Stoiximan Super League

Αλμέιδα: «Μόνο εγώ είμαι υπεύθυνος, να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα να το αλλάξω»!

Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το νέο κάζο της ΑΕΚ ότι υπεύθυνος είναι μόνο αυτός και αναρωτήθηκε αν «θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα για να μπορέσω να το αλλάξω αυτό»!

Δηλώσεις που αν μη τι άλλο θα συζητηθούν από τον Ματίας Αλμέιδα μετά την ήττα της ΑΕΚ στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό!

Ο Αργεντινός τεχνικός, εμφανώς σκασμένος από το νέο κάζο της ομάδας του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος και ο υπεύθυνος είμαι εγώ, θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα να μπορέσω να το αλλάξω αυτό. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, είμαστε υποχρεωμένοι πάντα να κερδίζουμε, έχουμε ένα θαυμάσιο κοινό, που μας συνοδεύει, μας στηρίζει, αλλά βλέπω κάποια πράγματα περίεργα και αν είμαι εγώ υπεύθυνος, τότε θα ληφθούν μέτρα»!

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, δε, άφησε αιχμές και για τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

«Πιστεύω ότι ήταν διαφορετικό ματς σε σχέση με το περσινό. Το ένα έχει περάσει, για να επιστρέψουμε εκεί. Στο σημερινό πιστεύω ότι υπήρξε ένα πέναλτι και έπειτα κάναμε πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε και να βρούμε και ένα δεύτερο γκολ».

Τι αισθάνεται ότι δεν πάει καλά στην ομάδα;

«Πρώτα απ' όλα πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος. Και ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα για να μπορέσω να το αλλάξω αυτό. Υπάρχει ένα κλαμπ, που έχει μια ιστορία 100 ετών… Εγώ κάνω και άλλες αναγνώσεις, που δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικές, για τις οποίες δεν πρόκειται να μιλήσω, αλλά τις ξέρω. Αντιλαμβάνομαι. Μπορώ να αντιληφθώ τι γίνεται στο ματς με το πρώτο φάουλ».

Εμείς είμαστε μια μεγάλη ομάδα και είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε. Έχουμε ένα θαυμάσιο κοινό, που πληρώνει εισιτήριο για να έρθει να μας δει και βλέπω πράγματα περίεργα. Αν είμαι εγώ υπεύθυνος, τότε θα ληφθούν μέτρα. Το ποδόσφαιρο και η ζωή είναι απλά. Εγώ θέλω να νικάω και δεν νικάμε. Περνάμε από μια περίοδο, που δεν έχουμε καλά αποτελέσματα. Ψάχνουμε διάφορα πράγματα ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Ψάχνω από το πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι μέχρι το πώς θα λειτουργήσουμε στα κόρνερ. Όμως πρέπει να βάζεις γκολ
».

Για τα τελειώματα των φάσεων.

«Κάνουμε προπονήσεις στα τελειώματα, όμως πρέπει να επιμείνουμε. Είναι αλήθεια ότι σήμερα είχαμε την κυκλοφορία της μπάλας, είχαμε τις ευκαιρίες, όμως δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Αλλάξαμε λίγο την ομάδα στο ημίχρονο, θέλοντας να κάνουμε την ομάδα πιο επιθετική. Ήμασταν όλο το δεύτερο ημίχρονο στην περιοχή του αντιπάλου, φτάναμε μέχρι την αντίπαλη εστία, όμως μόλις τέσσερα σουτ πήγαν στην αντίπαλη εστία».

Για το αριθμητικό πλεονέκτημα.

«Προφανώς θα ήθελα να συγχαρώ τον αντίπαλο για τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε, όμως είπα ότι κάναμε ευκαιρίες τις οποίες δεν καταφέραμε να τελειώσουμε. Πρώτα απ' όλα εγώ προπονώ όπως ζω. Σέβομαι τον κόσμο, μου αρέσει να με σέβονται. Μπορεί κάποιος μέσα στον αγώνα να διαμαρτυρηθεί για μια ενέργεια. Αυτοί, που αποφάσισαν και γίνονται διαιτητές, γνωρίζουν ότι εμείς οι προπονητές πάντα διαμαρτυρόμαστε.

Τώρα υπάρχει μια διαμαρτυρία, που είναι πραγματική και μένει σε γεγονότα και υπάρχουν άλλες, διαφορετικές. Εγώ γενικά όταν μιλάω δεν μιλάω για ένα πέναλτι, για μια κίτρινη κλπ, αυτά τα βλέπετε και εσείς. Έχοντας παίξει ποδόσφαιρο μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα. Στη Ρίβερ έζησα τον υποβιβασμό της ομάδας και κατάλαβα από την 3η αγωνιστική ότι όλοι ήταν εναντίον μας. Εσείς είστε αυτοί, που μεταφέρετε το τι γίνεται…

Εγώ έχω επιλέξει την Ελλάδα, γιατί πιστεύω στο ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι μπορώ να χάσω, να φέρω ισοπαλία, δεν μου αρέσει όταν σταματάει το ποδόσφαιρο. Σήμερα σταμάτησε το παιχνίδι πολλές φορές. Εμείς όταν χάνουμε είναι λίγα τα λεπτά, που δίνονται καθυστερήσεις. Ό,τι και να πω εγώ δεν θα αλλάξει τίποτα, γιατί όσοι είναι στο ποδόσφαιρο έχουν οικογένειες έχουν παιδιά και δεν ξέρω πώς τους βλέπουν.

Ο τέταρτος μού είπε ότι δεν έχει επικοινωνία με τον πρώτο διαιτητή. Δεν υπήρχε διάλογος. Αν δεν μιλάει ο τέταρτος με έναν προπονητή, με ποιον θα μιλήσει; Υπήρξε κάτι σοβαρό σήμερα για μένα. Όταν ο αντίπαλος αποβλήθηκε, έγινε μπροστά στον τέταρτο. Δεν χρειαζόταν να πάει στο VAR. Σήμερα είδα για πρώτη φορά έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται με δύο κίτρινες κάρτες. Αν σε όλα τα παιχνίδια συνεχιστεί έτσι με τις λεπτομέρειες, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αν μια ομάδα κερδίσει ή μια ομάδα χάσει
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x