί πήρε την κεφαλιά με την μπάλα και ο ρέφερι θεώρησε πως βρήκε στο χέρι του Φρίντεκ. Ωστόσο μετά από on field review ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του ορθά, αφού η μπάλα τελικά δεν ακούμπησε στο χέρι του παίκτη του Άρη.

Άρης-Asteras AKTOR 1-1: Οι Αρκάδες έστησαν μπλόκο στους Θεσσαλονικείς

Ο Asteras AKTOR συνέχιζε να πιέζει και είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 16ο λεπτό. Μετά από φοβερή αντεπίθεση των Αρκάδων, ο Ρεγκίς έπαιξε για τον Μπαρτόλο, ο Αργεντινός γύρισε στον Μούμο ο οποίος έσπασε στον Καλτσά, αλλά το πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι! Ο Άρης μετά το 20’ άρχισε να ανεβαίνει και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Στο 30’ ο Μάνου Γκαρθία έκανε ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ, αλλά έδιωξε ο Παπαδόπουλος.

Στο 37΄ήταν η σειρά του Asteras AKTOR να απειλήσει, όταν ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα-σουτ, αλλά ο Μπαρτόλο από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και να σκοράρει! Τα λεπτά περνούσαν και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (0-0).

Άρης-Asteras AKTOR 1-1: Οι Αρκάδες έστησαν μπλόκο στους Θεσσαλονικείς

Με την ίδια… όρεξη μπήκε ο Asteras AKTOR στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε στο 51’. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ρεγκίς έκανε κεφαλιά-πάσα στον αμαρκάριστο Καστάνιο ο οποίος από πολύ καλή θέση έπιασε ένα άψυχο πλασέ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα. Οι Αρκάδες είχαν ακόμη μια ευκαιρία μόλις ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από ταχύτατη κόντρα ο Μπαρτόλο έκανε το γύρισμα που απομακρύνθηκε προσωρινά, με τον Χουχούμη να παίρνει το ριμπάουντ, να σουτάρει αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε.

Ο Άρης άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Κάπως έτσι, οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 63ο λεπτό. Μετά από πλάγιο, ο Άρης κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα με τον Μοντόγια να κάνει το γύρισμα και ο Μορόν από κοντά πρόλαβε την άμυνα του Αστέρα και σκόραρε για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν ιδιαίτερα και στο 66’ είχαν μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Μπαρτόλο έβγαλε σε τετ α τετ τον Καλτσά μετά από μια υπέροχη κάθετη, αλλά το τελείωμα του Έλληνα μεσοεπιθετικού δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ.



Η ομάδα του Ράσταβατς προς το φινάλε απειλούσε συνεχώς την αντίπαλη εστία, χάνοντας ακόμη μια ευκαιρία στο 76’, όταν ο Μπαρτόλο έδωσε την μπάλα πίσω στον Άνταμ και όχι μπροστά του και ο τελευταίος δεν μπόρεσε να φτάσει σε τελική. Τελικά οι Αρκάδες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 81ο λεπτό. Μετά από τρομερή ατομική ενέργεια του Παλάσιος, γύρισε στον Μούμο ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι, ο Κουέστα την έβγαλε, αλλά ο Ρεγκίς πήρε το ριμπάουντ για το 1-1!

Στο 84’ ο Asteras AKTOR έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν ο Μάντζης έδωσε στον Παλάσιος, εκείνος του γύρισε και τον έβγαλε τετ-α-τετ αλλά ο Έλληνας φορ έχασε το κοντρόλ! Στο 86’ ο Ο Μόντσου έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζαμόρα και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Ωστόσο παρέμεινε το 1-1, αφού σωστά δόθηκε το φάουλ από τον ρέφερι παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Το ματς είχε τρελό ρυθμό, ο Παλάσιος απείλησε με σουτάρα αλλά δεν βρήκε για λίγο εστία και στο 90’ ο Μάντζης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για λόγο που δεν κατάλαβε κανείς. Τα 8 λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο Παπαδόπουλος, παρότι έδειξε έξι, δεν άλλαξαν κάτι στον αγώνα και το 1-1 έδωσε στην κάθε ομάδα από έναν βαθμό.



Η σφυρίχτρα: Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε συνολικά κακή διαιτησία, χάνοντας αρκετές φάσεις κυρίως σε φάουλ και πειθαρχικό έλεγχο. Στο 7’ δίνει πέναλτι που δεν υπάρχει για τους φιλοξενούμενους, αλλά το VAR τον σώζει. Σφυρίζει συχνά και δημιουργεί εκνευρισμό στους πάγκους, ενώ στο 68’ οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι. Στο 86’ φαίνεται να ακυρώνει σωστά το γκολ του Άρη για χέρι του Σαμόρα, ενώ τρία λεπτά μετά αποβάλει τον Μάντζη με δεύτερη κάρτα χωρίς να έχει καταλάβει κανείς για ποιον λόγο.

MVP:
Ο Παλάσιος μπαίνει και αλλάζει το ματς και το αποτέλεσμα, αφού κάνει εκπληκτική ατομική προσπάθεια στο ξεκίνημα του 1-1. Μπήκε, κράτησε μπάλα, αναστάτωσε τους αντιπάλους του και είχε και ένα φοβερό σουτ που κατέληξε λίγο άουτ για την ανατροπή.

Έτσι παρακολουθήσατε LIVE την αναμέτρηση.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο (46’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου (90+ Φετφατζίδης), Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία (74’ Νταρίντα), Σίστο (74’ Ζαμόρα), Ντιαντί, Μορόν

Asteras AKTOR (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαπαδόπουλος, Καστάνο, Ντελί, ΓκαρΘία, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (62’ Τζανδάρης), Μούμο, Μπαρτόλο (77’ Παλάσιος), Ρεγκίς (87’ Μούμο), Καλτσάς (77’ Ζουγλής), Αντάμ (77’ Μάντζης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x