Stoiximan Super League

Άλωσε την Τρίπολη ο Ατρόμητος και έβαλε σε προβληματισμό Αστέρα και Μακελελέ!

Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πανηγύρισε ο Ατρόμητος, αφού εκμεταλλεύτηκε τα κενά της άμυνας του Αστέρα και επικράτησε με 2-1, προβληματίζοντας τον Κλοντ Μακελελέ που παρακολουθούσε από τις κερκίδες.

Ο Ατρόμητος έκανε σεφτέ, ο Asteras AKTOR απογοήτευσε και… προβλημάτισε τον Κλοντ Μακελελέ! Οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν την κακή εικόνα των Αρκάδων, αλλά και τα σημαντικά κενά στην άμυνά τους, χτύπησαν δύο φορές στο πρώτο μέρος και επικράτησαν με 2-1, παίρνοντας την πρώτη φετινή τους νίκη.

Την ίδια ώρα, ο Μακελελέ που παρακολουθούσε από τις κερκίδες θα προβληματίστηκε με την κακή εικόνα της νέας του ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Στους πέντε βαθμούς ο Ατρόμητος, ο οποίος καβάλησε τον Αστέρα που έμεινε στους 4 και έχει 2/2 ήττες εντός έδρας, αγνοώντας το τρίποντο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον περασμένο Γενάρη!

0

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 και εκπλήξεις κατέβασε τον Asteras AKTOR ο Στάικος Βεργέτης. Ο Παπαδόπουλος στην εστία, με τους Γκαρθία, Τριανταφυλλόπουλο, Ντελί, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Αλάγκμπε και Μούμο στα χαφ, ενώ οι Κρέσπι, Μπαρτόλο, Παλάσιος συνέθεταν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Άνταμ.

Ίδια διάταξη και από τον Πάμπλο Γκαρσία για λογαριασμό του Ατρόμητου. Στο τέρμα ο Χουτεσιώτης και στην άμυνα οι Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου. Ο Έντερ με τον Ουεντραόγκο στον άξονα και οι Μπάκου, Μίχορλ, Ουάρντα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρλίτος.

Asteras AKTOR-Ατρόμητος

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά, με τον Ατρόμητο να παίρνει γρήγορα μέτρα στο γήπεδο και να πιάνει αρκετές φορές στον ύπνο της άμυνα του Αστέρα. Μόλις στο 7’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, ο Μανσούρ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν κάκιστες αντιδράσεις στο γήπεδο, έδειχναν αποσυντονισμένοι και νευρικοί, με αποτέλεσμα στο 23’ να έρθει το 2-0. Συγκεκριμένα, ο Παπαδόπουλος βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή του, έκανε τσαφ και ο Καρλίτος έκλεψε την μπάλα, έκανε την λόμπα και σκόραρε σε κενή εστία.

Ο Αστέρας δεν μπορούσε να αντιδράσει ιδιαίτερα και έκανε συνεχόμενα λάθη, με αποτέλεσμα να δίνει χώρους στον Ατρόμητο για να απειλήσει. Στο 34’ μετά από λάθος του Άλβαρες, ο Μπάκου έκλεψε και γύρισε την μπάλα παράλληλα με την εστία, αλλά ο Καρλίτος εξ επαφής δεν μπόρεσε να σκοράρει.



Στο 38’ ο Αστέρας είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Παλάσιος έκανε μια τρομερή κάθετη στον Γκαρθία, αλλά εκείνος έκανε κάκιστο κοντρόλ πριν βγει τετ-α-τετ και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε.

Στο 40’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι, όταν ο Παλάσιος άδειασε τον Κίνι ο οποίος πάτησε τον Αργεντινό στο δεξί πόδι. Δυο λεπτά αργότερα ο Μπαρτόλο μείωσε σε 2-1 από την άσπρη βούλα, σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους Αρκάδες να στέκονται τυχεροί στο σημείο που βρήκαν το γκολ, αφού δεν είχαν απειλήσει ιδιαίτερα ως τότε.



Καλύτερα μπήκε ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας στα πρώτα λεπτά. Στο 47’ ο Παλάσιος έκανε ένα τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης έκανε μια μεγάλη επέμβαση και του είπε «όχι». Ύστερα στο 50’ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια μεγάλη στιγμή, με τον Κρέσπι να κάνει τη σέντρα με το εξωτερικό, ο Άλβαρες το σουτ στην κίνηση, αλλά ο κίπερ των φιλοξενούμενων το έβγαλε ξανά.

Στη συνέχεια οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές, με τον ρυθμό όπως είναι λογικό να πέφτει. Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τον ρυθμό και διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, ενώ ψάχνονταν κυρίως στην κόντρα μπας και βρουν τρίτο γκολ. Ωστόσο, δεν είχαν κάποια φάση και διατηρούσαν παθητικό ρόλο.



Στο 80’ ο Αστέρας έχασε ακόμα μια ευκαιρία, με τον Καλτσά να κατεβάζει ωραία την μπάλα με το στήθος, να σουτάρει, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Οι Αρκάδες ανέβηκαν στο γήπεδο, πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας με 2-1.

MVP: Ο Μανσούρ πέτυχε το πρώτο γκολ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη του Ατρόμητου, ενώ συνολικά ήταν σταθερότατος ανασταλτικά και βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει το τρίποντο ως το φινάλε.

Η σφυρίχτρα: Καλή σχετικά διαιτησία από τον Τσιάρα, ο οποίος δίνει σωστά το πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο μαρκάρισμα του Κίνι στον Παλάσιος. Βέβαια, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων θα έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Φαν Βερτ, ενώ ίσως να μπορούσε να κρατήσει περισσότερο έξτρα χρόνο λόγω των καθυστερήσεων των φιλοξενούμενων.



Asteras AKTOR (Στάικος Βεργέτης): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78’ Ζουγλής), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Άλβαρεζ, Αλάγκμπε (46’ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Κρέσπι, Μπαρτόλο (72’ Τζίμας), Παλάσιος, Άνταμ (59’ Καλτσάς)

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία):
Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Έντερ (82’ Καλοσκάμης), Ουεντραόγκο, Μπάκου (82’ Βρακάς), Μίχορλ (58’ Τσιγγάρας), Ουάρντα, Καρλίτος (69’ Φαν Βέερτ).

Έτσι παρακολουθήσατε το LIVE μέσα από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x