Stoiximan Super League

Ενίσχυση με τον διεθνή Φινλανδό μπακ, Πίρι Σόιρι, για Athens Kallithea

Την απόκτηση του διεθνή Φινλανδού δεξιού μπακ-χαφ, Πίρι Σόιρι, ανακοίνωσε η Athens Kallithea.

Στην ενίσχυση της άμυνάς της προχώρησε η Athens Kallithea, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Πίρι Σόιρι.

Πρόκειται για 29χρονο εν ενεργεία διεθνή Φιλανδό δεξιό μπακ, ο οποίος έχει 45 συμμετοχές (7 γκολ/4 ασίστ) με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Μάλιστα, ουσιαστικά μοιράζεται τη θέση με τον συμπατριώτη του, Νικολάι Άλχο, ο οποίος μετακόμισε εσχάτως από τον Βόλο στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σόιρι μπορεί να παίξει όλη την πλευρά, αλλά υπολογίζεται από τους νεοφώτιστους και για το αριστερό άκρο της άμυνας. Άνηκε στη ρουμάνικη Κραϊόβα, στην οποία μετακόμισε από την Ελσίνκι τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα στατιστικά του Πίρι Σόιρι σε συλλογικό επίπεδο:

Athens Kallithea: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Πίρι Σόιρι


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Athens Kallithea FC:

Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του Φινλανδού διεθνούς wingback από τη ρουμανική Universitatea Craiova της κορυφαίας κατηγορίας.

Ο Soiri, 29, είναι τακτικός βασικός για την Εθνική ανδρών Φινλανδίας και κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα Φινλανδίας με την HJK Helsinki προτού υπογράψει στα μέσα της περασμένης σεζόν στην Universitatea Craiova που συμμετέχει στο UEFA Conference League. Τώρα πρόκειται να φέρει ταχύτητα και εμπειρία και στα δύο άκρα για την AKFC.

Γεννημένος στη φινλανδική πόλη Ekenas, ο Soiri πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, και την Τανζανία, για να επιστρέψει τελικά στη Φινλανδία και να αναδειχθεί από την ακαδημία νέων της MyPa, με την οποία έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε σεζόν - δύο ακόμη σεζόν με τη MyPa, ακολουθούμενες από τρεις σεζόν στη VPS - ο Soiri μέτρησε συνολικά 112 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία της Φινλανδίας με 15 γκολ και 10 ασίστ.

Ο Soiri έφυγε στο εξωτερικό για τις επόμενες τέσσερις σεζόν, παίζοντας στην Premier League της Λευκορωσίας με τη Shakhtyor Soligorsk, στην αυστριακή Bundesliga με την Admira Wacker και στη Superliga της Δανίας με την Esbjerg fB, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του με τη μεγαλύτερη ομάδα της Φινλανδίας, την HJK Helsinki.

Στις σεζόν 2022 και 2023, ο Soiri βοήθησε την HJK Helsinki να κατακτήσει το τρίτο και το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημα, αντίστοιχα, καταγράφοντας 69 συνολικές συμμετοχές με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων 26 συνολικά συμμετοχών με δύο ασίστ στις διοργανώσεις UEFA.

Έπειτα από μία χειμερινή μεταγραφή στην Craiova, ο Soiri μέτρησε έξι εμφανίσεις με την ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24, πριν αποκτηθεί από την AKFC.

Ως διεθνής, ο Soiri μετράει 45 συμμετοχές με την Εθνική Φινλανδίας, σημειώνοντας επτά τέρματα και τέσσερις ασίστ. Το 2019, ο Soiri ήταν βασικός στα προκριματικά για να βοηθήσει τη Φινλανδία να φτάσει στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ιστορίας της, το UEFA Euro 2020. Ο Soiri μέτρησε μία συμμετοχή στο τουρνουά σε μια ήττα με 1-0 από τη Ρωσία. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Πορτογαλίας.

Καλωσήρθες, Pyry.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x