Stoiximan Super League

Τιμώρησε τον άστοχο Asteras AKTOR και έκανε σεφτέ στην Τρίπολη ο Βόλος!

Ο Asteras AKTOR είχε περισσότερες πρωτοβουλίες και τελικές, όμως ο Βόλος τιμώρησε την αστοχία του, σκόραρε στην μοναδική του ευκαιρία με ουσία στο παιχνίδι και έκανε σεφτέ (1-0) στο πρωτάθλημα!

Το πρώτο του τρίποντο στη σεζόν και μάλιστα με «διπλό» πανηγύρισε ο Βόλος! Η ομάδα του Χοακίν Γκόμεθ πέρασε από την Τρίπολη νικώντας τον Asteras AKTOR με σκορ 1-0 και έκανε «σεφτέ» στη φετινή Stoiximan Super League, με τους γηπεδούχους να κάνουν «πισωγύρισμα» μετά το σπουδαίο «διπλό» στο ΟΑΚΑ.

Οι Αρκάδες είχαν συντριπτική κατοχή (70-30), υπεροχή στις τελικές (21-5) και στα κόρνερ (13-0). Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ νωρίς με τον Μαρκ Κόζτα, στην μοναδική τους ουσιώδη ευκαιρία, και κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Ο Αsteras AKTOR μπήκε με περισσότερες πρωτοβουλίες στο ματς, όμως μία καταπληκτική κάθετη του Γκλάβτσιτς οδήγησε στο γκολ του Κόζτα στο 12ο λεπτό. Το υπόλοιπο πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάτι ουσιαστικό, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν αισθητά την πίεσή τους από το 60' και μετά, χωρίς να καταφέρουν να βρουν το πολυπόθητο νικητήριο γκολ.

Επόμενο ματς για την ομάδα της Τρίπολης αυτό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο Βόλος, από την άλλη, θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό τον ΟΦΗ.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Asteras AKTOR του Μίλαν Ράσταβατς «κατέβηκε» με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Γκαρσία, Αλάγκμπε, Καστάνιο και Άλβαρες συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Γιαμπλόνσκι και Μούμο ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Καλτσά, Μπαρτόλο και Κρέσπι στην μεσοεπιθετική γραμμή ενώ ο Άνταμ ήταν ο σέντερ φορ.

Σχηματισμό 3-5-2 επέλεξε ο Χοακίν Γκόμεθ, με τον Σιαμπάνη στο τέρμα και τους Κορέα, Καλογερόπουλο και Μίλετιτς στην άμυνα. Μύγας και Φεράρι είχαν ρόλο μπακ χαφ, με Γκλάβτσιτς, Κόμπα και Άλτμαν στο κέντρο και τους Ασεχνούν, Κόζτα μπροστά.

Το ματς



Ο Asteras AKTOR μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι και είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 2ο λεπτό. Ο Μουνιόθ «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Βόλου με πάσα στον Γιαμπλόνσκι, στη συνέχεια όμως τα σουτ από Κρέσπι και Γκαρθία βρήκαν στα σώματα.

Παρόλο που οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, ο Βόλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12’. Ο Γκλάβτσιτς βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Κόζτα στην πλάτη του Καστάνιο και αυτός με απλό πλασέ έβαλε μπροστά τους Θεσσαλούς, πετυχαίνοντας το πρώτο τους γκολ στη σεζόν.

Asteras AKTOR-Βόλος

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ο ρυθμός έπεσε αισθητά και στα επόμενα 20 λεπτά οι δύο ομάδες δεν κατόρθωσαν καθόλου να απειλήσουν την αντίπαλή εστία. Ένα σουτ του Κρέσπι στο 32’ έφυγε πολύ μακριά από την εστία, ενώ ο Βόλος προσπαθούσε μόνο να αμυνθεί ψάχνοντας παράλληλα προϋποθέσεις για κόντρα.

Στο 35’ ο Άλτμαν κέρδισε ένα φάουλ σε καλό σημείο, με τον Γκλάβτσιτς να το εκτελεί λίγο πάνω από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Η πιο μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 39’, όταν ο Γιαμπλόνσκι έπιασε μια… οβίδα εκτός περιοχής, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει και την μπάλα να πηγαίνει έπειτα στο κάθετο δοκάρι.



Στο δεύτερο μέρος, ο Asteras AKTOR μπήκε και πάλι με διάθεση να πιέσει και απείλησε με μακρινό σουτ του Άνταμ στο 53’, το οποίο πήγε πάνω στον Μύγα. Ο Βόλος απάντησε με διαγώνιο σουτ του Άλτμαν, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει.

Στο 61’, ο Καλτσάς πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Παλάσιος, με τον Μύγα να παρεμβαίνει και να απομακρύνει, αν και η μπάλα δεν φάνηκε να έχει κατεύθυνση προς την εστία. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαρία. Από τη σέντρα ακριβείας του Άλβαρες, ο Καλτσάς πήδηξε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή του Βόλου και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά.

0

Η πίεση του Αστέρα συνεχίστηκε και στο 68’ είχαν ακόμη μία καλή στιγμή. Μετά από συνεχόμενες κεφαλιές στην περιοχή του Βόλου, ο Κρέσπι σούταρε από δύσκολη γωνία και βρήκε πλάγιο δίχτυ. Στο 78’, Μάντζης και Άνταμ δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν, με την μπάλα από τις κόντρες να πηγαίνει στον Σιαμπάνη, που αιφνιδιάστηκε αλλά έδιωξε.

Στην τελική ευθεία του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες, όμως οι Μίλετιτς και Καλογερόπουλος είχαν απαντήσεις στον αέρα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, μετά από καραμπόλες στην περιοχή, ο Άνταμ και ο Φαράζ έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Μίλετιτς έδιωξε σε δύο χρόνους και κράτησε απαραβίαστη την εστία του Βόλου, που πήρε το πρώτο του τρίποντο στη σεζόν.

MVP: Μπορεί ο Κόζτα να καθόρισε το αποτέλεσμα με το γκολ του, όμως ο πολυτιμότερος του Βόλου ήταν ο Νεμάνια Μίλετιτς. Ο Σέρβος στόπερ έκανε ντεμπούτο ως βασικός, κέρδισε σχεδόν όλες τις εναέριες μονομαχίες στις οποίες συμμετείχε και είχε καθοριστικές παρεμβάσεις ώστε οι φιλοξενούμενοι να κρατήσουν το τρίποντο. Χαρακτηριστική η τελευταία φάση, κατά την οποία έσωσε εις διπλούν τους Θεσσαλούς.

Η σφυρίχτρα: Άνετο βράδυ για τον ρέφερι Παπαπέτρου. Ο Έλληνας διαιτητής δεν είχε κάποια σημαντική απόφαση να πάρει, επομένως δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν αυστηρός όταν έπρεπε στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά σε γενικές γραμμές άφησε το παιχνίδι να παιχτεί και παίρνει καλό βαθμό.

Asteras AKTOR (Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78’ Φαράζ), Αλάγκμπε (45’ Ντελί), Καστάνιο, Άλβαρες - Μουνιόθ, Γιαμπλόνσκι (60’ Ρέτζιτς) - Καλτσάς, Κρέσπι (78’ Μάντζης), Μπαρτόλο (60’ Παλάσιος) - Άνταμ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Χουχούμης, Τζανδάρης, Ζουγλής.

Βόλος (Γκόμεθ, 3-5-2): Σιαμπάνης, Καλογερόπουλος, Κορέα, Μίλετιτς - Φεράρι, Μύγας, Γκλάβτσιτς (82’ Δόσης), Κόμπα (73’ Ντε Καμπς), Άλτμαν (82’ Ασλανίδης) – Ασεχνούν (66’ Μεντιέτα), Κόζτα (66’ Κόντε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κόβατς, Τάχατος, Τριανταφύλλου, Σμέλερς.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Απτόσογλου, Κολλιάκος
Τέταρτος: Κατσικογιάννης
VAR: Ζαμπαλάς, Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x