Stoiximan Super League

Απόλλων: Κάτω από τη... βάση στη δημιουργία

Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε πως όταν του λείπουν παίκτες-κλειδιά, δυσκολεύεται να παράξει φάσεις.

Ο Απόλλων Σμύρνης έδωσε διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, αλλά ο απολογισμός του ήταν... μηδενικός.

Δύο ήττες με σκορ 1-0 έκαστος σε διάστημα τεσσάρων ημερών και τα... όνειρα για εξάδα μπορούν να περιμένουν. Η Ελαφρά Ταξιαρχία έχασε και τα δύο παιχνίδια, τα οποία ήταν εντελώς διαφορετικά και είχαν άλλες απαιτήσεις και διαχείρηση, όμως σε αμφότερα δεν κατάφερε να πάρει κάτι.

Αν στο ματς με τον Παναθηναϊκό οι κυανόλευκοι τα βάζουν με τους διαιτητές, δεν ισχύει το ίδιο και με τον Αστέρα Τρίπολης που υπάρχει και εκεί βέβαια μια... αμφιβολία. Ωστόσο, κόντρα στους Αρκάδες η Ελαφρά Ταξιαρχία παίρνει κάτω από τη βάση στη δημιουργία.

Γιατί ανασταλτικά μπορεί να τα πήγε θεωρητικά καλά, αν εξαιρέσουμε το τραγικό λάθος-ασίστ του Μπρούσιτς, αφού... έφαγε μόλις 3 τελικές (μία εκ των οποίων το γκολ) αλλά επιθετικά δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Άργησε να φτιάξει φάσεις, να δημιουργήσει και δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης του έδωσε την μπάλα και τους χώρους. Το ελαφρυντικό είναι οι απουσίες των Μπεντινέλι και Ιωαννίδη, οι οποίοι τραβάνε το... κουπί επιθετικά και δημιουργούν συχνά-πυκνά κινδύνους. Ωστόσο, αν στον Απόλλωνα μείνουν εκεί τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο Ντάουντα δεν έχει δείξει ακόμη γιατί αποδείχτηκε και δείχνει εκτός νερών, αλλά και εκτός ρυθμού. Είναι ενδεικτικό πως θα έπρεπε να αποτελεί το σημείο αναφοράς, τον... target-man που θα μπορούν οι συμπαίκτες του να του ακουμπούν την μπάλα αλλά την ίδια ώρα ο Ντάουντα δείχνει ορισμένες φορές να μην είναι καν συγκεντρωμένους και να χάνει εύκολα κοντρόλ για την ποιότητά του. Την ίδια ώρα, ήταν απορείας άξιον γιατί ο βαρύς Σλίβκα ήταν σε ρόλο δεκαριού και ο Κολ κινούνταν δίπλα στον Φατιόν και δεν είχε ρόλο δημιουργού, αφού αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα και διορατικότητα στο παιχνίδι του.

Φυσικά, ο Απόλλων είχε και ελάχιστες επιλογές στον πάγκο του. Ούτε για το αριστερό άκρο της άμυνας υπήρχαν αξιόπιστες αλλαγές, αλλά και κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μοναδικός που μπήκε, το προσπάθησε ήταν ο Μουνιέ και ό,τι καλό έφτιαξε η Ελαφρά Ταξιαρχία προήλθε από τα πόδια του. Δεν υπήρχε κάποιος παίκτης να... τραβήξει επιθετικά τον Απόλλωνα, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί νωρίτερα ο Βάρκας, ο οποίος δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες του φέτος.

Γενικότερα, η Ελαφρά Ταξιαρχία στηρίζεται αρκετά στο παιχνίδι ορισμένων ποιοτικών ποδοσφαιριστών της και όταν δεν τους έχει ή βρίσκονται σε κακή ημέρα, τότε δεν έχει εναλλακτικές λύσεις και... μπλοκάρει. Οι 8 τελικές σήμερα είναι κοντά στο μέσο όρο του Απόλλωνα εντός έδρας, ωστόσο καθαρή ευκαιρία είναι μόνο το δοκάρι του Φατιόν που... κόβει και ράβει φέτος και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αφού αυτή του Ντάουντα δημιουργήθηκε μετά από σύγχυση και όχι από κάποια προσπάθεια ή δημιουργία συμπαίκτη του.

Διαβάστε ακόμα:

Απόλλων: Θλάση ο Μπεντινέλι, εκτός με Αστέρα Τρίπολης
Αστέρας εξάδας πέρασε από τη Ριζούπολη
Παράσχος: «Πληρώσαμε τα λάθη μας και χάσαμε»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x