Stoiximan Super League

Προβληματίζει, αλλά μαθαίνει να νικάει ο Παναθηναϊκός

Με το πέναλτι-γκολ του Χατζηγιοβάνη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα, δείχνοντας όμως ότι έχει ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά του.

Στην εποχή Πογιάτος, ο Παναθηναϊκός και προβλημάτιζε και δεν νικούσε…

Στην αρχή της εποχής του Μπόλονι, το «τριφύλλι» συνεχίζει να μην εντυπωσιάζει εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά μαθαίνει να νικάει ακόμα στα ματς που δεν είναι καθόλου καλός.

Αυτό συνέβη και στην εξ αναβολής αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με τους «πράσινους» να επικρατούν 1-0 χάρη στο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 27’, ωστόσο σε επίπεδο ποιότητας ποδοσφαίρου, ο Ρουμάνος τεχνικός είδε πολλά πράγματα που καλείται να βελτιώσει εν όψει της συνέχειας.

Η ομάδα του ολοκλήρωσε το ματς με μόλις 4 τελικές και μάλιστα στο 92’ ο Απόλλωνας έχασε τεράστια ευκαιρία να φύγει και με τον βαθμό της ισοπαλίας, με την κεφαλιά του Λισγάρα να περνά άουτ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Παναθηναϊκό το Σάββατο κόντρα στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία την Κυριακή φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Παρά την ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στη Λαμία, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και ο Απόλλωνας ήταν αυτός που είχε επιβάλλει τον ρυθμό του, χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνεται απειλητικός στην αντίπαλη εστία.

Μία φορά έφτασε κοντά στο γκολ η ομάδα του Παράσχου, με τον Μπεντινέλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά είχε προηγηθεί φάουλ στον Σένκεφελντ και σωστά δεν μέτρησε το τέρμα του Αργεντινού.



Με το παιχνίδι να κυλά στο ίδιο μοτίβο, στο 23’ ο Παναθηναϊκός βρήκε την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι από την οποία προέκυψε και το πέναλτι. Συγκεκριμένα, με εξαιρετική μπαλιά ο Μαουρίσιο βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, που έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπρούσιτς και έπειτα από εξέταση VAR δόθηκε το πέναλτι.

Την ευθύνη ανέλαβε ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού, που με πλασέ στο αριστερό «Γ» έγραψε το 1-0.



Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Ντομίνγκες έγινε αποδέκτης της μπάλας από κόρνερ εκτελεσμένο από τα δεξιά, αλλά ο Διούδης είπε «όχι» στον αμυντικό των φιλοξενουμένων με υπέροχη επέμβαση στην αριστερή του γωνιά, έχοντας μάλιστα και πολλά σώματα μπροστά του.

Στο δεύτερο μέρος όχι μόνο δεν βελτιώθηκε το παιχνίδι των «πρασίνων», αλλά πιθανότατα πραγματοποιήθηκε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής Super League. Πάρα πολλά σφυρίγματα από τον ρέφερι, πάρα πολλές διακοπές, ακόμα και φάουλ στη μεσαία γραμμή έκαναν να εκτελεστούν ακόμα και πάνω από ένα λεπτό, γεγονός που «σκότωσε» το παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό πως ό,τι καλύτερο δημιούργησαν οι δύο ομάδες, προέκυψε μέσω στατικών φάσεων. Συγκεκριμένα, στο 64’, από την εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, ο Σένκεφελντ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία για το 2-0, ενώ με τον ίδιο τρόπο απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε μια εξέλιξη που παραλίγο να θυμίσει… Βόλο για τον Παναθηναϊκό.



Ο Μόλο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κολ και από την εκτέλεση του φάουλ, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Διούδη.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης - Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (77? Καραγιάννης), Ζαγαρίτης - Χατζηγιοβάνης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (58? Σερπέζης), Σαβιέρ (77? Βιγιαφάνιες) - Μακέντα (73? Αϊτόρ), Καρλίτος

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ - Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Μπαξεβανίδης (81? Λαγός) - Σλίβκα, Φατιόν (74? Κολ), Μπεντινέλι, Φερνάντεθ (46? Ιωαννίδης) - Τσιλούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x